BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.396,04 ₺/gr %0,18 Bitcoin $80.075 %0,92 Dolar 49,77 ₺ %0,14 Euro 55,89 ₺ %0,25 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,39 ₺/gr %0,27 Ethereum $2.327,81 %1,24 İsviçre Frangı 60,41 ₺ %0,24 Kanada Doları 35,52 ₺ %0,10 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,12 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,14 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Akdeniz Bienali genç sanatçıları İzmir’de buluşturacak

Akdeniz Bienali genç sanatçıları İzmir’de buluşturacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile K2 Güncel Sanat Merkezi tarafından düzenlenen İzmir Akdeniz Bienali (İAB), 11 Eylül 2023-11 Mart 2024 tarihlerinde izleyiciyle buluşacak.

0Yorumlar
Akdeniz Bienali genç sanatçıları İzmir’de buluşturacak

2026 Avrupa Gençlik Başkenti adayı İzmir’de gençliğe odaklanan bienal Akdeniz’e kıyısı olan 18 ülkeden 33 sanatçıyı “Aynı Suya Bakmak” temasıyla buluşturacak. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in Akdeniz’deki öncü rolünü artırma ve İzmir’i bir sanat kentine dönüştürme vizyonu çerçevesinde bu yıl ilk kez Akdeniz Bienali düzenleniyor. Akdeniz coğrafyasının ortak tarih ve kültürünü işaret eden bienal K2 Güncel Sanat Merkezi işbirliğiyle 11 Eylül 2023-11 Mart 2024 tarihlerinde izleyiciyle buluşacak. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından ertelenen ve yeniden kurgulanan bienal, üç kademeli olarak düzenlenecek. 11 Eylül-22 Ekim 2023 tarihlerinde sanatçılar eserlerini üretmek üzere gruplar halinde İzmir’de misafir edilecek. K2 Urla Nefes Alanı’nda düzenlenecek programa Türkiye dahil olmak üzere Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerden belirlenen genç sanatçılar katılacak. Özel olarak oluşturulan kontenjan dahilinde programda 6 Şubat depreminin etkilediği bölgeden genç sanatçılar da yer alacak. Bu aşamada sanatçıların çeşitli organizasyonlar aracılığıyla birbirleri ve izleyiciyle iletişim içine girmeleri de sağlanacak.

Akdeniz’in kültürel kapasitesi görünür kılınacak

23 Ekim 2023 - 19 Ocak 2024 tarihlerinde sanatçıların İzmir’de ürettiği eserler sergilenmeye hazır hale getirilecek. Bu süreçte çeşitli etkinlikler ve eğitim programları da yer alacak.  Bienal, Kültürpark Atlas Pavyonu’nda, “Aynı Suya Bakmak” temasıyla 23 Ocak – 11 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan güncel sanat sergisiyle tamamlanacak. K2 Güncel Sanat Merkezi Kurucu Direktörü Ayşegül Kurtel’in sanat direktörlüğünde hayata geçirilecek olan sergide resim, fotoğraf, video, multimedya yerleştirme, seramik, kinetik heykel ve üç boyutlu görsel-işitsel yerleştirme gibi birçok farklı disiplinde üretilmiş eserler sanatseverlerle buluşacak. Bienal, çoğulculuğu, çeşitliliği ve özgürlüğü sürdürmek için Akdeniz kültürleri ve toplumları arasındaki diyaloğu sanat aracılığıyla güçlendirirken, bölgenin kültürel ve sanatsal kapasitesini de görünür kılıyor. Bienalde ele alınan temalar arasında, müşterekleşme ve dayanışmanın yanı sıra Akdeniz kıyısında yaşayan sanatçıların deneyimlerini yansıtan konular da bulunuyor. Sanatçılar, farklı perspektiflerden gelerek aynı suya bakarken, ortak paydaları ve farklılıklarıyla bir arada olmanın önemini vurguluyor.

18 ülkeden 33 sanatçı

Kültürpark Atlas Pavyonu’nda, “Aynı Suya Bakmak” temasıyla 23 Ocak – 11 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek Bienal sergisinde, Türkiye dahil olmak üzere Akdeniz’e kıyısı olan 18 ülkeden 33 sanatçının eserleri sergilenecek. Bienal’de eserleri yer alacak sanatçılar; Alex Brajković, Ana Aleksić, Bawer Doğanay, Berfin Ataman, Berna Dolmacı, Can Büyükberber, ClaudioZorzi, DaleaKovačec, Erdem Çolak, Fredj Moussa, Garance Alves, Greta Pllana, Laura Besançon, Levi Viller, Mahdi Baraghithi, Malak Elghuel, Marcelle Tehila Bitton, Marko Damiš, Mehdi Hachid, Merkezkaç Kolektifi, Nelly El Sharkawy, Nermin Sena Özger, Nesligül Cebesoy, Nour Abou Saada, Öznur Yıldırım, Revan Yaşar, Smirna Kulenović, Soufian Chemcham, Stratis Tavlaridis, Talha Demiral, Vladimir Novak, Yağmur Kevser Barutçu ve Yassine Sellame olarak belirlendi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce