BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Başkan Batur, İsveç Büyükelçisi’ne Konak’ı anlattı

Başkan Batur, İsveç Büyükelçisi’ne Konak’ı anlattı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

0Yorumlar
Başkan Batur, İsveç Büyükelçisi’ne Konak’ı anlattı

Başkan Batur, Büyükelçi Herrström ve beraberindekilere, geçmişten günümüze tarihsel ve kültürel olarak İzmir’in kalbi Konak’ın çok kültürlü yapısını anlattı. Duyduklarından hayli etkilenen Büyükelçi Herrström, Konak’ı yeniden ziyaret etmek istediğini dile getirdi.Başkan Batur, İsveç Büyükelçisi’ne Konak’ı anlattı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, eşi Karin Herrström, İstanbul Başkonsolosluğu İkinci Kâtibi Björn Jönsson ile Siyasi Müşavir Serkan Taş’ı makamında ağırladı. Başkan Batur, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Büyükelçi Herrström ve beraberindeki heyete İzmir’in kalbi Konak’ın tarihsel ve kültürel zenginliklerini anlattı. Batur, “Konak her anlamda İzmir’in kalbi, Sefarad Yahudileri, Levantenler, Rumlar, Afro Türkler bizim zenginliğimiz. Sefaradlarla, Afro Türklerle birlikte projeler üretiyor, bayramlarını birlikte kutluyor, festivaller düzenliyoruz. Öte yandan Konak ilçemizde elli bin Roman vatandaşımız yaşıyor. Onların yaşam kalitesini yükseltecek projelere öncelik veriyoruz. Bu kapsamda Roman Kültür Merkezi ve Gençlik Destek Merkezi Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgede hizmet vermeye başladı. Bu hizmetlerimizin karşılığı olarak da Avrupa birliği tarafından “En Roman Dostu Belediye Başkanı Ödülü’ ile onurlandırıldık” diye konuştu. Kadınlara yönelik çalışmaları hakkında da bilgi veren Batur, Konak Belediye Meclisi’nde Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurduklarını, Kadın ve Aile Müdürlüğü eliyle kadınlara her daim pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ve söz konusu müdürlüğün başında da bir kadın müdür olduğunu hatta belediyenin yüzde ellisine yakın kadın müdürler tarafından yönetildiğinden bahsetti.

Büyükelçi: Konak’a tekrar geleceğim

Geçen eylülden beri Ankara’da görev yapmaya başladığını ancak pandemi kısıtlamaları nedeniyle ziyaret programlarını askıya almak zorunda kaldığını anlatan İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, bu sürecin biraz esnemesi, biraz rahat nefes almaya başlanmasıyla birlikte bu ziyareti programladıklarını söyledi. İlk ziyaret edilecek yerlerin başında İzmir’i gördüklerini de belirten Büyükelçi Herrström, Başkan Batur’un anlattıklarından ve gördüğü çok kültürlü yapıdan çok etkilendiğini anlattı. Büyükelçi Herrström, “izmir’i ilk ziyaret edilecek yer olarak gördüm ve Konak’ta, sizin bu çok kültürlülüğünüzü ve çeşitliliğinizi çok beğendim. Mesela bu Yahudi mirasının olduğunu, bu kadar çok havra bulunduğunu bilmiyordum ve bunlardan çok etkilendim. Burada bulunduğum bir buçuk gün içinde beklediğimden çok fazla bir zenginlikle karşılaştım. En kısa zamanda tekrar gelmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ziyaret sonunda Büyükelçi Herrström’a, üzerinde İzmir'in kuruluş efsanesinde yer alan Büyük İskender'in rüyasını betimleyen sikke ile izmir’in simgesi Saat Kulesi şeklindeki cam şişede zeytinyağı armağan ederken, Büyükelçi eşi Karin Herrström’a çiçek takdim etti. Büyükelçi Herrström da, Başkan Batur’a günün anısına hediye takdiminde bulundu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce