100 Çocuğun Hayatı Değişecek
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tam kapanmanın olduğu bugünlerde fark yaratan bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyor.
Karşıyaka Belediyesi KARGEM tarafından belirlenen 100 çocuğa MiniπC hediye edildi.
Kent A.Ş. Proje ve İnovasyon birimi tarafından yaklaşık altı aydır üzerinde çalışılan MiniπC adı verilen “yeni nesil mini bilgisayar” projesinde sona gelindi. Hazırlanan prototipin başarılı sonuçlar vermesinden ardından seri üretime başlanan MiniπC, ilk parti olarak 100 adet üretildi. Tam kapanmanın yaşandığı bugünlerde çocukları mutlu etmek adına üretilen ilk parti mini bilgisayarlar, çocuklar ile buluştu.
MiniπC çocukların; eğlenceli bir şekilde kodlama öğrenebilmesi, EBA’daki eğitimlerine devam edebilmesi, internette araştırmalar yapabilmesi ve basit oyunlar oynayabilmesi hatta kendi oyunlarını kodlayabilmesi için tasarlandı.
MiniπC yanında verilen kitapçıkta öğrencilerin mini bilgisayar ile yapabileceklerinin ufak bir kısmı yer alırken, çocukların daha fazlasına yeni tasarlanan internet sitesinden veya internetteki başka kaynaklardan erişebilecekleri alan oluşturuldu. Çocuklar, MiniπC’nin yanında verilen donanımı kendi yapacakları kodlama ile birleştirerek, istedikleri projeleri gerçekleştirebilecekler. Tasarlanan bu MiniπC ile öğrencilerin yapabilecekleri tamamen hayal gücü ile sınırlı.
“ONLARIN GÖZÜNDEKİ IŞIĞI, MUTLULUĞU VE AZMİ GÖRDÜM”
Dr. Cemil Tugay “Kendi ürettiğimiz MiniπC’ler ile çocuklarımız kodlama öğrenecekler, sesli kitaplar dinleyecekler ve internetin tüm olanaklarından faydalanacaklar. Bilgisayarları dağıtıp bırakmıyoruz, KARGEM ve Evrensel Çocuk Merkezi’nde eğitimler vererek kodlama konusunda çocuklarımızı eğitmek istiyoruz. Pandemi süreci boyunca online olarak eğitimlerimiz devam edecek. Hedefimiz kodlama konusuna meraklı çocuklarımızı tek çatı altında toplamak ve onların elimizdeki imkanlardan daha fazla yararlanmasını sağlayarak geleceklerini inşa etmek. Onların gözündeki ışığı, mutluluğu ve azmi gördüm. Çocuklarımızın çok güzel şeyler başaracaklarına inanıyorum. Yeni nesil yazılımcıların Karşıyaka’mızda yeşerecek olması beni ve ekip arkadaşlarımı çok heyecanlandırıyor. ” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Güç Karşıyaka’dan seslendi: “Sadece iktidar değil,...
YENİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, yoğun katılımla düzenlenen törenle açıldı.
100 göletle hayvanlara can suyu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklığın kırsaldaki etkisine karşı düğmeye bastı. 80 gölet...
Karabağlar ‘da Söz Çocukların
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında,...
GÜNDEM Haberleri
TümüTorbalı’da otoban kavşağına kilitlendi
Torbalı’daki OSB’lere çıkarma yapan İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, sanayici için kritik...
Sanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...
İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti
Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...
YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
