"Atık Pil Toplama Kampanyası" 22'inci yıla girdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki "Atık Pil Toplama Kampanyası" bu yıl 22’nci kez düzenlenecek. Çevre Haftası'yla birlikte yürütülen kampanyada yine rekor miktarda pil toplanması hedefleniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri işbirliğinde düzenlediği ve her yıl yeni bir rekorun kırıldığı "Atık Pil Toplama Kampanyası"nda yeni heyecan 28 Mayıs'ta başlıyor. Kampanyaya katılmak isteyen çevre dostları, yıl boyunca topladıkları kullanılmış pilleri 30 Mayıs akşamına kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan stanttaki kumbaralara atabilecek. En az 10 pil getirerek kampanyaya destek olan katılımcılara teşvik amaçlı bez çanta verilecek. Atık Pil Toplama Kampanyası’na getirilen ve ilçe belediyelerince yıl içerisinde toplanan atık piller; çocuklar, gençler, yetişkinler, anaokulları, okullar, muhtarlıklar, ilçe belediyeleri ve Bizim Ev Aile Çocuk Gençlik Destek Merkezi olmak üzere 8 kategoride değerlendirilecek. Tartımlar sonucunda dereceye girenler ödüllerini 12 Haziran'da Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek törenle alacak. Çevre dostlarını; masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, masa tenisi masası ve seti, spor seti, satranç seti ve akıllı tahta gibi ödüller bekliyor.
İzmirliler doğayı koruyor
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, atık pillerin doğaya gelişigüzel atılması sonucu içindeki cıva, kadmiyum, kurşun gibi ağır metaller serbest hale gelerek doğal kaynakları hızla kirletiyor. Bu durum aynı zamanda içme suyu ve besin zinciriyle insan sağlığı için de ciddi tehlikelere yol açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TAP işbirliğiyle gerçekleştirilen proje, tüm bu unsurları en aza indirgemek için 22 yıldır çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Toplanan atık piller, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından belirlenen lisanslı bertaraf tesislerinde imha ediliyor.
360 ton atık pil toplandı
Projenin başlangıcından günümüze kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde toplam 360 ton atık pil toplandı ve toplanan piller, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından lisanslı tesislerde bertaraf edildi.
Bu yıl Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediyesi, TAP ve ilçe belediyeleri işbirliğinde toplanan atık pil miktarları, kategoriler itibariyle değerlendirildi. Atık Pil Toplama Kampanyası'na getirilen kullanılmış pil miktarı yıllar içinde büyük bir artış gösterdi: 2004 yılında 8.5 ton olan miktar, 2018 yılında 60,5 tona ulaştı. Kampanyada bu yıl yeni bir rekor bekleniyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bayraklı’da Geri Dönüşüm Seferberliğine Ödül
Bayraklı Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen Okullar Arası Ödüllü Atık...
Menderes Belediyesi’nden Doğa Dostu Bir Adım
Menderes Belediyesi, “Geleceğimiz İçin Doğa Dostu Bir Adım” sloganı ile zeytin fidanı hediyeli...
“İzmir’in atık sorununu aylar içinde kökten çözeceğiz”
İzmir’in gündemindeki atık tesisleri sorunu ve kooperatif sürecine ilişkin açıklama yapan İzmir...
GÜNDEM Haberleri
TümüMansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...