BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Başkan Arda’dan Azerbaycan’a dayanışma mektubu

Başkan Arda’dan Azerbaycan’a dayanışma mektubu

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ermenistan’ın yakın zamanda Azerbaycan’da gerçekleştirdiği saldırılarla birçok sivilin ölümüne yol açmasının ardından kardeş belediye Bakü’de bulunan Azerbaycan 1 No’lu Uşak Evi’ne ve bu evde yaşayan çocuklara mektup yazarak onların yanında olduğunu vurguladı.

0Yorumlar
Başkan Arda’dan Azerbaycan’a dayanışma mektubu
 

Başkan Arda, Uşak Evi’nin sorumlusu Nermina Zöhrebova’ya yazdığı mektubunda Azerbaycan 1 No’lu Uşak Evi Halk Dansları Grubu’nun Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nin en renkli gruplarından biri olduğunu belirterek tüm Azerbaycan’a ve çocuklara sevgilerini gönderdiğini belirtti. 

Başkan Arda, mektubunda Ermenistan’ın yıllardır Azerbaycan toprağı Karabağ’ı haksız şekilde işgal ettiğini de vurgulayarak “Ermenistan’ın bölgedeki soydaşlarımıza yönelik yakın zamanda gerçekleştirdikleri hain saldırıları şiddetle kınıyorum. Yapılan bu hain saldırıya Azerbaycan ordusu gereken karşılığı vermiş ve yüreklerimizi bir nebze de olsa rahatlatmıştır. Tüm dünya bilmelidir ki Karabağ Azerbaycan toprağıdır ve bu topraklar kısa bir zaman sonra Azerbaycan’ın olacaktır” dedi. 

“Biz Gaziemir Belediyesi olarak her zaman ulusal ve uluslararası iş birliğini, kıstasları ve hukuku esas aldık ve almaya da devam edeceğiz” diyen Başkan Arda, mektubunda şunları söyledi:

“Can dostumuz Azerbaycan’ın yanındayız”

“Şimdi de Karabağ meselesinde can dostumuz, kardeşimiz Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Yine en büyük temennimiz; Ermenistan’ın yapmış olduğu bu işgalin bir an önce son bulması, adil ve kalıcı barışın gerçekleşmesidir. Burada da Karabağ’ın Azerbaycan egemenliğinde olduğunu savunmaktayız. Uluslararası platformlardan beklentimiz ise işgalci taraf Ermenistan’a, Karabağ’ın egemenliğinin Azerbaycan toprak bütünlüğünde olduğunun kabul ettirilmesidir. Biliyoruz ki Azerbaycan ordusu şanlı ilerleyişini devam ettirmekte, Ermenistan işgalinde olan toprakları bir bir alarak buralara Azerbaycan’ın şanlı bayrağını dikmektedir. Gelişmeleri yakından takip ediyor; acılarınızla üzülüyor, dertleniyor, kederleniyoruz, Azerbaycan liderimiz İlham Aliyev’in vermiş olduğu mesajlarla mutlu oluyor, umutlanıyoruz. Ermenistan’ın bölgede barış ve istikrarın önündeki en büyük engellerden biri olduğunu ifade ediyor “Tek Millet İki Devlet” anlayışıyla her daim can Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizim yüreklerimiz kardeş Azerbaycan’la birlikte atıyor, inşallah hep birlikte daha güçlü bir şekilde tüm dünyaya barış mesajlarını en kısa zamanda vereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimizle Azerbaycan’da şehit düşen askerlerimizin kederli ailelerine baş sağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. En kısa zamanda müjdeli haberi alacağımıza canıgönülden inanıyorum. Zafer, ancak ona inananlarındır ve biz de bu zafere çok inanıyoruz. Saygı ve sevgilerimle.”

 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce