BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Askeri Casusluk İddianamesi: Esas Suçlular Sahte Delil Ür...

Askeri Casusluk İddianamesi: Esas Suçlular Sahte Delil Üretenler

İzmir'de, 2010'da düzenlenen ve 357 kişinin yargılandığı, 'askeri casusluk' davasının soruşturma aşamasında usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla 2'si başka suçtan olmak üzere 22'si tutuklu 68 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

0Yorumlar
Askeri Casusluk İddianamesi: Esas Suçlular Sahte Delil Üretenler

İzmir'de, 2010'da düzenlenen ve 357 kişinin yargılandığı, 'askeri casusluk' davasının soruşturma aşamasında usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla 2'si başka suçtan olmak üzere 22'si tutuklu 68 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Bir numaralı sanığın Fethullah Gülen olduğu ve İzmir 2.'ci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında bin 13 sayfalık iddianame okunuyor. İddianamede, müşteki ve sanık ifadelerinin bulunduğu bölümlerin okunmasına devam edildi.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklarla taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Duruşmada, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından hazırlanan bin 13 sayfalık iddianamenin müşteki ve sanık ifadelerinin bulunduğu bölüm okunmaya devam ediliyor.

Duruşmada iddianamenin müşteki ifadeleri bölümünde, askeri casusluk davasında yargılanarak beraat eden eski Jandarma Genel Komutanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanlığı Şube Müdürü Engin Çırakoğlu'nun ifadesi de okundu. Çırakoğlu, iddianamedeki ifadesinde, TSK'da kritik görevde olan personelin özellikle seçilerek suçlandığını, kendisiyle birlikte 14 MEBS personelinin yargılandığını ve hedef tahtasına yerleştirildiğini ileri sürdü. Çırakoğlu, kritik birimlere fark edemedikleri bir şekilde cemaat mensubu personel sızdığını ve böyle bir kumpasa kendilerini dahil ettiklerini öne sürdü.

"BÜTÜN DELİLLER SAHTE ÇIKTI"

Askeri casusluk davası sırasında tutuklanarak 22 ay ceza evinde kalan ve daha sonra tüm sanıklarla birlikte beraat eden eski Diyarbakır Askeri Hastanesi Başhekimi emekli Tabip Albay Ergün Özkan, iddianamede yer alan ifadesinde, davanın kumpas olduğunu, bütün delillerin sahte çıktığını, esas suçluların sahte delilleri üretenler olduğunu savundu. Askeri casusluk davasında suçlanmasına dayanak belgelere bir doktor olarak ulaşmasının mümkün olmadığını aktaran Özkan, bu durumu savcılık ve mahkeme aşamasında ısrarla dile getirmesine rağmen tutuklandığını vurguladı. Esas suçluların sahte delilleri üretenler olduğunu ifade eden Özkan, belgelerin oluşturulduğu ve son kaydedildiği tarihlerde o birliklerde görevli olmadığını bunları ispatlamasına rağmen hep tutukluluk halinin devamına karar verildiğini kaydetti.

Duruşmada iddianamenin ilgili bölümlerinin okunmasına devam edildi.

ASKERİ CASUSLUK SORUŞTURMASI

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne 10 Ağustos 2010'da gelen bir e-posta ihbarı sonrası, 'Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma' soruşturması başlatılmıştı. E-posta ihbarıyla başlatılan operasyonlarda, aralarında general ve amiral seviyesinde muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık ve üst düzey askeri yetkili, devletin gizli bilgi ve belgelerini yabancı istihbarat servislerine vermekle suçlanmıştı. Konuyla ilgili İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme heyeti, geçtiğimiz şubat ayında tüm sanıkların beraatine karar vermişti.

KUMPAS İDDİALARI ÜZERİNE SORUŞTURMA

İzmir'de görülen ve tüm sanıkların beraat ettiği askeri casusluk davası sonrası, davanın soruşturma aşamasında sahte deliller üretildiği, usulsüzlükler yapıldığı, kumpas kurulduğu iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı. Bu soruşturmada, aralarında eski İzmir Emniyet Müdürü A.B., mülkiye başmüfettişleri, üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu 25 kişi tutuklanmıştı. 5 şüpheli ise daha sonra tahliye edilmişti.

SANIKLARA YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

İddianamede, sanıklar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında, "silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği, üyeliği, örgüt faaliyetleri kapsamında devlet ve ülkenin bütünlüğünü bozmak, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek, iftira, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın gizliliğini ihlal, suç delillerini yok etmek, gizlemek, değiştirmek ve suç uydurmak" gibi suçlamalar yer alıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce