Bayraklı’dan ‘sıcak’ dayanışma
Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından çığ gibi büyüyen yardımlara bir yenisini daha ekleyen Bayraklı Belediyesi; dikiş-nakış kursiyerleri aracılığıyla depremzedeler için battaniye, eşofman ve mont dikimine başladı.
Alpaslan Semt Merkezi’nde el emeği ile üretilen giyim eşyaları, tırlarla deprem bölgesine gönderilecek. Enkaz alanlarında arama kurtarma çalışmalarına da destek veren Bayraklı Belediyesi, 18 kişilik zabıta ekibini de bölgeye gönderdi. Başkan Sandal, “Bu acı hepimizin ve bu facianın üstesinden de dayanışmayla geleceğiz” dedi.
KADINLAR KIŞLIK MALZEME ÜRETİYOR
Türkiye’nin gözü kulağı deprem bölgesinden gelecek güzel haberlere kilitlenmişken, Bayraklı Belediyesi de yardım seferberliğini hızlandırdı. Depremin ilk gününden itibaren hava, deniz ve kara yoluyla on binlerce ihtiyaç malzemesini depremzedelere ulaştıran belediyede, kışlık giysi desteği için de mahalle merkezlerinin kursiyer kadınları harekete geçti. Bayraklı Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapan dikiş- nakış kursu kursiyerleri, deprem bölgesine gönderilmek üzere battaniye, eşofman ve mont üretmeye başladı. Kursiyer kadınlar “Ekran başında haber izleyip, çaresizce beklemek yerine yardım kampanyasına bir nebze de olsa destek olmak istedik. Elimizden geldiğince fazla kışlık malzeme üretip deprem bölgesine göndereceğiz” dedi.
18 KİŞİLİK ZABITA EKİBİ DEPREM BÖLGESİNDE
Bayraklı Belediyesi öte yandan depremin ilk gününden itibaren; 52 bin giyim eşyası, 66 bin bebek bezi, bin 500 bebek maması, 200 bebek bakım ürünü, 41 bin 500 hijyen malzemesi, 11 bin 500 battaniye/ yorgan, 24 bin gıda ürünü, bine yakın ısınma malzemesi ve ev gereçleri, 488 aydınlatma malzemesi, 964 çift ayakkabı, 7 çadır ve 30 bin 650 adet suyu deprem bölgesine ulaştırdı. Tam donanımlı ambulans ve sağlık personelleriyle enkaz alanında yer alan Bayraklı Belediyesi, kurtarma ve sosyal yardım çalışmalarına katılmak üzere 18 zabıta personelini de bölgeye gönderdi.
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Tarihimizin en büyük acılarından birini yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu felaketin de üstesinden geleceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Akif Manaf’a Dayanışma ve Barış Ödülü
International Peace Prize ödüllü, Nobel Barış Ödülü adayı, barış aktivisti ve dünyaca ünlü yazar...
Balçova’da İftar Saatinde Sıcak Dokunuş
Balçova Belediyesi, Ramazan ayı boyunca iftar saatinde yolda olan vatandaşlar için sıcak çorba...
Balçova Belediyesi'nden İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek...
Balçova Belediyesi, aşevi hizmeti kapsamında Kent Lokantası’nda hazırlanan sıcak yemekleri...
GÜNDEM Haberleri
TümüTarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...
AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...
Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz
TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....
Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum
TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...
Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi
Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...
YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...
Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...
YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...
Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...