BIST 100 14.416,70 %0,61 Altın 6.824,06 ₺/gr %0,55 Bitcoin $77.825 %1,86 Dolar 48,50 ₺ %0,03 Euro 56,49 ₺ %0,07 Sterlin 65,77 ₺ %0,05 Gümüş 102,31 ₺/gr %2,48 Ethereum $2.460,89 %1,63 İsviçre Frangı 59,76 ₺ %0,18 Kanada Doları 35,10 ₺ %0,07 Avustralya Doları 34,88 ₺ %0,36 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,92 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,21 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,57 ₺ %1,07 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Annesiz kalan oğlakları Büyükşehir kurtardı

Annesiz kalan oğlakları Büyükşehir kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburunlu Ali Tokaç’ın geçen hafta yıldırım düşmesi sonucu annesiz kalan 20 oğlağını mezbahaya gitmekten kurtarıp sahiplendi.

0Yorumlar
Annesiz kalan oğlakları Büyükşehir kurtardı

 Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na getirilen oğlaklar büyüdükten sonra yeniden Karaburunlu üreticilere teslim edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Yaylaköy’de geçimini hayvancılık yaparak sürdüren Ali Tokaç’ın yardım çağrısını karşılıksız bırakmadı. Başkan Soyer’in talimatı üzerine harekete geçen Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri 21 Mayıs’ta yıldırım düşmesi sonucu 69 keçisini kaybeden Tokaç’ın annesiz kaldıkları için bakamayacağını söylediği 20 oğlağını Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na getirdi. Doğal afet kapsamında Ali Tokaç'a nakdi yardım yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ali Tokaç'a önümüzdeki günlerde yöreye özgü kıl keçisi desteğinde de bulunacak.



Kontrolleri yapıldı biberonla süt verildi

Sasalı Doğal Yaşam Parkı Veteriner Hekimi Vasfiye Erdem tarafından sağlık kontrolünden geçirilen annesiz oğlaklara hemen biberonla süt verildi. Gözü iltihaplanan bir oğlakla, ayağında sorun olan başka bir oğlağın tedavileri yapıldı. 21 gün karantina odasında bakılacak oğlaklar karantina süresinin ardından Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda kendileri için hazırlanan kapalı ve açık alanın bulunduğu? bölüme alınacak. Oğlaklara en güzel şekilde bakacaklarını belirten Sasalı Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, "Anne sütü alamayan yavruları en iyi şekilde besleyip, özenle bakımlarını yaparak büyüteceğiz. 3-4 aylık olduklarında geldikleri ortama geri dönebilecekler" dedi.



Yavruları sahipsiz kalmadı

Hem ölen hayvanlarına hem de annesiz kalan oğlaklara üzüldüğünü söyleyen Ali Tokaç, "21 Mayıs günü çok yağmur yağdı. Bahar aylarında Akdağ'a taşınarak keçilerimizi orada otlatıyoruz. Sabah kalktığımızda yıldırım düşmesi sonucu keçilerimizin öldüğünü gördük. Bu görüntü çok üzücüydü. 20 oğlak da annesiz kalmıştı. Sağ olsun Başkanımız Tunç Soyer bizi yalnız bırakmadı, ilgilendi. Annesiz kalan oğlakların bakımı çok zor, onlara süt verip ilgilenmem mümkün değildi. Başkanımız yardımını bizden esirgemezken oğlaklara da sahip çıktı. ? Büyükşehir Belediyesi'nin yavruları besleyip büyütüp tekrar üreticilere göndereceğini öğrendim. Bu ayrıca bizi sevindirdi. Üzüntümüz belediyemizin desteği ile hafifledi. Çok teşekkür ediyorum” diy e konuştu.



Büyüyünce köylerine dönecekler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sayıları giderek azalan Karaburun kıl keçilerini korumak ve üreticiye destek olmak için Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda bakıma aldığı oğlakları, büyüdükten sonra Karaburunlu üreticilere dağıtacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Torbalı’da otoban kavşağına kilitlendi

Torbalı’daki OSB’lere çıkarma yapan İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, sanayici için kritik...

7 saat önce

Sanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...

9 saat önce

İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti

Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...

9 saat önce

YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...

YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...

1 gün önce

Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...

1 gün önce

İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...

9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...

1 gün önce

1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...

1 gün önce

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

4 gün önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

4 gün önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

4 gün önce

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

5 gün önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

5 gün önce