Başkan İduğ’dan esnafa 2024 yılı için tavsiyeler
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 3. Sanayi Sitesi’nin her ayın ilk Çarşamba günü düzenlediği geleneksel Kuru Fasulye Günü’nde esnafla bir araya geldi.
Bornova Belediyesi’nin asfalttan eğitim desteklerine kadar her zaman esnafın yanında olmaya devam edeceğini belirten Başkan İduğ, 2024 yılının çok zor geçeceğini esnafın hazırlıklı olması gerektiğini söyleyerek, iş hayatından edindiği tecrübeler ışığında tavsiyelerde bulundu.
3. Sanayi Sitesi Başkanı Yalçın Dönmez’in ev sahipliğini yaptığı geleneksel kuru fasulye gününe katılanlar sohbet edip işlerinin durumuyla ilgili bilgi alan Başkan İduğ, esnafın ayakta kalmasının önemine dikkat çekti. Herkesin dikkat etmesi gereken en önemli konunun işletme giderlerini kontrol etmek olduğunu söyleyen Başkan İduğ, “Giderlerini kontrol altına alan arkadaşlarımızın 2024 yılında zorlukların üstesinden daha kolay geleceğine inanıyorum” diye konuştu.
‘En önemli konu tasarruf’
İş Yaşamında ayakta kalmak için tasarrufun ön planda tutulduğu bir dönem yaşandığını ifade ifade eden Başkan Mustafa İduğ, “2023 yılında hepimizin giderleri arttı. Satın alma gücümüz düştü. Bunun için bazı çalışmalar yapmalıyız. Esnafların iş yerlerini birleştirmelerinden bahsediliyor. Evet. Bu da çözüm yolları arasında yer alıyor. Ama en önemli konu tasarruf”dedi.

Tasarruf odaklı yönetim
Bornova Belediyesi’nde tasarruf odaklı yaptığı çalışmaları anlatan İduğ, “Biz ilk olarak bütün kiralık araçların yerine belediyemiz bünyesine araçlar satın aldık. Bu sayede yılda 350 milyon lira araç kirası ödemiyoruz. Bu para devlete belediyeye kalıyor. Ayrıca yılda 100 milyona yakın elektrik parası ödüyoruz. Bunun için de bir çalışma başlattık. Güneş enerji sistemi yapıyoruz. Bu yatırım kendisini 3 senede amorte edecek. Bunun için Avrupa Birliği’nden 500 bin Euro fon aldık. Yine 1 Ay önce 110 bin Euro Çevre Yeşil Gelecek fonundan yararlandık. Yani hepimizin yapması gereken içinde bulunduğumuz noktada neler yapabiliriz diye düşünmek”diye konuştu.
Elektrikli araçların bakım ve servisi için eğitim
Başkan Mustafa İduğ,iş arayan insan sayısının fazla olduğunu fakat nitelikli insan bulmanın zor olduğunu da ifade ederek, “Yerel Yönetim olarak biz Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte kurumlar arası iş birliğe yaparak bu konulara temas ediyoruz. 29 Ocak ve 30 Ocak tarihlerinde 2 gün burada AR-GE Merkezinde Elektrikli Otomobil Bakım Ve Servis Konusunda kendisini geliştirmek isteyenlere fırsat vereceğiz. Bu sertifikalı bir çalışmadır”direk bilgi verdi.
3. Sanayi Sitesi Başkan Yalçın Dönmez de Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un esnafın arkasındaki güçlü desteğinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Muğla Valiliği 2026 Muğla gençlik yılı basın bildirisi
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şekillenen Türkiye Yüzyılı vizyonu ve...
Liderler 'bütçe' için bir araya geldi
TBMM Genel Kurulu'nda 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2024 Yılı Merkezi...
Başkan İduğ’dan sanayi sitesi esnafına tavsiyeler
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 3. Sanayi Sitesi’nin her ayın ilk Çarşamba günü...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...