BAYGEM öğrencilerinin motivasyonu artıyor
Kanun Hükmünde Kararnameyle bir süre eğitimlere ara vermek zorunda kalan, bu kararın kaldırılmasının ardından çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi, öğrencilerin yaşanan süreçte bozulan motivasyonlarını geri kazanmaları için seminer düzenledi. 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin motivasyonlarını yükseltmek, başarı ve hedef odaklı çalışmalarını sağlamak, “daha iyisini yapabilirim” inancını kazandırmak amacıyla düzenlenen seminer yoğun ilgi gördü.
Bayraklı Belediyesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bir süre eğitimlerine ara vermek zorunda kalan, TEOG ve LYS’de elde ettiği başarılarla parmakla gösterilen BAYGEM’de eğitim gören 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin motivasyonlarını artırmak için, Postacılar’daki İsmet İnönü Kültür Merkezi salonunda seminer düzenledi. Semineri veren yaşam koçu Emsal Orhan, çocukların pozitif düşünmesi için sunumunu öğrencilerle sürekli iletişim halinde, soru-cevap ve uygulamalı gerçekleştirdi. Motivasyonun artırılması ve zorluklara göğüs gerilebilmesi ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen tiyatral etkinlikte öğrenciler de aktif rol aldı. Seminerde, başarının sağlanması için öğrencilerin gelecekten ne beklediği sorularak, bu yolda yapılması gerekenlerin fark edilmesi için 5 ve 10 yıl sonrası hayal edildi.
YARARLI BİR ÇALIŞMA OLDU
Öğrencilere yönelik yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Orhan, “Kişisel eğitim seminerleri bireyin gelecek hayatını şekillendirmede önem taşır. Bireysel eğitim hayatını şekillendirirken ortaya çıkan belirsizliklere dair yapılacak hedef belirleme çalışmalarının öğrencilerde farkındalık yaratacağını öngörüyoruz. Geçen yıl da BAYGEM öğrencilerine sunum yaptık. Bu ikinci buluşmamız. Eğitimimizin ağırlığı motivasyon ve hedef belirleme üzerineydi” dedi.
ÇOCUKLAR OLUMSUZ ETKİLENDİ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYGEM’in kapatılmaması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek, “Yayınlanan bir KHK ile belediyesin ücretsiz kurs düzenlenmesi kaldırıldı. Bunun öncesi ve hemen sonrasında Bayraklı’dan bir kıvılcım yaktık ve bu hızla yayıldı. Yanlıştan dönüldü, kursların önü açıldı. Bu kurslarda dar gelirli ailelerimizin başarılı çocukları eğitim görüyor. Geçen süreçte dershanemizde ücretsiz kurs gören çocuklarımızın yaşananlardan dolayı motivasyonlarının düştüğünü gördük. Çocuklarımızın motivasyonlarını geri kazandırmak için bir çalışma yaptık. Seminer sonrası onların yüzlerinin güldüğünü gördük” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Üniversite gençliği AB’yi istiyor
Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Uğur Oral’ın “Türkiye'de Üniversite Öğrencilerinin...
Kitaplar BAYGEM’den!
Bayraklı Belediyesi’nin gözbebeği eğitim kurumu BAYGEM (Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Eğitim...
BAYGEM’den bir başarı daha!
Bayraklı Belediyesi’nin İzmir’in gözbebeği eğitim kurumu haline getirdiği Bayraklı Gençlik ve...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...