Yorgancılar’dan sanayicilere ‘seferberlik mektubu’
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, beş bin oda üyesine ‘istihdam seferberleği’ mektubu yazdı.
EBSO’nun internet sitesine konan Yorgancılar imzalı mektupta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Ekonomi Şurası’nda duyurduğu ‘istihdam seferberliği’nin detayları yer alırken, ‘Bu destekten yararlanın’ çağrısı yer aldı.
Başkan Yorgancılar, 1.5 milyon kişiyi iş sahibi yapacak şekilde tasarlanan İstihdam Seferberliği kapsamında kadınlar başta olmak üzere engelli ve eski mahkumlar gibi dezavantajlı kesimlere de 100 bin kişilik kontenjan ayrıldığını hatırlatarak, Oda üyesi sanayicilerle detayları paylaştı. Yorgancılar, mektubunda “200 bin kişiye mesleki eğitim, Topluma yararlı çalışma kapsamında 150 bin kişiye istihdam, Aralık sonu itibarıyla ilave yaratılan her istihdam için artı istihdam desteği, İşbaşı eğitim ile 500 bin kişiye istihdam imkanı sağlanabilecektir. Artı istihdam desteği ile; Şubat ayından itibaren alınacak her işçi için yıl sonuna kadar 773 lira devlet desteği öngörülmektedir. Böylece bir işçinin işverene maliyeti, yıl sonuna kadar 2 bin 88 liradan 1.314 liraya çekilmiş olacak” dedi. 3 aylık İşbaşı Eğitimi sürecince kişilerin maaşlarının devlet tarafından ödeneceğini, eğitim sonunda kalıcı istihdam olması durumunda ise bu kişilerin artı istihdam sayılıp tüm vergi ve primlerini 9 ay boyunca devlet tarafından ödeneceğini kaydeden Yorgancılar, ayrıca üniversiteden yeni mezun olanların istihdam edilmesi halinde bir yıl boyunca bu çalışanların ücretinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanacağını dile getirdi. Yorgancılar, “İçerde ve dışarda yaşanan belirsizlikler neticesinde, Hükümetin geçen seneden bu yana daha proaktif davranarak piyasayı canlandırmaya yönelik adımlarını takdirle karşılıyoruz. Üretim, istihdam ve ihracat başlıklarında uygulamaya konan teşvik mekanizmalarının yaratacağı motivasyon ülke ekonomisine pozitif katkı sunacaktır. Özellikle, 2017 özelinde yatırımcıların iştahını kabartacak desteklerin ardından işsizlik oranının yükselişte olduğu bir süreçte istihdam paketi ile hem ekonomik hem de toplumsal açıdan oldukça önemli bir adım atılmış oldu. Şimdi sıra bizde. Biz de üzerimize düşen sorumluluğu yapacağız. Bölgemizde, kentimizde istihdamı, üretimi artırmak için her türlü desteği, çabayı göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan sanayicilere yeşil dönüşüm çağrısı
Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan İzmir...
TUGAY'DAN SANAYİCİLERE İLGİNÇ SÖYLEM: "Tarihte Hiç...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESİAD’ın konuğu oldu. Sanayicilere her konuda...
Rektör budak'tan önemli istek
Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi ile TOSBİ arasında başarılı bir şekilde...
EKONOMİ Haberleri
TümüTürkiye’de işsizlik oranı yüzde 8,1’e yükseldi
TÜİK’in Temmuz 2026 işgücü verileri açıklandı. İşsizlik oranı 0,5 puan artarak yüzde 8,1’e...
Türk-İş Ağustos 2026 açlık sınırını açıkladı
TÜRK-İŞ'in Ağustos 2026 araştırmasına göre dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması 37 bin 388...
Petrol 90 doları aştı: Akaryakıtta pompaya zam geliyor
Brent petrolün varil fiyatı haftanın ilk işlem gününde 90 doların üzerine yükseldi. Türkiye’de...
Altın haftaya düşüşle başladı
Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde aşağı yönlü hareket etti. Gram altın 6 bin 900 TL...
Motorinde dev indirim sonrası tabela değişti! Benzin ne...
Akaryakıt fiyatlarında 5,36 TL’lik motorin indiriminin ardından yeni rakamlar pompaya yansıdı....
Dolar güne yükselişle başladı! Dolar ve euro ne kadar...
Döviz piyasasında haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareket devam etti. Dolar 48,25 TL...
Altında zirve sonrası geri çekilme! Gram altın 7 bin...
Altın fiyatları haftanın son işlem gününe zirve seviyelerden gelen geri çekilmeyle başladı. Gram...
Milyonlarca kiracı ve ev sahibi bu tarihi bekliyor! Eylül...
Eylül ayı ile birlikte kira sözleşmesi yenilenecek olan milyonlarca konut ve iş yeri kiracısı...
SGK borçlarında 72 ay taksit için son başvuru
SGK prim borcu bulunan işveren ve sigortalılar için 72 aya kadar taksit imkânında son günlere...
Borsa güne yükselişle başladı: BIST 100 14.646 puanda
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın dördüncü işlem gününe yüzde 0,24 yükselişle başladı....
Altında yükseliş sürüyor, gözler Fed’de
Altın fiyatları haftanın ikinci yarısında yeniden yükselişe geçti. Gram altın 7 bin 100 TL'nin...
Akaryakıtta dev indirim: Motorin 5,36 TL ucuzladı
27 Ağustos 2026 itibarıyla akaryakıtta beklenen büyük indirim pompaya yansıdı. Motorinin litre...