BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Batur: Birlikte Konak anlayışıyla yeni yıla hazırız

Batur: Birlikte Konak anlayışıyla yeni yıla hazırız

Yeni yılı kutlamak için Konak Belediyesi çalışanlarıyla bir araya gelen Başkan Abdül Batur, “Yolumuz uzun, yapacak çok işimiz var.

0Yorumlar
Batur: Birlikte Konak anlayışıyla yeni yıla hazırız

Bizim dayanışmamız, birlikte omuz omuza çalışmamız bu kent için çok önemli. Sizlere güveniyorum” diye konuştu.

Günün ilk saatlerinde başlayarak beediye şantiyelerini tek tek ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışanların yeni yılını kutladı. Batur, Fuar Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen yeni yıl kutlama programında da çalışanlarla bir araya geldi.

Batur: Birlikte Konak anlayışıyla yeni yıla hazırız

Önce şantiyeleri ziyaret etti

Başkan Batur’un sabah erken saatlerde ilk durağı Gediz Şantiyesi oldu. Çalışanlara mutlu bir yıl dileyen Batur, Kale Fidanlık’a geçerek, görevli personele tek tek selamlaştı. Batur daha sonra Fuar Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen yeni yıl kutlama programında da farklı müdürlüklerde görev alan personelle buluştu.

Batur: Birlikte Konak anlayışıyla yeni yıla hazırız

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Belediyesi meclis üyeleri ve sendika temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Batur, seçimlerden önce belirlediği “Birlikte Konak” sloganını hatırlattı. Batur, “Konak’a çalışanlarımızla, belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, örgütümüzle, hemşehrilerimizle omuz omuza hizmet üreteceğimizi söylemiştik. Göreve geleli dokuz ay oldu ve bu süreçte en dikkat ettiğimiz konulardan biri de bu oldu. ‘Birlikte Konak’ anlayışının en önemli unsurları da çalışanlarımızdır. Bu dokuz aylık dönemde bizimle, bizim belediyecilik anlayışımıza uyumla çalıştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Yolumuz uzun, yapacak çok işimiz var. Bizim dayanışmamız, birlikte omuz omuza çalışmamız bu kent için çok önemli. Sizlere güveniyorum. Hepimiz kentimiz için daha çok çalışacağız. Birlikte Konak anlayışımızla yeni yıla hazırız” diye konuştu.

Batur: Birlikte Konak anlayışıyla yeni yıla hazırız

“Yalpalamadan gereğini yaparız”

Konak Belediye Başkanlığı’na aday olduğu dönemde kentin tarihi misyonuna ve değerlerine sahip çıkma sözü verdiğini de hatırlatan Batur, şöyle dedi:

“O dönem altını çizerek kentin eski şehir dediğimiz alanı içinde gökdelen tarzı yapılaşmaya izin vermeyeceğimizi de belirtmiştik. Süreç içinde Pasaport’taki gökdelenle ilgili çalışmalar başlayınca da bu irademizi ortaya koyduk. İçimize sinmediğini, yapının kentin merkezine bıçak saplanmış gibi durmasına izin vermeyeceğimizi kesin ve net bir dille anlattık. O gökdelenin, o noktada,  kente, kentliye bir şey katmayacağını hepimiz biliyoruz. Aksine kentin siluetinin, tarihi değerlerinin, Kadifekale’de 20 bin kişilik tiyatronun ortaya çıkarılması için yapılan çalışmaların önüne geçecek. Buradaki gücümüz, halkımızdan, meclis üyesi arkadaşlarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden, odalarımızdan, sendikalarımızdan ve çalışanlarımızdan aldığımız güçtür. Bu kent sahipsiz değil. Her önüne gelen, her istediği yere gökdelen yapacak diye bir mimari anlayış olamaz. Konaklı bize bir görev verdi ve kente sahip çıkmamızı istedi. Ben Konak’a sahip çıkmak için oy istedim. Hemşehrilerim bize sahip çıktı. Biz de kentimize sahip çıkacağız. Bizim duruşumuz bu. Ben belediye başkanı olduğumuz sürece de böyle bir uygulama olmayacak.”

“Rantı vatandaşımıza teslim edeceğiz”

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde alınan sonuçlara da dikkat çeken Batur, belediye başkanlığını hata lüksü olmayan bir makam olarak nitelendirdi. Batur, “Makamlarımız vatandaşlarımızın emanetidir. İyi işler yaparak, halkla iç içe olarak, vatandaşların isteklerini yerine getirerek bu emanetlere sahip çıkacağız. Yapılaşmada doğru anlayışları geliştirmeli, rantı halkla teslim edecek çalışmalar yapmalıyız. Biz bu anlayışla yoldayız” diye konuştu. Gültepe planlarının tamamlandığını da söyleyen Batur, “Gültepe planlarımızın odak noktası, bölgede ortaya çıkacak olan rantı o bölgede yaşayan vatandaşlarımıza teslim eden, o bölgedeki hemşehrilerimizi her açıdan daha iyi bir yaşama kavuşturan bir planlama anlayışıdır. Biz sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yürüyoruz, yolumuza da devam edeceğiz. Engeller çıkacaktır. Halkın yanında olduğumuz sürece, halk da bizimle olacaktır. Halkın önünde de kimse duramaz. Bundan sonra da hep birlikte daha fazla çalışarak, üreterek yürüyeceğiz. Çalışma arkadaşlarımızla, belediye meclisi üyelerimizle, sendikalarımızla, muhtarlarımızla, sivil inisiyatifle birlikte, ‘Birlikte Konak’ anlayışını en üst noktada taçlandırmak en önemli görevimiz. Yapacağımız mücadelede yan yana olacağımızı biliyor ve hepinize teşekkür ediyorum. 2020 ülkemize barış getirsin” dedi.

Batur, Fuar Evlendirme Dairesi’ndeki etkinliğin ardından Gürçeşme’de bulunan temizlik işleri ile ulaştırma hizmetleri müdürlüklerini de ziyaret ederek, görevli personelin yeni yılını kutladı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce