6.1'lik deprem sonrası uzmanlardan ilk açıklama!
AFAD, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.
Deprem İstanbul, İzmir, Bursa, Aydın ve diğer çevre illerden de hissedildi. Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, SÖZCÜ TV'de Damla Doğan Tuncel'in sunduğu Detayına İnelim programına bağlandı. Uzmanlar vatandaşların riskli yapılardan uzak durması gerektiğini ifade etti.Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde deprem meydana geldiğini bildirdi.AFAD'dan yapılan açıklamada depremin büyüklüğü 6,1 olarak duyurulurken sarsıntının derinliği ise 5,99 kilometre olarak kaydedildi.Depremin ardından Balıkesir'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.
"KÜÇÜK BİR DEPREM DEĞİL"
Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, SÖZCÜ TV'de Damla Doğan Tuncel'in sunduğu Detayına İnelim programına bağlandı. Ercan şu ifadeleri kullandı:"Bugün saat 16.30'da 'Sındırgı'da deprem bekliyoruz' demiştim. 6.1 olmasının endişesini yaşıyorum. bu depremin büyük bir sarsıntı ile duyuldu. Bu küçük bir deprem değil. Beni de şaşırttığını söyleyebilirim. Beklenen bir deprem değildi. Çok şaşırttı. 10 Ağustos'ta böyle bir deprem olmuşken bu kadar büyüğünü görmüş olmam şaşırttı. Köy evlerinde hasar olduğu kanısındayım. Şuan için daha büyük bir deprem olup olmayacağını söylemek mümkün değil. Bir deprem bilimci olarak Sındırgı'da bu akşam sağlam olmayan evlerde yatılmamasını dışarda zaman geçirilmesini öneririm."
"BU DEPREM ASLINDA SÜRPRİZ"
Prof. Dr. Haluk Eyidoğan ise şu ifadeleri kullandı:"- Maalesef özel bir durumu var Sındırgı'nın. Ağustos'tan bu yana sürekli depremler oluyor. 10 Ağustos'ta bir deprem oldu. Arkasından uzun süre küçük depremler oldu. Deprem Sındırgı fayının güney doğusuna doğru göç etti. Hatta onunla ilgili makale de yazdım. Batı Anadolu'da zaman zaman böyle depremler olabiliyor. 6 ile başladı 10 Ağustos'ta çok sayıda artçı deprem üretti. Artçı depremler biraz Sındırgı merkezinin güneydoğusuna kaydı.""- Bu 6.1 aslında sürpriz bir deprem. Artçıların sonunda genelde depremlerin azalmasını beklerken orada bir başka fayın parçası hareket etti. Aslında Sındırgı fayı Simav kuşağının en batıdaki parçası. Bu kuşak Afyona kadar uzanıyor. Artçılar olacaktır bu nedenle orta hasarlı yapılar riskli olabilir. Bu hasarlı yapılardan uzak durmak gerekli olabilir."
BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu depreme ilişkin bir bilgilendirme mesajı paylaştı."Balıkesir Sındırgı’da 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başlamıştır.Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.
sözcü
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...
Yasin Kol'un hesaplarında 135 milyon TL'lik para trafiği
Hakemler dosyasında incelenen MASAK raporuna göre Yasin Kol'un 2012-2026 dönemindeki...
Gördes’in İçme Suyuna 120 Milyon TL’lik Yatırım
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Gördes ilçesinin içme suyu...
GÜNDEM Haberleri
Tümü31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...
YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı
YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...
Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...