Bayraklı Belediyesi Kurban Bayramı'na hazır
Bayraklı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Doğançay kurban satış ve kesim yerinde hazırlıklarını tamamladı.
Türkiye'nin farklı illerinden satıcıların geldiği kurban pazarında hararetli pazarlıklar başlarken, zabıta ekipleri hayvanların sağlıklı ve yasalara uygun olup olmadığını kontrol ediyor. Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de kaçan hayvanların yakalanması için her an teyakkuzda.
Erzurum'dan Kars'a, Aydın’dan Muş'a kadar ülkenin çeşitli yerlerinden gelen satıcılar Kurban Bayramı için Bayraklı Belediyesi Doğançay Kurban satış ve kesim yerine geldi. Pazarı ziyaret eden vatandaşlar da sıkı pazarlıkların ardından kurbanlıklarını almaya başladı. Bayraklı Belediyesi Zabıta ekipleri pazardaki satış yerlerinin işleyişini sürekli kontrol altında tutarken aynı zamanda pazara getirilen hayvanların küpe numaralarını tek tek inceleyerek, ilçe Tarım Müdürlüğü’nden gelen listeyle eşleşip, eşleşmediğinin kontrolünü yapıyor. Böylece kurbanlıkların yasaya uygunluğu ve sağlıklı olup olmadığı kontrol edilmiş oluyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de 18 Ağustos'tan başlayarak, bayramın son gününe kadar kaçan hayvanların yakalanması için her an teyakkuzda olacak. Öte yandan Bayraklı Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden oluşan "Kurban Kontrol ve Denetim Birimi" ise komisyonlarca belirlenen sokak cadde ve alanların dışında izinsiz kurbanlık satışı ve kesimin yapılmaması için gerekli uyarılarda bulunacak. Uyarıları dikkate almayan vatandaşlara cezai işlemler uygulanacak.
VATANDAŞLARIMIZ KURBAN ALIRKEN RAHAT OLSUN
Vatandaşların gönül rahatlığı ile sağlıklı kurban almalarını sağlamak için gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, " Vatandaşlarımız kurban alırken kafalarındaki tüm soru işaretlerinin giderilmesi için her türlü tedbiri titiz bir çalışma ile problem olmaktan çıkardık. Zabıta ekiplerimiz ve veteriner hekimlerimiz gerekli kontrolleri yapıyor. Temizlik bizim için önemli. Bunun için özel bir ekip oluşturduk. Bayramın son gününe kadar çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiğli’de Kurban Bayramı Denetimleri
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Kurban Komisyonu ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde...
Bayraklı Kurban Bayramı'na hazır
Bayraklı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı.
Karabağlar Belediyesi'nden Kurban Bayramı öncesi örnek...
Karabağlar Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde hem vatandaşların hem de satıcıların...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

