BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Başkan Eriş: “Sevimli dostlarımız için 365 gün sevgi ve ö...

Başkan Eriş: “Sevimli dostlarımız için 365 gün sevgi ve özveriyle çalışıyoruz”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde belediye meclisi üyeleri ve öğrencilerle birlikte incelemelerde bulundu.

0Yorumlar
Başkan Eriş: “Sevimli dostlarımız için 365 gün sevgi ve özveriyle çalışıyoruz”

Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin rekor denilebilecek düzeyde çalışmalara imza attığını söyleyen Başkan Eriş, yeni yuvasına kavuşmayı bekleyen sevimli dostlarımız için “Sahiplenelim, sahiplendirelim” çağrısında bulundu. Başkan Eriş: “Sevimli dostlarımız için 365 gün sevgi ve özveriyle çalışıyoruz”

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Ödemiş Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Başkan Yardımcısı Feridun Azeroğlu, Ödemiş Belediye Meclisi üyeleri Nazan Dönmez, Sema Bilgi, Tülin Bozoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kaya Görgülü ile Özel Balböceğim Gündüz Bakımevi öğrencileri katıldı. 

Minik öğrenciler, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki can dostlarımız için getirdikleri mamaları Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim etti. Başkan Eriş daha sonra öğrencilerle birlikte kedi ve köpeklerin yer aldığı padokları gezip incelemelerde bulundu. Başkan Eriş, sokak hayvanlarına nasıl davranılacağı, yaralı bir hayvan görüldüğünde neler yapılacağı konularında çocuklara bilgiler aktarırken ziyarette renkli görüntüler yaşandı. Hayvanları Koruma Komisyonu üyesi Tülin Bozoğlu, geçtiğimiz yıl Ödemiş Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden sahiplendiği ve Aşkım adını verdiği kedisiyle etkinliğe katıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile örnek işbirliği 

Ödemiş Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ödüllü ve örnek hizmetleriyle sadece Ödemiş için değil Küçük Menderes havzası için önemine vurgu yapan Başkan Mehmet Eriş, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, gezegenimizde bizimle aynı nefesi soluyan tüm canlıların yaşam hakkına saygı duymamız gerektiğini hatırlatıyor. Biz de sadece bugün değil yılın 365 günü bu sevgi ve bilinçle çalışıyor, can dostlarımızın can güvenliği, barınma ve beslenme ihtiyacı için imkanlarımızı seferber ediyoruz. Onların tek ihtiyaçları sevgi ve elbette ‘Bir kap su, bir kap mama’. 

İzmir Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız işbirliği neticesinde Ödemiş’in yanı sıra Beydağ, Kiraz ve Bayındır’dan da kedi ve köpeklerimizi ağırlayan Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz, 5199 sayılı kanun ile belediyemizin yükümlülükleri arasında yer alan sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbi bakımlarının yapılması, işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması ve sahiplendirilenlerin kayıt altına alınması gibi işlemlerde rekor denilebilecek rakamlara ulaştı” dedi. Başkan Eriş: “Sevimli dostlarımız için 365 gün sevgi ve özveriyle çalışıyoruz”

“İlk 9 ayda 1851 operasyon yapıldı” 

2015 yılında 401, 2018 yılında 460, 2019 yılında 332 operasyonun, 2020 yılında 1247 operasyonun gerçekleştirildiği Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yılın ilk 9 ayında 1851 operasyonun yapıldığını hatırlatan Eriş, “Veteriner İşleri Müdürlüğü personelimiz de İzmir Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle bu alandaki sorumluluklarını 365 gün özveri ve sevgiyle yerine getiriyor. Sadece ilk 9 ayda 1851 operasyona imza atan ekiplerimizi kutluyorum. Ekiplerimiz zaman fark etmeksizin zor durumda olan canlarımızın yardımına koşuyor. Tedavileri hijyenik ortamda en iyi şekilde yapılıyor. 

Tüm hemşehrilerimizin de aynı sevgiyle can dostlarımızın yanında olacağına, bu alandaki özverili çalışmalarımıza destek vereceklerine yürekten inanıyorum. Ayrıca barınağımızda çok sayıda can dostumuz yeni yuvasına kavuşmayı bekliyor. Sahiplenelim, sahiplendirelim!” diye konuştu. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce