BIST 100 14.393,85 %0,77 Altın 6.785,91 ₺/gr %1,10 Bitcoin $77.331 %1,83 Dolar 48,50 ₺ %0,03 Euro 56,49 ₺ %0,07 Sterlin 65,74 ₺ %0,00 Gümüş 100,09 ₺/gr %4,59 Ethereum $2.467,32 %1,09 İsviçre Frangı 59,70 ₺ %0,28 Kanada Doları 35,09 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,75 ₺ %0,73 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,92 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,21 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,36 Çin Yuanı 7,22 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Başkan VekiÖzuslu: "Doğal afetlerden nemalanan zihniyete ...

Başkan VekiÖzuslu: "Doğal afetlerden nemalanan zihniyete yazıklar olsun"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, kentte etkili olan şiddetli yağmur ve bazı ilçelerde yaşamı olumsuz etkileyen dolu yağışı gibi doğa olaylarının siyasete alet edilmesinin şaşkınlığını yaşadıklarını söyledi.

0Yorumlar
Başkan VekiÖzuslu: "Doğal afetlerden nemalanan zihniyete yazıklar olsun"

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ın birkaç fotoğraf karesiyle birlikte “Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına yatırım yapmayan Tunç Soyer yönetimi, bu görüntülerin tek sorumlusudur” şeklinde bir mesaj paylaştığını hatırlatan Özuslu açıklamasında şunları dile getirdi:

"Tüm dünya kentlerinde çok kısa sürede belli bir bölgeye yüksek miktarda yağış düşmesi halinde benzer sıkıntıların yaşanması kaçınılmazdır. Nitekim meteoroloji yetkilileri ve İzmir Valiliği de kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını gibi durumlar yaşanabileceği yönünde uyarıda bulunmuştur. Buna rağmen birkaç bölge dışında kent genelini etkileyen bir sıkıntı yaşanmadı. Ama asıl yadırgadığımız olay İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi unvanını taşıyan Sayın Özgür Hızal’ın belediyenin yaptığı yatırım ve projelerden ne kadar habersiz, kent gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğunu ortaya koyan açıklamaları olmuştur. 

Oysa daha düne kadar kronikleşmiş yağmursuyu problemi olan Karabağlar Çitlembik Deresi, Kemeraltı, Karşıyaka Vapur İskelesi Çarşı girişi, Bayraklı Ozan Abay Caddesi, 2844 Sokak, Çiğli Ata Sanayi, Sahilevleri Irmak Sokak, Narlıdere Barış Sokak, Bornova Kavaklıdere gibi bölgelerde ortalamaların çok üzerindeki yağışa rağmen bugün hiçbir sorun yaşanmaması son dönemdeki yoğun çalışmalar sayesindedir. Sayın Hızal’ın açıklamaları bu çalışmalarda emek veren, ter döken personel ve teknik elemanlar için de bir haksızlıktır. Gözünüzü bu kadar mı siyasi hırs bürüdü? 

Yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarına yatırım yapılmadığını iddia eden Ak Parti Grup Başkanı Vekili’nin geçen yıl yapılan 60 km yağmur suyu hattından haberi yok anlaşılan. Peki, Bornova’da 30 km, Gültepe’de 17 km, Buca’da 35 km yağmursuyu ayrıştırma projelerinin ihalelerinin yapıldığını, kesinleşmiş ihale kararları sonrası sözleşme imzalanacağını, önümüzdeki ay imalatlara başlanacağını da mı bilmiyor? 

Çiğli ve Bayraklı’ya neşter vurulacak

Elbette kentin bazı bölgelerinde tespit edilen eksikler ve sorunlar var ancak Başkanımız Sayın Tunç Soyer’de her türlü sorunu çözerek azim ve irade de var. Örneğin Bayraklı ilçesinde Postacılar Mahallesi, Emek Mahallesi ve Doğançay Mahallesi; Çiğli’de Şirintepe, Maltepe ve Balatçık mahallelerinde yaşanan yağmursuyu problemlerini ekiplerimiz yerinde tespit etti. Bu bölgelerin de yağmursuyu ayrıştırma projeleri tamamlandı ve ihale hazırlıklarına başlandı. 

Umutlarını doğal afetlere bağlayanlar

İzmirlinin Tunç Soyer’le olan gönül bağını koparabilmek için umudunu doğal afetlere bağlayan Özgür Hızal ve arkadaşları hiç heveslenmesinler. Hemşerilerimiz bu kentin sorunlarını çözmek adına neler yaptığımızı çok iyi biliyor. Ama aynı İzmirli onların temsil ettiği siyasi anlayışın bu kente ne vaat edebileceğini ülkenin içine düşürüldüğü durumu görerek tahmin edebiliyor. İl başkanından, meclis üyelerine kadar sürekli aynı ezberlenmiş kalıplarla yerel yönetime muhalefet etme çabasındaki Ak Partili siyasetçiler sizin güncelleme süreniz doldu. Bu eski sürüm siyaset anlayışının ne kente ne ülkeye en ufak bir faydası yok.”

 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Başkan Fıçı AK Parti rozetini taktı

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katıldı. Fıçı’nın...

6 saat önce

Foça Belediye Başkanı Fıçı, AK Parti Genel Merkezinde!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadın belediye başkanlarını kabul...

6 saat önce

Torbalı’da otoban kavşağına kilitlendi

Torbalı’daki OSB’lere çıkarma yapan İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, sanayici için kritik...

13 saat önce

Sanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...

15 saat önce

İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti

Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...

16 saat önce

YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...

YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...

1 gün önce

Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...

1 gün önce

İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...

9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...

2 gün önce

1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...

2 gün önce

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

4 gün önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

4 gün önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

4 gün önce