Başkan Arda ve ekibinden sanat turu
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçenin kültür sanat yaşantısını geliştirmek amacıyla hayata geçirmeyi planladığı projeler ve yapılacak çalışmalar için gözlem yapmak ve fikir edinmek için belediyenin basın birimi ekibiyle birlikte Arkas Sanat Urla ve Köstem Zeytinyağı Müzesi’ni ziyaret etti.
Sanat gezisine Başkan Halil Arda; Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Akın, Basın Danışmanı Emre Döker ile basın biriminde görev yapan çalışanlar katıldı.
Başkan Halil Arda ve ekibi, ilk olarak Doç. Dr. Levent Köstem ve eşi Güler Köstem’in zeytincilik kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği Köstem Zeytinyağı Müzesi’ni ziyaret etti. Güler Köstem’in rehberliğinde müzeyi gezen Başkan Arda ve heyet, Anadolu topraklarında zeytini işleyerek zeytinyağı elde etmek amacıyla geçmişten bugüne kadar kullanılan sistemleri inceledi.
Sanat gezisinin ikinci durağı ise Arkas Sanat Urla oldu. 19. yüzyıl sonu 20. yüzyıl başı batı resim sanatının önemli temsilcilerinin eserleri ile 16. ve 17. yüzyıla ait zırh, miğfer ve kılıçların; Rönesans dönemi duvar halıları ile klasik dönem Anadolu halılarının sergilendiği sanat merkezini ziyaret eden Başkan Arda ve ekibi eserleri inceledi.
Sanatın ve tarihin ışığında
Sanatı ve tarihi yakından takip ederek bu alanlardan ilham alıp projelerine şekil verdiğini dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Üzerinde çalıştığımız projeler ile ilgili sanattan ve tarihten de destek alıyoruz. Hayata geçireceğimiz çalışmalar için yeni fikirler edinmek, çalışanlarımızın geçmişte yapılan uygulamaları ve dünyanın önemli sanatçılarının yaptığı eserleri görmeleri için sanat gezisi yaptık. Basın ekibimizle birlikte Dr. Levent Köstem ve eşi Güler Köstem’in bin bir emekle oluşturduğu Köstem Zeytinyağı Müzesi’ne ve sanata verdiği önemle dikkat çeken Sayın Lucien Arkas’a ait Arkas Sanat Urla’ya ziyaret gerçekleştirdik. Eserlerle ilgili bilgiler aldık. Müzede geçmişe yolculuk yaparak zeytinyağını işleme teknikleri hakkında bilgi aldık. Arkas Sanat Urla’da sanatın büyülü dünyasından ilham alarak yeni fikirlerle Gaziemir’e döndük” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Türkiye kaybetti, Arda Güler alkışlandı! Mancini’den...
A Milli Takım’ın İtalya’ya 4-1 yenildiği gecede Arda Güler, tribünlerden gelen alkışlarla öne...
Arda Güler gol attı ama o hareket sevinci gölgeledi!...
Real Madrid’in Elche’yi 3-2 yendiği maçta karşılaşmanın oyuncusu seçilen Arda Güler’in, Jude...
Maç sonuna damga vuran görüntü! Uzun uzun konuştular
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında konuk ettiği Olimpik Lyon ile 1-1 berabere kalan...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu’ndan fon soruşturmasına tepki: Hırsızlığın...
Kemal Kılıçdaroğlu, fon soruşturmasıyla ilgili açıklamasında temiz siyaset ve Siyasi Ahlak...
Sigara yasağı için yeni düzenleme Meclis’e geliyor
Türkiye’de sigara kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar hazırlanıyor; park, plaj ve duraklarda...
31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...

