BIST 100 14.137,82 %0,24 Altın 6.767,05 ₺/gr %0,44 Bitcoin $63.262 %0,51 Dolar 47,91 ₺ %0,05 Euro 55,60 ₺ %0,28 Sterlin 65,01 ₺ %0,23 Gümüş 100,90 ₺/gr %1,28 Ethereum $1.891,99 %0,71 İsviçre Frangı 59,18 ₺ %0,48 Kanada Doları 34,58 ₺ %0,16 Avustralya Doları 34,14 ₺ %0,63 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,68 Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,12
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Başkan İduğ: Yeşilova ve Homeros Bornova'nın kimliğidir

Başkan İduğ: Yeşilova ve Homeros Bornova'nın kimliğidir

15-22 Nisan Turizm Haftası, Bornova'da Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde kutlandı.

0Yorumlar
Başkan İduğ: Yeşilova ve Homeros Bornova'nın kimliğidir

 Lise öğrencilerinin hazırladığı renkli program, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde gerçekleşti. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ Bornova Kaymakamı Fatih Genel ile birlikte minik folklorculara eşlik etti. Turizmde yapılması gerekenlere dikkat çeken Başkan İduğ, "Yeşilova ve Homeros Bornova'nın kimliğidir" dedi.

Bornova'da turizm haftası Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde kutlandı. Şükrü Seher Ergil Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlik, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerin çeşitli yörelere ait halk oyunları ve türkülerle sahne aldığı etkinlikte Kaymakam Fatih Genel ve Başkan Mustafa İduğ, minik folklorculara eşlik etti. Onlarla birlikte zeybek oynadı. "Ben Anadoluyum" adlı programın ardından Türkiye'nin 7 bölgesindeki yöresel lezzetlerin ikram edildiği sergi gezildi.

Bornova Kaymakamı Fatih Genel, kutlama programındaki konuşmasında özellikle Bornova'da yaşadığı bilinen İlyada ve Odessa Destanları'nın yazarı dünyaca ünlü halk Ozanı Homeros'a vurgu yaptı. İzmir'in çok güzel bir şehir, Bornova'nın ise bu şehrin en nezih ilçesi olduğunu söyleyen Genel, "Homeros'un İzmirli olduğunu bütün tarihçiler söylüyor. Bornovalı olduğunun da pek çok göstergesi var. Batılılar 1700'lü 1800'lü yıllarda bölgeye gelip sık sık incelemeler yapmış. Homeros'un üzerinde durulması, bu değere ve Homeros Vadisi'ne sahip çıkılması gerekiyor. Bu yüzden bizler de daha çok gündeme getirmeliyiz" dedi.

Başkan İduğ, Homeros Vadisi ve Yeşilova Höyüğü öne çıkmalı

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise Türkiye turizmindeki en önemli sorunun turizmde niteliğin arttırılması olduğunu vurguladı: "Berlin'de bir müzeyi gezmeniz için 50 euro, şehir turu otobüsüne binmek için 20 euro ödememiz gerekiyor. Aynı turist Avrupa'da 3 euro, Türkiye'de ise 1 euro harcıyor. Yani turizmden ekonomik beklentilerimize karşılık bulamıyoruz" dedi. İzmir'in 8 bin 500 yıllık tarihinden mutlaka yararlanılması gerektiğini söyleyen Dr. Mustafa İduğ, yapılması gerekenleri şu sözlerle dikkat çekti: "İzmir'de kruvaziyer turizmine önem vermeliyiz. Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde gerçekleşecek turizm projeleri ile ilçemize gelecek turistlerin bir kimlikle karşılaşmasını sağlamalıyız. Bunu da Homeros Vadisi ile Yeşilova Höyüğü ile yapabiliriz. Bu iki yer Bornovamızın kimliğidir."

Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Derin katılımcılara Yeşilova Hüyüğü ve Ziyaretçi Merkezi hakkında bilgi verirken, Şükrü Seher Ergil Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Öztekin, Turizm Haftası kutlamaları için kendilerine kapılarını açan Bornova Belediyesi'ne teşekkür etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Gülistan Doku dosyasında yeni ayrıntılar! Savcılığın sevk...

Tunceli’de 2020 yılında kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin soruşturmada yeni...

16 saat önce

Bakan Çiftçi açıkladı: Süleymancıların kullandığı...

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Diyarbakır’da yaptığı açıklamalarda Süleymancılar grubuna...

17 saat önce

'En zengin 100 Türk' listesindeydi! İş insanı Birol...

Kahve Dünyası ve Altınmarka Grubu’nun kurucusu Birol Altınkılıç, 66 yaşında hayatını kaybetti....

17 saat önce

AK Parti’ye geçen Aydın Milletvekili Ömer Karakaş...

İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, siyasi...

18 saat önce

Ekrem İmamoğlu'ndan 'süreç' yorumu: 'Kimse kendisini...

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidarın "Terörsüz Türkiye"...

2 gün önce

Meteoroloji açıkladı: Sağanak ve fırtına geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini...

2 gün önce

Tarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...

AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...

3 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...

4 gün önce

Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz

TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....

6 gün önce

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum

TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...

6 gün önce

Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi

Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...

6 gün önce

YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

6 gün önce