BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.460,52 ₺/gr %0,88 Bitcoin $80.175 %1,51 Dolar 49,85 ₺ %0,00 Euro 55,69 ₺ %0,22 Sterlin 66,56 ₺ %0,18 Gümüş 84,84 ₺/gr %1,95 Ethereum $2.323,87 %1,77 İsviçre Frangı 60,18 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,64 ₺ %0,06 Avustralya Doları 35,08 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,10 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Ayra Ve Çınar Ev Sahipliğinde, İzmir Depremi’nde Yitirdiğ...

Ayra Ve Çınar Ev Sahipliğinde, İzmir Depremi’nde Yitirdiğimiz Canları Andılar

İzmir’de herkesi yasa boğan 30 Ekim 2020 İzmir depreminde hayatını kaybedenler anısına, Sayra ve Çınar’ın ev sahipliğinde, İzmir Depremi Farkındalık Gecesi düzenlendi.

0Yorumlar
Ayra Ve Çınar Ev Sahipliğinde, İzmir Depremi’nde Yitirdiğimiz Canları Andılar

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Sayra ve Çınar’ın ev sahipliğinde, İzmir Depremi Farkındalık Gecesi düzenlendi. Rıza Bey Apartmanı`nda yitirdiğimiz 15 yaşındaki ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz’ün anısını yaşatmak için ‘İyilik İkizim’ projesi başlatan ailesi, depremde hayatını kaybedenleri andı. Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma gecesini ikizlerin annesi Tülin Batmaz’ın kuzeni sanatçı İclal Aydın sundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları İpek Onbaşığlu ve Fulya Akçay ve İZDEDA Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkan’ın da katıldığı gecede, bir daha benzer acıların yaşanmaması dileğinde bulunuldu.

Anma gecesinin moderatörlüğünü üstlenen İclal Aydın, “Marmara Depremi’nde de büyük acılar yaşamıştık. Deprem gerçeğinin acısını, benim kuzenimin kapısını çalana kadar bu kadar derin hissetmemiştim. Çocuklar gittikten sonra onlar neden gitti, biz neden kaldık sorusuna yanıt aradı Tülin. Aslında benim de her sabah güne başlamama sebep olan bir yanıt vardı: ‘Yaşama anlam katmak gerekiyor.’ Geride kalanlara düşen yaşam ödevini hakkıyla yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Ayra Ve Çınar Ev Sahipliğinde, İzmir Depremi’nde Yitirdiğimiz Canları Andılar

“ALKIŞLANMAYANLARIN HİKÂYESİ”

İkizlerin annesi Tülin Batmaz, aldığı her nefeste çocukları Sayra ve Çınar’ın yanında olduğunu hissettiğini ifade ederek, “ ‘Bir gün her şey fotoğrafta kalır’ sözünün en canlı örneklerinden biriyim. Anılarımızın fotoğrafta kalmaması için yakınlarınızın ellerini sıkı sıkıya tutun. Bugün ben de aranızda olmayabilirdim. Ben alkışlanmayanların hikâyesini yaşıyorum. Enkazda her çıkan alkışlanmıyormuş. Bunun bir anlamı olduğunu fark ettim ve İyilik İkizim Projesi başlattık. Bugün kocaman bir proje haline gelen İyilik İkizim Projesi, iyilik yapalım ve bunu çoğaltalım anlayışıyla büyümeye devam ediyor” diye konuştu.

Sayra ve Çınar’ın babası Alican Alpgündüz ise “Bu anlamlı geceye emek veren herkese teşekkür ediyorum. 30 Ekim 2020’de toprağın gökyüzünden daha büyük olduğunu acı bir şekilde öğrendik. Bir daha böyle acılar yaşanmamasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

“ACILARI SİLEMEYİZ AMA DAYANIŞMAYA DESTEK OLABİLİRİZ”

Gecede bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, deprem üzerine birçok tartışma yapıldığını belirterek, “Bu gece burada insanlık konuşulsun. Nasıl olmuş da bir trajediden İyilik İkizim Projesi doğmuş bunu iyi düşünelim. Biz, yaşanan bu acıyı yakınları kadar bilemeyiz ama bu acılardan ortaya çıkan dayanışma hareketine destek olabiliriz. Bu hareketin kartopu gibi büyüyeceğine ve tüm insanlığa fayda getireceğine inanıyorum” dedi.

Ayra Ve Çınar Ev Sahipliğinde, İzmir Depremi’nde Yitirdiğimiz Canları Andılar

“HEP BİRLİKTE İZMİR DURUŞU SERGİLEDİK”

Bir daha aynı acıları yaşamak istemediklerini söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise, “İzmir Depremi, siyasetçiler ve yerel yöneticiler için de bir öğrenme dönemiydi. Bütün kurum ve kuruluşlarımız deprem anında dayanışma örneği sergiledi. Hep birlikte bir İzmir duruşu sergiledik ve depremin yaralarını sarmaya gayret ettik. İzmir Depremi’nde kaybettiğimiz Sayra ve Çınar’a, yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu güzel geceye emek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İYİLİK İKİZİM GÖNÜLLÜLERİ SAHNEDEYDİ

Piyanist Oğuz Kasap’ın Sayra ve Çınar'a Özel Bestesi ile başlayan gecede, İyilik İkizim Gönüllüleri ‘Adım Adım Geride Kalmak Dans Devinim Performansı’ gösterisi de gerçekleştirdi. Anadolu Ateşi Westpark Kıvılcım Grubu’nun Sayra&Çınar Özel Koreografisi ile devam eden anma gecesinde, Ahura Ritim Topluluğu da depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı müzikle, şarkılarla andı. İkizlerin annesi Tülin Batmaz ve babası Alican Alpgündüz’ün Sayra ve Çınar’ın sevdiği şarkıları birlikte söylediği anma gecesi kapsamında İyilik İkizim Gönüllüleri’nin açtığı sergi de yer aldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

2 saat önce

Yeni emeklilik düzenlemesi 2027’de başlayabilir

Şamil Tayyar, Bakan Vedat Işıkhan’la görüşmesinin ardından yeni emeklilik modelinin 1 Ocak...

1 gün önce

Yargıtay kararı: Kira davasında masraf ev sahibine

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, yeni kira dönemi başlamadan evi tahliye ederek sözleşmesini usulüne...

1 gün önce

Mekke Anlaşması TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi

Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nın onayına...

2 gün önce

Özgür Özel’in adaylık tercihi siyaset gündeminde

Ankara kulislerinde Özgür Özel’in cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığı iddia edilirken...

2 gün önce

Sadettin Saran suçlamaları reddetti, mahkeme ara kararını...

Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’nin yargılandığı davada adli kontrol tedbirleri devam etti;...

2 gün önce

Cumhurbaşkanlığı’ndan Erdoğan-Bahçeli görüşmesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin saat 14.00’te...

2 gün önce

Kahramanmaraş okul saldırısında 4 personele soruşturma izni

Kahramanmaraş okul saldırısında dört okul çalışanı hakkında soruşturma izni verildi. Ön inceleme...

2 gün önce

e-Devlet’te araç sahiplerini ilgilendiren sorgulama

Araç sahipleri e-Devlet üzerinden haciz ve yakalama kayıtlarını kontrol edebilir; bazı vergi ve...

2 gün önce

Sarıgül soruşturmasında 3 kişi daha tutuklandı

Sarıgül ailesine yönelik soruşturmada Sofu Altınbaş, İbrahim Avcı ve Ramazan Argün tutuklandı;...

2 gün önce

Bakırköy Belediyesi'ne operasyon! 37 şüpheli gözaltına...

Bakırköy Belediyesi'nde 2024-2026 yılları arasında yapılan ihalelerde usulsüzlük ve kamu zararı...

2 gün önce

Yanıltıcı emlak ilanına 28 bin 620 TL ceza

Satış fiyatını 2 milyon TL gösterip arayanlara bu tutarın peşinat olduğunu söyleyen emlak...

3 gün önce