BIST 100 14.393,85 %0,77 Altın 6.785,91 ₺/gr %1,10 Bitcoin $77.331 %1,83 Dolar 48,50 ₺ %0,03 Euro 56,49 ₺ %0,07 Sterlin 65,74 ₺ %0,00 Gümüş 100,09 ₺/gr %4,59 Ethereum $2.467,32 %1,09 İsviçre Frangı 59,70 ₺ %0,28 Kanada Doları 35,09 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,75 ₺ %0,73 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,92 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,21 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,36 Çin Yuanı 7,22 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Arıtma suyunun kalitesi Körfez’deki yaşamı da zenginleşti...

Arıtma suyunun kalitesi Körfez’deki yaşamı da zenginleştiriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından işletilen 23 ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, kenti arıtma kapasitesi açısından liderliğe taşırken akredite laboratuvarlar tarafından onaylanan arıtma suyunun kalitesi de Körfez’deki iyileşmeye yansıyor.

0Yorumlar
Arıtma suyunun kalitesi Körfez’deki yaşamı da zenginleştiriyor

Özellikle Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nden çıkan arıtılmış suyun denizle buluştuğu noktadaki canlı zenginliği bu durumu kanıtlar nitelikte.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ileri biyolojik yöntemle çalışan arıtma tesislerinin sayısı ve arıtma kapasitesi açısından Türkiye’nin lider kenti İzmir, önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak Kemalpaşa Ulucak ve Mordoğan arıtma tesisleriyle bu alandaki konumunu güçlendirecek. İZSU Genel Müdürlüğü Torbalı ve Yazıbaşı Ayrancılar arıtma tesislerinin de kapasitesini artırmaya yönelik yatırımlar için hazırlıklarını sürdürüyor. İzmir’de yılda 278 milyon 500 bin metreküp atıksu arıtılıyor.



Arıtma suyu kalitesi sürekli denetleniyor

İZSU Genel Müdürlüğü’ne bağlı arıtma tesislerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar ve akredite laboratuvarlar tarafından düzenli olarak analiz ve denetimler yapılıyor. İzmir’in en yüksek kapasiteli arıtma tesisi konumundaki Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, 7 gün 24 saat kesintisiz olarak çalışıyor ve günde yaklaşık 550 bin metreküp atıksuyun arıtımı ileri biyolojik yöntem ile gerçekleştiriliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler kapsamındaki analiz sonuçlarına göre tesisin çıkış suyundaki tüm parametreler, Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği’nde verilen sınır değerlerin oldukça altında bulunuyor. Ayrıca tesisin faaliyetleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından izlemeye tabi olarak kurulan “online atık su izleme sistemi” ile kesintisiz kontrol altında tutuluyor . Arıtılan su uluslararası standartlardaki kalitede ve deniz suyu kalitesine de katkı sunacak şekilde körfeze deşarj ediliyor.



Flamingo ve balıkların başlıca yaşam alanı

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nden çıkan arıtılmış suların İzmir Körfezi’yle buluştuğu noktadaki canlı zenginliği de tesisin ne kadar verimli çalıştığının kanıtı niteliğinde. Beslenmek için bu bölgeye gelen binlerce flamingo, temiz suyla birlikte deniz canlıları açısından da zenginleşen Körfez’de görsel bir şölen oluşturuyor.



Su altında da yaşam gelişiyor

İzmir Körfezi’ndeki iyileşme süreci bilimsel verilerin yanı sıra su altı fotoğraflarıyla da gözler önüne seriliyor. İzmir Körfezi’nin flora ve fauna bakımından zenginleşmesi sonucu temiz suları seven Akdeniz’e özgü deniz tavşanı, tüplü boru kurdu, endemik taş mercanları, horozbina balığı gibi birçok canlı türünün Körfez’de yeniden yaşam bulmaya başladı.



Güzelbahçe’ye de mavi bayrak geldi

Geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesinin yüzülebilir Körfez hedefinin önemli adımlarından biri daha atıldı. Güzelbahçe Belediyesi İkinci Liman Halk Plajı yüzme suyunun kalite sembolü olan mavi bayrakla taçlandı. Güzelbahçe’nin ilk mavi bayraklı plajı aynı zamanda kent merkezine en yakın mavi bayraklı plaj oldu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Başkan Fıçı AK Parti rozetini taktı

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katıldı. Fıçı’nın...

6 saat önce

Foça Belediye Başkanı Fıçı, AK Parti Genel Merkezinde!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadın belediye başkanlarını kabul...

6 saat önce

Torbalı’da otoban kavşağına kilitlendi

Torbalı’daki OSB’lere çıkarma yapan İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, sanayici için kritik...

14 saat önce

Sanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...

16 saat önce

İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti

Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...

16 saat önce

YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...

YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...

1 gün önce

Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...

1 gün önce

İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...

9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...

2 gün önce

1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...

2 gün önce

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

4 gün önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

4 gün önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

4 gün önce