Başkan İlkay Girgin Erdoğan: "Müdür olarak atanmam tamamen yasal "
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan bir belediye şirketine meclis kararıyla müdür olarak atanmasına ilişkin bir açıklama yaptı.
Başkan İlkay Girgin Erdoğan yaptığı açıklamada belediye şirketine müdür olarak atanmasında yasal bir engel olmadığını belirterek: “Hakkımda iddia edilen belediye iştirakine müdür olarak atanmam tamamen yasal olup bu görev şahsıma Karaburun Belediye Meclis kararı ile verilmiştir. Bu konu ile ilgili olarak basında çıkan haberlerin tamamı karalamaya yönelik olup görevimin dayanağı yukarıda ayrıntılı olarak izah edilen yasa maddeleri ve yüksek mahkeme kararlarıdır” dedi.
Karaburun Belediye Başkanı kendisini müdür olarak atadı, maaşa bağladı!
İŞTE O AÇIKLAMA:
Hakkımda yazılı ve görsel basında yer alan haberlerde; “belediye iştiraki olan Karaburun Belediye Personel Ltd. Şti.’ne kendimi müdür olarak atadığım ve ek maaş aldığım” belirtilerek, yapılan bu işlemin yasaya aykırı olduğu iddia edilmektedir.
Taşeron işçilerin kadroya alınmasını öngören 696 sayılı KHK; Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Mahalli idarelerde çalışan alt işveren işçilerinin belediye şirketlerinde istihdam edilmesini öngörmektedir ve bu KHK ile Karaburun Belediyesi’ne bağlı Karaburun Belediye Personel Ltd. Şti. kurulmuştur.
KHK ile kurulan belediye iştirakinde belediye memurlarının çalışacağı ve görev alacağı hususu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28. maddesinin ilk fıkrasında hüküm altına alındığı gibi yine belediye iştiraki şirketlerde hangi memurların çalışacağı hususu 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 26. maddesinde ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 38. maddesinde de ayrıntılı olarak hüküm altına alınmıştır.
Belediyemiz iştirakinde benim ve diğer belediye başkanlarının görev almasının temel dayanağı; anılan yasa maddelerindeki açık amir hükümlerdir. Konuya ilişkin Yüksek Danıştay 10. Dairesi'nin 16.12.2003 tarih ve 2001/4312 E., 2003/5197 K. sayılı kararında belediye iştiraklerinin oluşturduğu şirketlerin bünyesinde ve yönetiminde belediye yöneticilerin bulunmasında herhangi bir sakınca bulunmadığına karar verilmiştir. Yine aynı şekilde Yüksek Sayıştay Temyiz Kurulu'nun 17.03.2015 tarihli kararında; belediye, il özel idareler ve mahalli idare birliklerinde görev yapan memurların yerel yönetim şirketlerinde yönetim ve denetim kurulu üyesi olarak görev yapabileceklerine karar vermiştir.
Hakkımda iddia edilen belediye iştirakine müdür olarak atanmam tamamen yasal olup bu görev şahsıma Karaburun Belediye Meclis kararı ile verilmiştir. Bu konu ile ilgili olarak basında çıkan haberlerin tamamı karalamaya yönelik olup görevimin dayanağı yukarıda ayrıntılı olarak izah edilen yasa maddeleri ve yüksek mahkeme kararlarıdır.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan bağımsız devam edecek
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, YENİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini ve...
Başkan Eşki’den Çıray’ın ‘müdür’ iddialarına yanıt:...
Eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Bayraklı Belediyesi iştiraki Bayraklı A.Ş. Yönetim Kurulu...
Erdoğan, 31 üst düzey ismi görevden aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda 29 üst kademe kamu...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...