BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Bayraklı'da 'can dostlara' özel ilgi

Bayraklı'da 'can dostlara' özel ilgi

Hayvan dostu Bayraklı Belediyesi Dünya Hayvanları koruma gününde farklı birimlerde beslenen kedi, köpek ve kümes hayvanlarıyla bir kez daha örnek oldu.

0Yorumlar
Bayraklı'da 'can dostlara' özel ilgi

Hayvanseverliğinin yanı sıra doğa ve çevreye duyarlı projeleriyle adından söz ettiren belediye, veteriner hekimleri aracılığıyla can dostları sağlık kontrolünden geçirdi.

Bayraklı'da 'can dostlara' özel ilgiBayraklı Belediyesi veterinerleri ilk olarak yeni hizmet binasının inşaatından bu güne kadar bir an olsun bölgeden ayrılmayan ve personelin ‘Berduş’ ismini verdiği sevimli köpeğin kontrollerini gerçekleştirdi. Şantiyede işçiler tarafından beslenen Berduş’a bugün hizmet binasında görevli çalışanlar bakıyor. Herkes tarafından sevilen ve beslenen ‘Berduş’ için bahçeye bir de kulübe yapıldı. Belediyenin maskotu haline gelen Berduş, geceleri ise güvenlik görevlilerine arkadaşlık ediyor. Bayraklı halkına sağlık hizmeti veren Jandarma Astsubay Üstçavuş Sadık Akın Sağlık Evi’nin arka bahçesinde ise çalışanlar kedi besliyor. Ayrıca içeride de süs balıklarının bulunduğu bir akvaryum vatandaşların ilgisini çekiyor. Diş hekimlerinin yakından ilgilendiği ‘Şapşik’ isimli kedinin muayenesinden sonra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bahçesindeki çalışanların kedilerinin kontrolleri yapıldı.

Bayraklı'da 'can dostlara' özel ilgi

9 YILDA 13 BİN SOKAK HAYVANI KONTROLDEN GEÇTİ

Öte yandan Veteriner İşleri Müdürlüğü 2009 yılından bu yana vatandaşlardan gelen toplam 13 bin 183 şikayeti değerlendirirken 12 bin 750 hayvana poliklinik hizmeti verdi. 5 bin 428 sokak hayvanına kuduz aşısı yapıldı. 4 bin 198 hayvan kısırlaştırıldı. 2009 yılında 12 kişi ile başlayan sahiplendirme 2018 yılında toplam 145’e ulaştı. Sokak hayvanlarının özellikle yaz aylarında susuz ve besinsiz kalmaması için parklara suluk ve mama kapları konuldu. Bayraklı Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programıyla ilkokul öğrencilerine hayvan sevgisi aşılanması için çalışmalar yapıldı. Öğrencilere hayvanların beslenmesi, bakımı, nasıl davranılması gerektiği ve hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar konusunda bilgiler verildi. Müdürlük bugüne kadar 125 okulda öğrencilerle bir araya geldi.

Bayraklı'da 'can dostlara' özel ilgi‘HAYVAN DOSTU’ BAYRAKLI BELEDİYESİ

İzmir’in en modern hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerinden birini ilçeye kazandırdıklarını belirterek, Bayraklı’da sokak hayvanlarına özel ilgi gösterildiğini ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Merkezimizde 60 köpek ve 22 kedinin aynı anda bakım ve tedavisi yapılabiliyor. Sokak hayvanları burada kimliklendiriliyor, kayıt altına alınıyor, kısırlaştırılıyor ve iyileşme dönemi sonrasında sağlıklarına kavuşanlar aşılamaları yapılıp, tekrar yaşam alanlarına bırakılıyor. Sokaklarda hastalanan, yaralanan tüm can dostlarımızın belediyenin veteriner hekimleri tarafından tedavileri gerçekleştiriliyor, gerekirse cerrahi operasyonları yapılarak bu merkezde rehabilite ediliyor. Belediye birimlerimizde bulunan sokak hayvanları da Bayraklı’da can dostlara ne kadar değer verildiğinin bir göstergesi. Personelimiz onları besliyor, bakımları ile ilgileniyor. Veterinerlerimiz her konuda destek oluyor” dedi.

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’ İÇİN ETKİNLİK

Veteriner İşleri Müdürü Armağan Kirdeci, “Belediyemizde sadece müdürlüğümüzde değil, diğer müdürlüklerde de sokak hayvanlarına karşı duyarlılık oldukça gelişmiş durumda. Pek çok müdürlükte sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesi yapılıyor. Bizler de kendilerine lojistik olarak destek sağlıyoruz. Sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesinde aşılanmasında tedavilerinde bizimle irtibata geçiyorlar ve biz de bu kedi ve köpeklerin tedavisini müdürlüğümüz bünyesindeki rehabilitasyon merkezinde yapıyoruz. Öte yandan 4 Ekim Dünya Hayvanları koruma gününde etkinliklerimiz olacak. Bu kapsamda özellikle sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesiyle ilgili ilköğretim çağındaki çocuklara eğitimler düzenleyeceğiz” diye konuştu.

 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce