Başkan Batur, çevre katliamlarına dikkat çekti
Ege Kent Konseyleri Birliği Genel Kurulu Toplantısı’na katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ege’de yaşanan çevre katliamlarına dikkat çekerek, “Geleceğimiz söz konusu. Bir an önce harekete geçmeli ve bu katliamlara dur demeliyiz” dedi.
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Yerel Demokrasi ve Çevre” temasıyla düzenlenen Ege Kent Konseyleri Birliği Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Konak Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Batur, kent konseylerinin yerel yönetimlerin yapacağı işlere, yol haritaların belirlenmesine, kent yaşamına, sorunların çözülmesine çok değerli katkılar koyduğunu dile getirdi. Konak Kent Konseyi’nin de Konak’ta çok başarılı çalışmalara imza attığını vurgulayan Batur, “Konak Kent Konseyi, bileşenleri olan engelli, kadın, muhtar meclisi gibi meclisleriyle Konak’ta çok olumlu çalışmalar gerçekleştirdi. İlçemizde çevre konusunda da yerel yönetime yol haritası niteliği taşıyan çalışmalar yapıyorlar” dedi.
“Sivil inisiyatif varsa başarı da var”
Başkan Batur konuşmasında Ege’de yaşanan çevre katliamlarına da dikkat çekti. Batur, “Yakın zamanda İzmir ve çevresinde yaşanan doğal afetler, orman yangınları, Kaz Dağları’nda karşı karşıya kaldığımız gibi, maden için yapılan doğa katliamları canımızı yakıyor. Geleceğimiz söz konusu. Bir an önce harekete geçmeli ve bu felaketlere ‘dur’ demeliyiz. İzmir’in yarınlarına destek vermek hepimizin görevidir. Bu konuları kamuoyunun gündeminde tutmamız, yapılanları ve yapılmayanları takip etmemiz gerekiyor. Biz bu hedefle her zaman ön planda olacağız. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini ilgilendiren kararların alınmasında tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımızla, esnafımızla, engelli hemşehrilerimizle irtibatlarımızı sağlayan masalarımızı kurduk; çalışmaları başladı. Emekli masamızla, Roman masamızla ve diğer gruplarla da çalışmalarımızı yürüteceğiz” diye konuştu. Konak Belediyesi’nin kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik pozitif ayrımcılık taşıyan çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Batur, “En büyük destekçilerimiz ise meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve kent konseyimizdir. Sık sık dile getirdiğimiz “Birlikte Konak” anlayışı bu işte. Bizim avantajımız, kent konseyi başkanımızın aynı zamanda meclis üyemiz olması. Sık sık bir araya geliyoruz. Sivil inisiyatifin aktif olduğu yerde her zaman başarı vardır” dedi.
Başkan Batur’a teşekkür
Üçüncü kez, Ege Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü seçilen Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu da çevre katliamlarına karşı en büyük gücün toplumun kendi örgütlülüğü olduğunu belirterek, bu konuda kent konseylerine düşen görevlerin farkında olduklarını söyledi. Mumcu, Başkan Batur’a konseyin çalışmalarına verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti. Toplantının sonunda ise Başkan Batur’la birlikte Ege Kent Konseyleri Birliği’ne üye 41 başkana katılımlarından ötürü plaket verildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Merve Dizdar'dan yeni hamilelik pozları! Büyüyen karnı...
Aralık ayında ilk bebeğini kucağına almaya hazırlanan oyuncu Merve Dizdar, hamilelik döneminden...
Herkes onu 'Altın Yenge' olarak tanıyor! Toprak Sağlam,...
A.B.İ. dizisinde “Altın Yenge” karakterine hayat veren Toprak Sağlam, yaklaşık iki yıl süren...
Şebnem Bozoklu'nun son hali şaşırttı! 1 yılda tam...
Oyunculuğuyla geniş bir hayran kitlesine ulaşan Şebnem Bozoklu, yıllar içindeki değişimiyle...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...
