BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.396,04 ₺/gr %0,18 Bitcoin $80.075 %0,92 Dolar 49,77 ₺ %0,14 Euro 55,89 ₺ %0,25 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,39 ₺/gr %0,27 Ethereum $2.327,81 %1,24 İsviçre Frangı 60,41 ₺ %0,24 Kanada Doları 35,52 ₺ %0,10 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,12 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,14 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Başkan Soyer’den Dünya Kentlerine Kültür Zirvesi daveti

Başkan Soyer’den Dünya Kentlerine Kültür Zirvesi daveti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın (UCLG) düzenlediği kültür odaklı “Şehirler Dinliyor” adlı çevrimiçi etkinliğe katıldı.

0Yorumlar
Başkan Soyer’den Dünya Kentlerine Kültür Zirvesi daveti

Soyer, dünyadaki kültür aktörlerini Eylül ayında İzmir’de düzenlenecek UCLG Kültür Zirvesi’ne katkıda bulunmaya davet ederek “Kültürü, kalkınmanın dördüncü ayağı ve küresel dayanışmanın temel bir bileşeni olarak teşvik edeceğiz. İzmir'de ortak geleceğimizi birlikte kuracak ve paylaşacağız” dedi.

Başkan Soyer’den Dünya Kentlerine Kültür Zirvesi daveti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu üyesi olduğu Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın (UCLG) düzenlediği kültür odaklı “Şehirler Dinliyor” adlı çevrimiçi etkinliğe katıldı. Küresel kültür ağları ile yerel ve bölgesel yönetimler arasındaki diyaloğu pekiştirmek için yapılan etkinlikte UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz’in ardından konuşmasına başlayan Başkan Soyer, İzmir'in Eylül ayında UCLG Kültür Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Soyer, “Kültür Zirvesi'nde kültür ve kentsel dirençlilik ilişkisini değerlendireceğiz. Yerel sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olan kültürel miras, yenilikçilik, çeşitlilik ve bilgi üzerine kültürel uygulamaların teşvik edilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunacağız. Kültürü, kalkınmanın dördüncü ayağı ve küresel dayanışmanın temel bir bileşeni olarak teşvik edeceğiz. İzmir'de ortak geleceğimizi birlikte kuracak ve paylaşacağız diyebilirim. Bu bağlamda, Roma Şartı'na uygun olarak çalışacak ve daha iyi bir toplumun koşulu olarak kültürel yaşama katılma hakkını yaygınlaştıracağız. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde açık kültür yönetişimi üzerine tartışacağız. Kültür uygulamaları konusunda fikir alışverişinde bulunarak geleceği birlikte hayal edeceğiz. İnsan deneyimlerini, ilerlemeyi ve yeniliği teşvik edeceğiz” dedi.

Kültür Zirvesi’ne davet etti

Kültür ile ilgili dünyadaki tüm aktörleri İzmir Kültür Zirvesi’ne katkıda bulunmaya davet eden Soyer, “Bu şekilde 2030 Gündemi’ni uygulamak için şehirleri ulusal ve yerel düzeyde daha aktif hale getirmek için çalışacağız. Bu nedenle yerel yönetimleri, kültür kurumlarını, uygulayıcıları, uzmanları, akademisyenleri Kültür Zirvesi'ne davet ediyoruz. Ortak sorunlarımıza yanıtımızı güçlendireceğiz. Pandemi, küresel ısınma ve biyolojik çeşitlilikteki kayıplarla birlikte sürdürülebilir kalkınmayı tehdit ediyor. Bunlar sınır tanımayan zorluklardır. Sürdürülebilir kentleşme üzerine uluslararası dayanışma, bu devasa zorluklarla mücadelede vazgeçilmez bir küresel eylem alanıdır” şeklinde konuştu. Zirve’nin aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki şehirlerin İzmir'in yerel kültürüyle bağ kurması için mükemmel bir fırsat olacağını belirten Soyer, sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir’in 8 bin 500 yıllık bir sanat ve kültür birikimi var. Sizleri 10 Haziran'da Zirve’nin dijital lansmanına ve 9 Eylül'den itibaren İzmir'de yapılacak fiziki oturumlara davet ediyorum.”

Dünyanın önde gelen kültür üreticileri İzmir’de buluşacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka bir kültür mümkün” vizyonu ve çalışmaları sonucunda dördüncüsüne İzmir’in ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Kültür Zirvesi, 10 Haziran’da çevrimiçi bir oturumla açılacak ve İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ile eşzamanlı 9-11 Eylül 2021 tarihleri arasındaki yüz yüze oturumlarla devam edecek. Zirve 11 Eylül’de son bulacak. Dünyanın önde gelen kültür üreticilerini, sanatçılarını ve kanaat önderlerini İzmir halkıyla bir araya getirecek zirvede küresel düzeyde kültür gündemi ve politikaları ele alınacak. Zirve’deki toplantılarda Covid-19 Sonrasında Kültür, Kültür ve Sürdürülebilirlik, Çevre ve Kültür,  Kültürel Haklar ve Topluluklar, Kültür ve Cinsiyet, Yaratıcı Ekonomi ve Kültürel Çeşitlilik, Kültürel Miras ve Turizm başlıkları üzerinde durulacak. Toplantıların yanı sıra zirve kapsamında kentte çok sayıda kültürel etkinlik düzenlenecek.

Başkan Soyer’den Dünya Kentlerine Kültür Zirvesi daveti

Yerel yönetim ve kentleri kapsayan dünyadaki en büyük birliklerden UCLG sürdürülebilir kalkınmanın temel basamaklarından olan kültürü, kültürel çeşitliliği ve turizmi teşvik etmeyi amacıyla her iki senede bir farklı bir kentte kültür zirvesi düzenliyor. UCLG Kültür Zirvesi 2015’te İspanya-Bilbao, 2017’de Kore-Jeju ve 2019’da Arjantin-Buenos Aires'te yapılmıştı. Başkan Soyer’in bizzat katıldığı 11-15 Kasım 2019’da Güney Afrika’nın Durban şehrindeki UCLG Kongresi’nde ise İzmir tam puan alarak Rusya’nın Kazan ve Meksika’nın Merida kentlerini geride bırakmış ve Zirve’ye ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce