9. Balkan Panorama Film Festivali'nde Sarı Şemsiye Ödülleri sahiplerini buldu
Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle dokuzuncu kez düzenlenen Balkan Panorama Film Festivali ödül töreni ile sona erdi.
İzmirli sinemaseverleri 150’den fazla film ile buluşturan festivalde 12 dalda verilen Sarı Şemsiye ödülü sahiplerini buldu.
Karşıyaka Belediyesi, dokuzuncu kez düzenlenen Balkan Panorama Film Festivaline ev sahipliği yaptı. 19-25 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde 5 ayrı merkezde yapılan 200 gösterimde 150’den fazla film izleyiciler ile buluşturuldu. Suat Taşer Sanat Merkezi, Çarşı Kültür Merkezi, Ahmet Piriştina Balkan Kültür Merkezi, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi ve İzmir Sanat’ta yapılan gösterimler sinema severlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Açılış gecesi gibi kapanış ve ödül töreni de Türk ve Balkan sinemasının duayenlerinin katılımıyla yapıldı.
Ödül töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Şevket Balla, "Sanatın birleştirici, umut verici ve iyileştirici gücünü değerli sanat emekçilerinin birbirinden güzel yapıtları sayesinde doyasıya yaşadık. Umarım Karşıyaka'nın geleneksel ev sahipliğinden memnun kalmışsınızdır. Biz bir sonraki festivali merak ve heyecanla bekliyoruz. Emeği geçen, destek veren herkese ama öncelikle birbirinden güzel filmleri yapanlara ve onları paylaşan sanatseverlere gönülden teşekkür ediyorum. Lütfen dostumuz olan ülkelere ve kardeşimiz olarak gördüğümüz halklarımıza selamlarımızı, saygılarımızı, iyi dileklerimizi iletiniz. Yaşasın sanat, yaşasın Balkanlar, yaşasın barış" diye konuştu.
Festivalin Kurucusu ve Direktörü Doç. Dr. Sali Saliji – Sallini, “Bu festival Karşıyaka’ya çok yakıştı. Gördüğümüz ilgi ve destek nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Balkan Panorama Film Festivali’nin Karşıyaka ile özdeşleşeceğine inanıyorum” dedi.

12 DALDA VERİLEN ÖDÜLLER
Festivalde, Uluslararası En İyi Kısa Film Ödülünü Lino ve Dimitris Kafidas’ın yönettiği Hotel Centour filmi alırken, Ulusal En İyi Kısa Film Ödülü ise Ömer Dişbudak’ın 654 gram filmine verildi.
Szılard Bernath’ın Larry filmi Sarı Şemsiye Dario Moreno Uzun Metraj Film Ödülünün sahibi oldu. Uluslararası En İyi Uzun Metraj Film Ödülü Ivo Trajkov’un Piargy’nin Baladı filmine verilirken, Uluslararası En İyi Uzun Metraj Film Yönetmeni Ödülü yine İvo Trajkov’un oldu.
Uluslararası En İyi Uzun Metraj Film Kadın Oyuncu Ödülü Piargy’nin Baladı filminden Judit Bardos’a verildi.
Uluslararası En İyi Uzun Metraj Film Erkek Oyuncu Ödülü The Grandson filminden Gergely Blahó’nun oldu.
Ulusal En İyi Uzun Metraj Film Ödülü Özcan Alper’in Karanlık Gece filmine verildi.
Ulusal En İyi Uzun Metraj Film Yönetmeni Ödülü Klondike filmi ile Maryna Er Gorbach’ın oldu.
Ulusal En İyi Uzun Metraj Film Kadın Oyuncu Ödülü Bir Kar Tanesinin Ömrü filminden Sema Gülteki’ne, Ulusal En İyi Uzun Metraj Film Erkek Oyuncu Ödülü ise Karanlık Gece filminden Berkay Ateş’e verildi.
Bu yıl ilk kez verilen Süslü Şemsiye Halk Jürisi Ödülü ise Klondike filminden Maryna Er Gorbach’ın oldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Müslim Sarı'dan İBB davasında tahliye edilen İnan Güney...
Mahkemenin 'mutlak butlan' kararı neticesinde CHP Genel Başkanı olarak atanan Kemal...
Başkan Selçuk Balkan Urla Enginar Festivali tanıtım...
12. Uluslararası Urla Enginar Festivali 1-2-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalin...
İstanbul Film Festivali’nin 45 yıllık gençliği...
Metin Erksan’ın başyapıtlarından biri olan “Acı Hayat”ın (1962) restore edilmiş yeni kopyası 45....
GÜNDEM Haberleri
TümüYENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...
Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...
YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...
Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...
BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...
Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...
Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...
Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...
Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı
CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.
İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...