BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM AK Parti'den Büyükşehir'e 'vaat' eleştirisi

AK Parti'den Büyükşehir'e 'vaat' eleştirisi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin eylül ayı ikinci oturumunda, AK Partili Meclis üyelerinden, hem eleştiri hem de öneri geldi.

0Yorumlar
AK Parti'den Büyükşehir'e 'vaat' eleştirisi

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak, 2014'te CHP'li belediyenin yapmayı vaat ettiği yatırımların çoğunu yapmadığını ileri sürdü. AK Partili İmet Tunç da, döviz kuru artışı nedeniyle artan kağıt maliyetlerini karşılayamayan yerel gazetelerin hafta sonu çıkmama kararını hatırlattı, yerel basına destek verilmesi çağrısında bulundu.

AK Parti'den Büyükşehir'e 'vaat' eleştirisiİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eylül ayı ikinci Meclis toplantısı, Başkanvekili Sırrı Aydoğan'ın başkanlığında yapıldı. Sakin geçen toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım vaatlerini hatırlattı. Sözlerinin başında, yenileme çalışmaları süren Konak Pier Köprüsü'ne değinen Ali Kökoğuz, "Köprünün tadilatı için çalışmalar başlamıştı. Ancak çalışmalar hala bitmedi. Bu beceriksizlik müteahhitten mi yok sizden mi kaynaklanıyor" diye sordu. Eleştirilerinin devamında, zaman zaman kenti saran kötü kokuya değinen Kökoğuz, "İzmir'deki bu lağım kokusunun nereden geldiğini bilmediğinizi söylemiştiniz. Bu koku ne zaman önlenecek? Sebebi hakkında araştırma yaptınız mı? Artık yeni döneme giriliyor. Mart 2019'da demokrasinin gereği olarak yerel seçimler yapılacaktır. Fakat geçmişe dönük bu meclisin ve sizin yönetiminizdeki CHP yerel iktidarının ulaşımla ilgili verdiği sözler var. Yapılması gereken işler var. Vaat olarak altına imza atılan o işler ne alemde? Buca Onat Caddesi ile şehirlerarası yol bağlantısı 2017 yılında bitecekti. Bu bağlantı ne durumda? Alsancak'ta tüp geçit yapacakmış başkan. 2017 yılında bitirmeyi düşünmüşsünüz" dedi.

MECLİS'TE VAAT POLEMİĞİ

AK Partili Ali Kökoğuz'un eleştirileri üzerine araya giren Sırrı Aydoğan, "Belediyelerde bunlar olur. 40 tane vaat edilir 5 tanesi olur. Beni genel politikaya götürme, bunlar bizim işimiz değil. Veysel Eroğlu Gediz'de tarih verdi ama olmadı" dedi. Aydoğan'ın açıklamasının ardından eleştirilerini sırlamayı sürdüren Kökoğuz, "Vatandaşın duygularıyla oynamayın. Söz verdiniz yapın. Narlıdere Metrosu'nun hangi yılda bitirileceğini söylediniz. Yaz kampları sözünüz vardı. Ben bir tane yaz kampı yapıldığını duymadım" diye konuştu.

AK Parti'den Büyükşehir'e 'vaat' eleştirisiYEREL BASIN İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç da İzmir'in yerel basınının, döviz kurlarındaki dalgalanmalardan etkilenerek maliyetlerinin arttığını ve bu nedenle hafta sonu çıkmama kararı aldıklarını söyleyerek, yerel basına destek verilmesi çağrısında bulundu. Tunç, şunları söyledi:

"Özellikle yazılı basınımız hafta sonu bir gün gazete çıkarmamak adına bir karar aldı. Basındaki arkadaşlarımızın kendilerini haber etmelerini istiyorum. Birçok yerel gazete Pazar günü basım yapmamak üzere ekonomik tedbir kararı aldı. Sizin yerel yönetim ve büyükşehir yönetimi olarak STK'larla birlikte bu yerel basına sahip çıkmanızı temenni ediyorum."

Aydoğan da, "Bu kağıt fiyatları karşısında meclis gündemini nasıl basacağız bilmiyorum" dedi.

Toplantı, Meclis'e katılamayanların mazeretlerinin oylanması ile son buldu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce