BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM AK Parti planı yetersiz buldu

AK Parti planı yetersiz buldu

AK Parti Bornova Belediye Grup Sözcüsü Sait Tatlı, “Bornova Belediyesi’nin önüne koyduğu beş yıllık stratejik plan Bornova halkına umut ışığı sunmuyor” dedi.

0Yorumlar
AK Parti planı yetersiz buldu

 

Bornova Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci toplantısı “Stratejik Plan” gündemiyle Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında toplandı. İduğ’un stratejik planla ilgili bir sunum yaptığı mecliste AK Parti Sözcüsü Sait Tatlı, planın bütçe kullanımındaki yetersizlikler ve sürmekte olan projelere yönelik bir adım olmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

AK Parti planı yetersiz bulduBÜYÜKŞEHİR’LE UYUMLU BİR DİL

İduğ, stratejik planın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet anlayışıyla uyumlu olması gerektiğini ifade ederek, “Bu çalışmamızda 6 hedef 31 amaç var. Bu çalışmamızın İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle senkronize olması önemli. Aynı dili kullanan bir anlayışa sahip olmamız lazım. Biz eğer bir ‘Çocuk Dünyası’ kuracaksak, Büyükşehir ‘Masal Dünyası’ kurmamalı. Bizim de yapacağımız iş ‘Masal Dünyası’ olmalı. Büyükşehir’le yaptığımız stratejik çalışmada da bize benzer bizimle örtüşen birlikte yapmamız gereken bir çok çalışma var” diye konuştu.

İduğ,  “Bornova Hepimizin” başlığıyla sunumunu yaptığı stratejik planın Bornova’yı geleceğe taşıyacak bir plan olduğunu söyledi. İduğ, Bornova’daki Dost Marketlerin kapatılarak kullanılan binaların dershaneye dönüştürüleceğini ifade etti. Vatandaşın bu marketlere gelmesini doğru bulmadığını kaydeden İduğ, “Sağ elin verdiğini sol bilmemeli düsturuyla hareket ediyoruz. Dost Marketlerde ihtiyaç sahibi vatandaşların görünmesi çok doğru değil. Bunun yerinde vatandaşlar mahallelerinde bulunan marketlerden bu alışverişi yapacaklar” dedi.

İduğ, kış ayları başında Bornova’ya tatil yörelerinden getirilip bırakılan çok sayıda evcil hayvan olduğunu belirterek, “Bunların kısırlaştırılması ve sahiplenilmesi için çalışmalarımız olacak. Yeni veterinerlik alanlarının yanı sıra hafta sonları hayvanların sahiplenilmesi için buluşmalar yapacağız” dedi.

BÜTÇE AZ KULLANILIYOR

AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı da, 5 yıl toplam bütçe miktarının 2 milyar 576 milyon olarak hedeflediğini belirterek, “Bu ciddi bir bütçe rakamı olarak göze çarpıyor. Beş yıllık yatırımlar için 500 milyon TL yani bütçenin ancak yüzde 20’si kullanılıyor. Bunun içerisinde elektrik, su hatta davetiye gideri de var. Bunları düştüğümüzde yaklaşık 300 milyon lira yatırım için ayrılan para var. Ayrıca, görev süresinin son yılında 175 milyon liralık yatırım bütçesi öngörülmüş. Bu yatırımın da gerçekleşmeyeceği aşikar. Bu nedenle bütçe yaklaşık 300 milyona düşüyor. Bu da bütçenin ancak yüzde 10’una tekabül ediyor ” sözlerine yer verdi.

Tatlı, stratejik planda belediyelerin yaptığı anketlerde büyük bir memnuniyetsizlik olduğunu kaydederek, “Hatta bu memnuniyetsizlik oranı kimi yerde yüzde 80’e kadar çıkıyor. Bu kalemlerin başında temizlik hizmetleri geliyor. Parkların bakımı, yol, asfalt bakımı, otopark eksikliğiyle devam etmektedir. Keşke konser, sergi gibi çalışmaların yerine Bornova halkının memnuniyetlerini arttıracak çalışmalara yer verilseydi” açıklamasını yaptı.

BAŞLAYAN PROJELER NE OLACAK?

Planda sürmekte olan projelere değinilmediğini söyleyen Tatlı, “Örneğin Çocuk Dünyası projesi başladı. İki katı bitirildi. Ama önümüzdeki 5 yılda çivi dahi çakılmayacağını görüyoruz ve ifade ediyorsunuz. Peki yapılan harcamaya yazık günah değil mi? Oysa kurumlarda devamlılık esastır” görüşünü aktardı.

Tatlı, konuşmasının sonunda “Bornova Belediyesi’nin önüne koyduğu beş yıllık stratejik plan Bornova halkına umut ışığı sunmadığı için hayır oyu vereceğiz” dedi. Stratejik plan AK Parti Grubunun ret oyuyla oy çokluğuyla geçti. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce