Bayraklı’da ‘kriz belediyeciliği’
Herhangi bir kriz anında ortaya çıkan ekonomik, sosyal ve sağlığa ilişkin sorunlara anında çözüm bulmak amacıyla, Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından uygulamaya konulan kriz belediyeciliği, Bayraklı Belediyesinde de uygulanmaya başlandı.
Hazırlanan yönergeyle; kriz yaratan olayın önlenmesi, azaltılması, hizmet ve faaliyetlerde devletin ilgili birimleriyle koordineli çalışılması, kriz sonrası için de gerekli tüm tedbirlerin alınması amaçlanıyor.
Bayraklı Belediyesi; İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından koronavirüs salgınıyla daha etkin mücadele etmek için hazırlanan kriz belediyeciliği uygulaması ile ilgili yönergeyi tamamlayarak, yürürlüğe koydu.
Kriz üst kurulu karar alacak
Belediyenin hızlı karar alması, krizin en az zararla atlatılması, devletin ilgili birimleriyle koordinasyon ve iş birliğinin daha etkin sağlanması hedefleriyle hayata geçen uygulama kapsamında sağlık, sosyal, lojistik gibi alanlar başta olmak üzere krize karşı her türlü tedbirin ilgili birimlerce alınması amaçlanıyor. Yönergeye göre; salgın hastalık, yangın, büyük ölçekteki kazalar, sabotaj, kimyasal ve radyoaktif sızıntılar ile deprem, sel, toprak kayması, kaya düşmesi gibi doğal afetler kriz durumu olarak kabul edilecek. Bayraklı Belediyesi, bağlı kuruluşları ve tüm iştirak şirketleri bu kriz dönemlerinde yönerge hükümlerine göre faaliyet gösterecek. Karar almaya yetkili 10 kişilik Kriz Yönetim Üst Kurulu’nda belediye başkanı, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların temsilcileri yer alacak.
En uygun eylem planları uygulanacak
Belediye üst yönetiminin kriz durumunda görevlendireceği Sosyal Yardım İşleri, Temizlik, Zabıta, İnsan Kaynakları ve Eğitim, Yazı İşleri, Destek Hizmetleri, Veteriner İşleri, Mali Hizmetler, Bilgi İşlem, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlükleri rutin işlerinin yanında kriz bilinciyle faaliyetlerini sürdürerek, yönergeye uygun çalışmalar yapacak. Tüm personeli kapsayacak şekilde hazırlanan uygulamada krizin aşılmasına yönelik alınan tedbirler kapsamında en uygun eylem planları hayata geçirilerek, bunların takibi sağlanacak. Kriz durumunda kurul haftada en az bir defa toplanarak, durum değerlendirmesi yapacak ve yeni kararlar alabilecek.

Öte yandan koronavirüs salgını dolayısıyla ilk günden itibaren aldığı tedbirlerle toplum sağlığını koruma adına kriz belediyeciliği çalışmalarına erken başlayan Bayraklı Belediyesi, Türkiye'de ilk vakanın açıklanmasının ardından tüm birimleriyle 24 mahallede dezenfeksiyon, sosyal yardım, temizlik, hijyen malzemeleri dağıtımı gibi faaliyetlerle virüsle mücadeleye devam ediyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Petrol Piyasasında Yeni Kriz: Üretim Durdu, Brent 108...
Küresel petrol piyasalarında üretim kesintileri nedeniyle yeni bir kriz patlak verdi. Brent...
Türk beyaz eşya devinde kriz! Satışlar çakıldı, binlerce...
Türkiye'nin önde gelen beyaz eşya ve elektronik üreticilerinden Vestel'de mali kriz...
Selçuk’ta Butlan CHP’sinde Kriz: AKP’den destek var, ama...
“Mutlak butlan” sürecinin ardından atamayla Butlan CHP’si İlçe Başkanlığına getirilen Ali...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...


