Bayraklı’da kangrene dönen sorun çözüldü
Bayraklı Belediyesi Tepekule Mahallesi’nde binlerce kişiyi ilgilendiren imar karmaşasına son verdi
Belediye, 1986’dan bu yana kayıtlara işlenmeden el değiştiren ancak ilk sahipleri tarafından üzerine ipotek konulan tapulardaki ipotekleri mahkeme kararıyla kaldırttı. Bayraklı Belediyesinin yaptığı yeni plan da (ıslah düzeltmesi) Büyükşehir Belediyesince kabul edildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Söz konusu eski plan iptal edildi. Yeni yaptığımız planları Büyükşehir Belediyesi’ne onaylattık. Vatandaşlarımız ipotekten kurtuldu. Çabaladık ve başardık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Bayraklı Belediyesi, yaklaşık 30 yıl Tepekule Mahallesi’nde bin 600 konutu ilgilendiren imar planlarında yapılan hatanın düzeltilmesini sağladı. O dönem yapılan imar planlarına göre, arazilerini satan şahısların arazilerini yeşil alana, yola terk etmesi gerekirken tapulara ipotek koydurdu. Bu sırada araziler, üzerinde ipotekle ilgili bir sıkıntı görünmediği için birçok kez el değiştirdi. Ancak ilerleyen yıllarda sayısal sisteme geçiş aşamasında bu durum fark edildi. Vatandaşlara yüklü miktarda borç çıkartıldı. Bu noktadan sonra Bayraklı Belediyesi harekete geçti. İlk olarak yeni planlar hazırlanarak onaylanması için büyükşehir belediyesine gönderildi.
DAVA AÇILDI
Bu konuya ilişkin 2009’da İzmir 3. İdare Mahkemesi, 2013’te İzmir 4. İdare Mahkemesi ve son olarak Bayraklı Belediyesi İzmir 5. İdare Mahkemesine dava açtı. Son olarak mahkeme Bayraklı Belediyesi’nin bölgeyle ilgili yaptığı yeni planların kabul edilmesini ve ipoteklerin kaldırılması kararını verdi. Büyükşehir yeni planları kabul etmesiyle 6 yıl uğraşın ardından yaşanan sıkıntı vatandaşın lehine sonuçlanmış oldu.
İPOTEK SORUNU ORTADAN KALKTI
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, tapulardaki ipotek sorunun ortadan kaldırdıklarını, açtıkları davayı kazandıklarını belirterek Tepekule Mahallesi sakinlerine müjdeyi verdi. Başkan Karabağ, “Açtığımız dava hemşerilerimin lehine sonuçlandı. 1986 yılında yapılan planlardaki hatalı parselasyonlar bize geldiğinde hemen iptal ettik. Bedelsiz terklere imkan veren yeni parselasyon planı yaptık. Bu yaptığımız işlemi mahkeme götürdüler. Mahkemede kaybettiler. Kararı bir üst mahkeme taşıdılar. Mahkeme de, ‘Büyükşehir Belediyesi’ne onaylatın’ dedi. Bunun için iki yıldır uğraşıyoruz. Sonunda başardık. Yeni planlar ilk olarak Büyükşehir Encümeninde kabul edildi. Söz konusu eski plan iptal edildi. Yenisini Büyükşehir Belediyesi’ne onaylattık. Artık yerleriniz ipotekten kurtuldu. Çabalık ve başardık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da bir yol sorunu daha çözüldü
Bornova Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü yol yapım ve yenileme seferberliği kapsamında...
Çomarlık'ta sona gelindi: Altyapıda test aşaması başladı
Datça Çomarlık Mevkii’nde yıllardır süren altyapı sıkıntısı, Muğla Büyükşehir Belediyesi (MUSKİ)...
113 yıl önce bulunan tapınağın 'gizemi' çözüldü
Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Men Kutsal Alanı'nda 113 yıl önceki kazılarda ortaya çıkarılan ve...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...