Başkan Kılıç’tan Bucalılara normalleşme uyarısı
Pandemi başından beri koronavirüse karşı tüm birimleriyle mücadele başlatan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, normalleşme sürecinde vatandaşları uyardı.
Belediye olarak normalleşme sürecinde de alarmda olduklarını ifade eden Başkan Kılıç, rakamlardaki artışa dikkat çekerek, “İlaç bulunana kadar aldığımız her nefese dikkat etmek zorundayız” dedi.
Çin’den tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Covid-19) salgına karşı tüm belediye birimlerini alarma geçirerek salgının Buca’da yayılmasını engelleyen Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, normalleşme sürecinin rehavete neden olmaması uyarısında bulundu.
Pandemi süresince kent dezenfektesinden sosyal yardımlara, maske ve siperlik dağıtımından sağlık kontrollerine kadar geride kalan 3 aylık dönemde çalışmalarla bizzat ilgilenen Başkan Kılıç, sürecin hala devam ettiğini söyledi.
BİZİM İÇİN NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLAMADI
Belediye olarak normalleşme sürecinde de alarmda olduklarını ifade eden Kılıç, “Bizim içimizde bir normalleşme süreci başlamadı. Hala alarm halindeyiz. Her ne kadar Türkiye genelinde tedbirler büyük ölçüde kaldırılmış olsa da rakamlar maalesef yeniden yükselmeye başladı. Belediye olarak çalışmalarımıza aynı tempoyla devam ediyoruz. Şu an tüm kaynaklarımızı, enerjimizi bunun için hazır tutuyoruz. Çünkü İzmir’in en kalabalık ilçesinde yaşıyoruz. Şimdiye kadar beklentilerin aksine son derece başarılı bir süreci geride bıraktık. Bunu hemşehrilerimizle birlikte yaptık. Şimdi bu emeklerimiz boşa gitmesin, koronavirüs Buca’dan uzak kalmaya devam etsin diye önlemlerden taviz vermiyoruz” diye konuştu.
İLAÇ BULUNANA KADAR ALDIĞIMIZ HER NEFESE DİKKAT EDECEĞİZ
Vatandaşlarda pandeminin sona erdiğine dair bir algı oluştuğunu söyleyen Kılıç, “Bu süreç bitmedi. Vaka sayılarında hala bir artış var. Bu virüse karşı ilaç bulunana kadar aldığımız her nefese dikkat etmek zorundayız. Buca sokaklarında da sosyal mesafe ve maske kurallarının en iyi şekilde uygulanması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
GÜZEL GÜNLER İÇİN TEDBİRİ BIRAKMAYALIM
Bucalılara çağrı yapan Kılıç, “Pandemi sürecinde ne kadar normalleşmeye başlamış olsak da yaşamımızı koronavirüse göre şekillendirmeliyiz. Kendimizi korumamız lazım. Sosyal mesafe ve maske konusuna dikkat etmemiz gerekiyor. Normalleşme diye bir şey yok. Evet, iş yerleri AVM’ler açık olacak ama biz kendi izolasyonumuza dikkat etmek zorundayız. Her hangi bir yasağa gerek kalmadan evlerde kalmaya devam edeceğiz. Tüm Bucalı hemşherilerimizden koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmamalarını, kurallara uymayanları uyarmalarını rica ediyorum. Güzel günler yakın; yeter ki önlemimizi alalım” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tuzlu Kahve Ekibi Hayatını Kaybeden Serhat Kılıç'ı Andı
Tuzlu Kahve dizisi ekibi, hayatını kaybeden çalışma arkadaşları Serhat Kılıç'ı set ortamında...
Buca’nın Kardeşlik Sofrası büyüyor
Buca Belediyesi, üzüm ve buğdayın ardından kendine ait tarım arazisinde yetiştirdiği mevsim...
Bucalılar güne sıcak çorba ile başladı
Bucalılara sabah sürprizi yapan Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, Şirinyer İzban İstasyonu...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...


