1200 öğrenci İngilizce sertifikalarını aldı
Bornova Belediyesi’nin güz dönemi İngilizce kurslarına katılan 1200 öğrenci eğitimlerini tamamlayarak katılım belgesi almanın heyecanını yaşadı.
Farklı merkezlerde verilen ücretsiz kurslara 4 ay boyunca devam eden öğrencilerin katılım belgeleri, Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri Nedret Güvenç Sahnesi’n de düzenlenen törenle verildi. Yoğun ilginin yaşandığı törende öğrenciler belgelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın elinden aldı.
Bornova Belediyesi’nin eğitime verdiği destekler artarak devam ediyor. BELGEM’de binlerce öğrenciye lise ve üniversiteye hazırlık ve ders desteği verilirken, BELGEM bünyesinde hizmet veren Dost Bilimevi sınıflarında da İngilizce kursları düzenleniyor. Altındağ Kültür Merkezi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi, Pınarbaşı Kültür Merkezi, Bornova Merkez Cumhuriyet Evi, Evka-4 Belediye Hizmet Binası ve Çamdibi BELGEM binalarında düzenlenen İngilizce kurslarına katılan 1200 öğrenci düzenlenen törenle sertifikalarını almanın heyecanını yaşadı. 4 ay süren eğitimi başarı ile tamamlayan çocuklara sertifikalarını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi.
Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’n de düzenlenen sertifika töreninde çocuklar katılım belgelerini alırken, kendileri için düzenlenen aktivitelerle de eğlenceli vakit geçirdi. Çalan müziklerle dans eden minikleri aileleri de yalnız bırakmadı.
Bornova belediyesi olarak eğitime önem verdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Öncelikle çocuklarını bizlere emanet eden kurslarımıza yazdıran ailelere çok teşekkür ediyorum. Bizlere olan bu güveninizi boşa çıkarmamak için çalışıyoruz. Onları geleceğe hazırlamak bizlerin görevi. Eğitime önem veren,Atatürk’ün evi ve Cumhuriyet’in kalesi olan bir kentte yaşıyoruz. Ülkemizin karanlığını bizim çocuklarımız aydınlatacak. Çünkü onlar bizden çok daha iyiler” dedi.
Karneler bizlerin karneleri
Çocukların yarıyıl tatiline girdiğini de belirten Başkan Atila, “Çocuklarımızın karneleri nasıl olursa olsun onlara sahip çıkmalıyız. Çünkü bu karneler sadece onların değil, bizlerinde karneleri. İyi ya da kötü bunun için kendimizi sorgulamalıyız”diye konuştu.
2018’de çocuklar için yeni projeler
Çocuklar için bu güne kadar bir çok proje hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Olgun Atila, “Bu yıl çocuklar için yeni prestij projelerimiz olacak. Biri Çocuk Dünyası Projesi. Yaklaşık 15 milyon değerinde ki bu projeye Şubat ayında başlanmasını planlıyoruz. 4 bin 800 metrekare kapalı alana sahip olaca mekanda çocuklar eğlenerek öğrenecekler. Bu sayede geleceğe daha farklı bakacaklar. Karaçam Mahallemizde de Çocuk Köyü projemiz yer alıyor. 32 dönüm arazi üzerinde yer alacak olan bu projemizde bu yıl ki planlarımız içinde yer alıyor. Burada da çocuklarımız ve gençlerimiz spor yaparak eğlenirken, tarim ve doğa ile de uğraşacaklar” diyarak bilgi verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da İngilizce öğrenme zamanı
Buca Belediyesi’nin Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle açtığı ücretsiz İngilizce kursu,...
Anne Destek Programı mezunları sertifikalarını Başkan...
Konak Belediyesi ile AÇEV iş birliğinde yürütülen Anne Destek Programı’nı tamamlayan 25 anne,...
Çiğlili kursiyerler sertifikalarını aldı
Çiğli Belediyesi, kadınların kişisel gelişimine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yıl...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...