Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nden Bornova’ya ödül
Bornova Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen 2022 Yılı Avrupa Diploması Ödülü’nü kazandı.
Prestijli ödülü Fransa’nın Strazburg kentinde alan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Köklü, kurumsal ve yüzünü batıya dönmüş yapımızla, daha modern ve yaşanabilir kent yaratmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmaların bu biçimde takdir edilmesi bizleri çok gururlandırdı. Bugüne kadar Avrupa çapında pek çok ağa katıldık, Avrupa’da birçok kardeş kentimiz var, uluslararası çalışmalar ve projeleri hayata geçirdik. Avrupa değerlerini ileriye taşımak, diğer Avrupa kentleri ile daha yakın ilişkiler kurmak için bugüne kadar göstermiş olduğumuz çabaların Avrupa diploması ile ödüllendirilmiş olması nedeniyle büyük bir onur duyuyorum. Bornovalılar adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Bornova Belediyesi, Bornova’nın Avrupa’daki bilinirliğini arttırmak ve diğer kentlerle yeni işbirlikleri yapmak amacıyla başvurduğu ‘Avrupa Ödülü’nün ilk aşaması olan “Avrupa Diploması Ödülü’nü geçtiğimiz Nisan ayında kazandı. Bornova Belediyesi ödülünü, Avrupa Konseyi Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kaan Esener, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, Avrupa Konseyi temsilcileri ve belediye başkanlarının katıldığı törende aldı.

ÇALIŞMALARI ANLATTI
Bornova’nın üniversite ve sanayi kenti olduğunun altını çizen Başkan İduğ “Bornova 8.500 yıllık tarihi ile Türkiye’nin batısında, Avrupa’nın doğusunda gelişmişlik düzeyi yüksek kentlerindendir. Diğer yandan kuruluşu 140 yıl öncesine uzanan belediyemiz verimlilik esaslı güçlü finansal yapısı, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışı ile çalışmaktadır. AB destekli çeşitli projelerle hem kentin güzelleşmesini, Bornovalıların mutluluklarının artmasını hem de ülkemizin AB’ye uyumunu güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Hacimli atıkların geri kazanımı, iklim eylem planı çalışmalarını ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının geliştirilmesi alanında onlarca AB ülkesinden çok sayıda ortakla çalışma yaptık. Ayrıca Bornova olarak Avrupa Birliği Enerji Kentleri Ağı, Dünya Sağlık Örgütü Küresel Yaşlı Dostu Kentler Ağı’nın aktif üyesi ve Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Sözleşmesi’nin resmi imzacısıyız” diye konuştu.
AVRUPA DİPLOMASI ÖDÜLÜ NEDİR?
1955 yılından beri Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından dağıtılan ödüldür. Her yıl Avrupa'nın birliği idealini yaymak için olağanüstü çaba sarf eden bir veya daha fazla belediyeye verilmektedir. Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biridir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir ortak aklı harekete geçiren konsey ve kurullarıyla...
Turizm Konseyi, Tarım ve Çevre Konseyi, Yapay Zeka Konseyi, Zeytin Konseyi, Körfez-Ekoloji...
Seferihisar’ın Bağları Avrupa Konseyi’nden Onaylı
Seferihisar Belediyesi öncülüğünde kurulan Teos Bağ Rotası, Avrupa Konseyi Kültür Rotaları...
Seferihisar’ın Bağları Avrupa Konseyi’nden Onaylı
Teos Bağ Rotası, Avrupa Konseyi Bağ Rotası’na (Iter Vitis) dahil oldu.
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...