Başkan Sengel tekerlekli sandalye Selçuk sokaklarında
3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Efes Selçuk’ta düzenlenen etkinliklerle önemli bir farkındalığa imza atıldı.
Başkan Sengel, Efes Özel Eğitim Merkezi, SELENDER ve Efes Selçuk Belediyesi’nin Efes Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlediği etkinlikte tekerlekli sandalye ile kentin sokaklarını gezdi. Başkan Sengel; “Engelliler Günü’nde engellilerle etkinlik yapmak kolay ama önemli olan onların ne yaşadığını hissetmek, onların yaşadığı zorluklara ortak olmak, onları anlayabilmektir” dedi.Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen Efes Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Başkan Sengel ve beraberindekiler ilk olarak gözleri bağlı bir şekilde kendilerine verilen cisimlerin resmini yapmaya çalıştılar.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle düzenlenen etkinliklerle empati yapmayı amaç edindiklerini belirten Başkan Sengel, beraberindeki engelli olmayan bireylerle birlikte tekerlekli sandalye ile Efes Selçuk sokaklarında yol aldı. Başkan Sengel’e engelli olmayan vatandaşların yanı sıra 23 Nisan’da başkanlık koltuğunu emanet ettiği Duru da eşlik etti.
Dilek ağacına dileklerin asıldığı, şarkıların söylendiği etkinlikte Başkan Sengel, engelli çocuklarla birlikte dans etti.

AMACIMIZ ONLARI ANLAMAK
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte asıl amaçlarının empati yapmak olduklarına dikkat çeken Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Biz bugün yaptığımız etkinliklerle “farkındayız” dedik. Dünya Engelliler Günü’nde engellilerle etkinlik yapmak kolay ama onların ne yaşadığını hissetmek, onların yaşadığı zorluklara ortak olmak, onları anlayabilmek en zoru. Engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlamak için onların yerine geçtik. Görme engellilerin yerine geçtik. Gözlerimizi bağlayarak görmediğimiz bir cismin resmini yapmaya çalıştık. İşitme engelli bir bireyi anlamak için işaret dili ile bir şarkıyı anlamaya çalıştık. Efes Selçuk sokaklarında bir yürüme engelli olarak bulunmak nasıl diye anlamaya çalıştık. Bunun için tekerlekli sandalyelerle ilerlemeye çalıştık” dedi.
Özellikle yürüme engelli vatandaşların kent içerisinde yaşadığı zorlukların kendisini etkilediğini ifade eden Başkan Sengel; “Kısa bir mesafe de olsa bu sandalyelerle gitmeye çalıştık. Yürüme engellilerin nasıl zorlandığını anlamaya çalıştık. Empati yapabildiğimiz süre içerisinde aradaki farkı kavrayabiliyoruz. Bu sayede yaşama biraz daha tutunurken; onlar için neler yapılabileceğimizi daha iyi deneyimliyoruz” dedi.

Engellilerle ilgili sorunların çözümünde kamu idarecileri ve yerel yönetimlere düşen görevlerin yanı sıra vatandaşlara da önemli sorumlulukların düştüğüne dikkat çeken Başkan Sengel; “Efes Engelsiz Yaşam Merkezimizi açtık. Amacımız; Efes Selçuk içerisinde yaşayan engelsiz vatandaşlarımızın verdiği bilgiler dahilinde onların sorunlarını nasıl çözebileceğimizi düşünerek hareket etmektir. Bu konuda bir adım attık. Ancak bu adımların devamı için kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra hepimizin duyarlılık ve empati ile hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Plastik kapaklar dayanışmaya dönüştü
Buca Belediyesi, geri dönüşüme kazandırdığı plastik kapaklardan elde edilen gelirle Yıldız...
Eurocup2 heyecanı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, EuroCup2’de güçlü...
Özel: Bu ülkede otomobil Tekerlekli Vergi Dairesi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel bütçe görüşmelerinde vergileri eleştirdi. Özel, "Bu ülkede otomobil...
GÜNDEM Haberleri
TümüSanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...
İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti
Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...
YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...