Avrupa’nın ‘yıldızı’ Karşıyaka
Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa vitrinine taşıyan Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “12 Yıldız Şehri” unvanını kazandı. 24 ülkeden 45 belediyenin aday olduğu projede büyük başarı sağlayan ve örnek gösterilen belediye, 16 Şubat’ta Paris’te gerçekleşecek törenle 12 Yıldız bayrağını Karşıyaka’ya getirecek.
“Demokrasi yerelde başlar” ilkesiyle hareket eden, katılımcı demokrasi odaklı ve insan haklarına saygılı hizmetler üreten Karşıyaka Belediyesi; örnek çalışmalarıyla Avrupa Konseyi tarafından “12 Yıldız Şehri” unvanına layık görüldü. Konseyin en önemli uygulamalarından biri olan 12 Yıldız Şehri Projesi’ne geçen Haziran’da aday olan belediye, bu ay gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda ödülü almaya hak kazandı. Avrupa’nın yıldız kentleri arasına giren Karşıyaka, Ege Bölgesi’nde bu unvana sahip ilk belediye oldu.
HALK TOPLANTILARI
Karşıyaka Belediyesi, “12 Yıldız Şehri Projesi” adaylığı kapsamında, 2014 yılı için belirlenen ‘katılımcı demokrasi ve insan hakları’ ana temasına yönelik uygulamalar gerçekleştirdi. 13 - 20 Ekim 2014 tarihleri arasındaki Yerel Demokrasi Haftasıyla başlayan etkinlikler çerçevesinde, her yaş grubundan Karşıyakalının yönetimde söz sahibi olabilmesi için halk toplantıları yapıldı. Engelli vatandaşlar için kültürel ve sosyal etkinlikler, otizmli çocuklar için ise tiyatro ve dans gösterileri sergilendi. Karşıyaka Belediyesi’nin insan haklarına verdiği değer ve katılımcı demokrasi uygulamalarını gösteren etkinlikler, Avrupa Konseyi temsilcileri tarafından da izlendi.
ÖRNEK GÖSTERİLDİ
Fransa, Belçika, Almanya, İngiltere ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 24 ülkeden 45 belediye ile birlikte adaylık sürecini tamamlayan Karşıyaka Belediyesi, değerlendirmeler sonucunda “12 Yıldız Şehri” unvanını almaya hak kazandı. Başarılı uygulamalarıyla büyük ilgi çeken belediye, aynı zamanda konsey temsilcileri tarafından diğer kentlere de örnek gösterildi. Avrupa çapında büyük prestij getirecek bu ödül, Karşıyaka’ya yeni stratejik ortaklıklar ve proje ortaklıklarının kapılarını açacak. “12 Yıldız Şehir” unvanı, yeni hibe kaynaklarının bulunmasına ve bu kaynakların daha etkin kullanılmasına da katkı sağlayacak.
KARŞIYAKAMIZA YAKIŞTI
Karşıyaka Belediyesi’nin ödülünü, 16 Şubat’ta Paris’te gerçekleşecek törende teslim alacak olan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ‘Bu kenti halkla birlikte yöneteceğiz’ dedik. Katılımcı demokrasi anlayışını, halkımıza da yönetimde söz hakkı tanımayı, hizmet prensiplerimizin temeline yerleştirdik. Bu çalışmalarımız sayesinde Karşıyakamıza ‘12 Yıldız Şehri’ unvanını kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu ödül Karşıyakamıza yakıştı. Hedefimiz, çalışmalarımızı dünyaya göstermek” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
BALÇOVA’DAN AVRUPA’YA İKİ BÜYÜK FİNAL
Balçova Belediyesi, Avrupa Sosyal Hizmet Ödülleri’nde iki ayrı başarıyla adını finale yazdırdı....
Deniz Yıldızı Rotary Tire'de zamanın izini sürdü
İzmir Deniz Yıldızı Rotary Kulübü, Aydınoğulları döneminden günümüze uzanan zengin kültürel...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...