Başkan Sandal’dan rezerv alanı çıkışı
İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’ni ziyareti sırasında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Cengizhan Mahallesi’nde yapımı devam eden rezerv alanındaki konutlardan öncelikle depremzedelerin faydalanması gerektiğini söyledi.
Öneriye destek veren depremzedelerden de “Rezerv alanındaki evler depremzede haricinde birilerine satılırsa kendimizi oraya zincirleriz” çıkışı geldi. 
DEPREMZEDEYE ÖNCELİK VERİLMELİ
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal İZDEDA‘yı ziyaret ederek depremzede vatandaşlarla buluştu. Cengizhan’daki rezerv konutlarla ilgili konuşan Başkan Sandal, yapılan konutların satışında depremzede vatandaşlara öncelik sağlanmasını, sonrasında imkan olursa deprem mağduru olmayan vatandaşlara sıra verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Sandal’ın bu önerisine depremzedeler de destek verdi. Konunun ilgili mercilerle görüşülmesi ve depremzedelerin haklarının korunması konusunda görüş birliğine varıldı.
“HASAR DURUMUNU AYIRMAK SİYASİ BİR TANIMLAMA”
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Deprem sonrası ortaya atılan Ağır Hasarlı, Orta Hasarlı, Hafif Hasarlı kavramlar bilimsel değil siyasi bir tanımlamadır. Burada asıl olan binaların risk durumlarıdır. Bu doğrultuda tüm depremzedelerin mağduriyeti giderilmeli, kredi ile ilgili önerileri daha fazla gecikmeden çözüme kavuşturulmalıdır. Bu konuda biz sizin yanınızdayız. Cengizhan Mahallesi’nde yapımı devam eden rezerv konutlarda da depremzedelere öncelik verilmelidir. O konutlardan öncelikle depremzedeler faydalanmalı, sonrasında mağdur olmayan vatandaşlara satışı açılmalıdır. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde doğru bilgilerle ilerlemeliyiz. Bu konutlar deprem nedeniyle evinde hasar olmayan kişilere satılmasın. Depremzedelere satılsın, uygun fiyatlarla ve devletin sunacağı uygun kredilerle satılsın. Ama kesinlikle ilk faydalanacak kişiler depremzedeler olmalıdır. Bu bizim kırmızı çizgimizdir ve atacağınız adımlarda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi.
KENDİMİZİ ORAYA ZİNCİRLERİZ
İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ise, “Ağır hasarlı evi olan vatandaşlara rezerv alanından evler veriliyor. Eğer evde hasar varsa ağır, orta ve az denmemeli. Hasarlı veya hasarsız denmeli. 8 bin orta hasarlı hak sahibi var. Hem onların hem de az hasarlı evleri olan vatandaşlarımızın rezerv alanındaki evlerden hak sahibi olabilmesini istiyoruz. Ağır hasarlı evlerden çıkan kiracılarımız da var. Başka illerden gelen, ya da deprem mağduru olmayan yurttaşlara bu evler satılmasın. Öncelikle ağır, orta ve az hasarlı evleri olanlar ile deprem mağduru kiracılar bu evlerden faydalanabilsin. Rezerv alanındaki evler depremzede haricinde birilerine satılırsa kendimizi oraya zincirleriz. Bu konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Merkez Bankası Rezervlerinde Artış
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası resmi rezerv varlıkları, 10 Temmuz haftasında bir önceki...
Dev bankadan altında ezber bozan rekor tahmini
Küresel yatırım bankası JPMorgan, merkez bankalarının güçlü rezerv alımları ve artan jeopolitik...
Bayraklı rezerv alanından yer aldınız mı?
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal depremzede vatandaşlar için ayrılan rezerv alandaki...
GÜNDEM Haberleri
TümüTarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...
AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...
Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz
TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....
Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum
TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...
Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi
Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...
YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...
Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...
YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...
Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...