BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.761,67 ₺/gr %1,05 Bitcoin $62.955 %0,74 Dolar 47,89 ₺ %0,11 Euro 55,52 ₺ %0,43 Sterlin 64,97 ₺ %0,42 Gümüş 100,19 ₺/gr %1,06 Ethereum $1.880,34 %0,05 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,44 Kanada Doları 34,53 ₺ %0,54 Avustralya Doları 33,97 ₺ %0,56 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,04 ₺ %0,11 Rus Rublesi 0,56 ₺ %2,70 Çin Yuanı 7,10 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Başkan Engin’den deprem bölgesine ziyaret

Başkan Engin’den deprem bölgesine ziyaret

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin deprem bölgesine giderek incelemelerde bulundu, afetzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

0Yorumlar
Başkan Engin’den deprem bölgesine ziyaret

Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta çeşitli temaslarda bulunan Başkan Engin, “Depremzede vatandaşlarımızın barınma sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. İkinci en önemli ihtiyaç ise beslenme sorunu olarak görülüyor. Deprem bölgesine yönelik dayanışmayı ve yardımlaşmayı devam ettirmemiz gerekiyor. Çünkü bu büyük felaketi dayanışma ile aşabilir, depremden etkilenen illerimizi ancak el ele vererek ayağa kaldırabiliriz” diye konuştu.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a ve büyük afetin en çok etkilediği illerin başında gelen Adıyaman’a giderek çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaret kapsamında, hayırsever iş insanı Hanifi Aydın’ın destekleriyle hazırlanan, içinde gıda kolileri, hijyen paketleri, tekstil ürünleri ve ısıtıcıların yer aldığı 2 tır yardım malzemesi de Adıyaman’a ve Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde yaşayan depremzede yurttaşlara ulaştırıldı.

İLK DURAK ADIYAMAN

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in ilk durağı Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman oldu. CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ve birçok yakınını depremde kaybeden CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ile kentte incelemelerde bulunan Başkan Engin, afetzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Engin daha sonra Narlıdere’den bölgeye ulaştırılan yardımları CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet ve iş insanı Hanifi Aydın ile birlikte Adıyaman’da bulunan koordinasyon merkezine teslim etti.

KARDEŞ İLÇE NURHAK’A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Başkan Engin daha sonra Narlıdere Belediyesi ile kardeş olan Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesine geçti. Burada Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan ile bir araya gelen Narlıdere Belediye Başkan Ali Engin, İlhami Bozan’a ve ilçe halkı ile geçmiş olsun dileklerini paylaştı.  Kahramanmaraş’a getirilen yardım malzemeleri de köy muhtarlarına edilerek depremzede vatandaşlara ulaştırılması sağlandı.

BARINMA VE BESLENME EN BÜYÜK İHTİYAÇ

 Narlıdere Belediye Başkanı Engin, deprem bölgesine yaptıkları ziyareti değerlendirerek, “Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yarattığı tahribatı yerinde görme imkânı bulduk. Afetzede vatandaşlarımızın acılarına ortak olduk, sorunlarını dinledik, başsağlığı dileklerimizi ve taziyelerimizi ilettik” dedi. Başkan Engin, deprem bölgesinde yaptıkları incelemede barınma sorununu en büyük problem olarak gördüklerini ifade ederek, “Depremzede vatandaşlarımızın barınma sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. İkinci en önemli ihtiyaç ise beslenme sorunu olarak görülüyor. Beslenme ve hijyen yardımlarının süreklilik halinde bölgeye ulaştırılması gerekiyor” diye konuştu.  Narlıdere Belediyesi olarak depremzede vatandaşlar için tüm imkânlarını seferber ettiklerini ifade eden Başkan Engin, “İş insanı Hanifi Aydın’ın büyük destekleriyle deprem bölgesine 2 tır malzemeyi daha ulaştırdık. Kendisine ve tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak dayanışmayı ve yardımlaşmayı devam ettirmemiz gerekiyor. Çünkü bu büyük felaketi dayanışma ile aşabilir, depremden etkilenen illerimizi ancak el ele vererek ayağa kaldırabiliriz. Deprem bölgesinde yardımlarımızı esirgemeyelim” açıklamasında bulundu. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Tarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...

AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...

12 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...

1 gün önce

Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz

TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....

3 gün önce

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum

TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...

3 gün önce

Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi

Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...

3 gün önce

YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

4 gün önce

Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...

YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...

4 gün önce

Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...

4 gün önce

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

5 gün önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

5 gün önce

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

5 gün önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

6 gün önce