BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Belediye bir ilke imza atıyor: Efeslim Kart esnafla tanış...

Belediye bir ilke imza atıyor: Efeslim Kart esnafla tanıştırıldı

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Efes Selçuk Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Efes Selçuk’un sosyal, ekonomik ve çevre dostu kartı "Efeslim Kart" ile ilgili Efes Selçuk Belediyesi’nde kent esnafına yönelik bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

0Yorumlar
Belediye bir ilke imza atıyor: Efeslim Kart esnafla tanıştırıldı

En önemli amaçlarından biri yerel esnafa katkı sunmak olan Efeslim Kart Projesi hakkında ayrıntılı bilgi verilen toplantıda projeye dahil olmak isteyen esnafların ön başvuruları da alındı.

Efes Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gonca Erdem ve kurum personelinin gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında Efeslim Kart ile kentte başlayacak yeni dönem hakkında bilgi verildi. 
 Efeslim Kart’ın sosyal, ekonomik ve çevre dostu bir kart olduğuna dikkat çeken Gonca Erdem; Efeslim Kart Projesi’nin Efes Selçuk’ta yaşama ayrıcalığına sahip tüm vatandaşların dahil olabileceği,  belediye tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşların belirli bir limit dahilinde temel ihtiyaç maddelerini Efeslim Kart üyesi yerel esnaflardan satın alabileceği bunun yanı sıra geri dönüştürülebilir atıkları biriktirerek puan kazanabileceği bir kart sistemi olarak hizmet vereceği bilgisini verdi. 

EFES SELÇUK BELEDİYESİ BİR İLKE İMZA ATACAK

Efes Selçuk Belediyesi’nin Efeslim Kart Projesi ile sosyal ve ekonomik anlamda birçok kazanım sağlamayı hedeflediğine dikkat çeken Gonca Erdem; “Biz bir taşla birçok kuş vurmayı düşünüyoruz. Ancak genel olarak bunları dört ana başlık altında toplayabiliriz. Bu kartın çıkış noktası dar gelirliye katkı sağlamak, yerel esnafı canlandırmak, çevreyi korumak ve eğitime katkı sunmak. Efes Selçuk Belediyesi Efeslim Kart ile bir ilke imza atacak.   Efeslim Kart,  benzer sosyal kartlardan farklı olarak hem sosyal hem de çevre adına işlevleri olan bir kart olma özelliğiyle aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olacak” diye konuştu.

EĞİTİME DESTEK

Ambalaj atıklarının toplanması konusunda çeşitli projelerle adım atan Efes Selçuk Belediyesi, Efeslim Kart ile gerek çevre, gerekse ekonomi için büyük önem taşıyan geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasını daha düzenli bir şekilde gerçekleştirecek. Efeslim Kart sahibi vatandaşlar topladıkları ambalaj atıklarıyla puan kazanacak. Kart sahipleri bu puanları anlaşmalı esnaflardan alış veriş yaparken kullanacakları gibi; dilerseler kız çocuklarının eğitimine destek olmak için de bağışlayabilecek. Eğitime destek olmak isteyen vatandaşlar, yaptıkları bağışlara ilişkin olarak telefon mesajıyla bilgilendirilecek. 

ESNAFA CAN SUYU

Efeslim Kart ile büyük marketler değil, yerel esnafın kazanç sağlayacağını belirten Erdem; "Efeslim Kart sahipleri ihtiyaç sahibi olsun olmasın yalnızca yerel esnaftan alış veriş yapabilecek. Böylece Efeslim Kart’ın en önemli fonksiyonlarından biri olan yerel ekonominin canlanması yolunda önemli bir adım atılmış olacak" dedi.
Belediye bir ilke imza atıyor: Efeslim Kart esnafla tanıştırıldı

ÇEVRE DOSTU EFESLİM KART

Çevrecilik adına da önemli bir adım olan Efeslim Kart ile kent içerisinde belirlenecek güzergâhlar ve saatlerde Efes Selçuk Belediyesi aracının dolaşacağını belirten Erdem; "Kart sahibi vatandaşlar kâğıt, cam, plastik, metal gibi geri dönüşüme uygun atıkları görevlilere teslim edecek. Atık miktarı kadar puan Efeslim Kart’a yüklenecek. Kart sahibi bu puanları yerel esnaftan alış veriş yaparak ya da eğitime destek olarak kullanabilecek" dedi.
Başvuru yapan esnafa sözleşme imzalanacağı bilgisini veren Efes Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gonca Erdem; "Sözleşme imzalanan yerel esnaf Efeslim Kart noktası olacak. Kasap, manav, tüp, su satışı, kırtasiye şarküteri ve bakkal esnaflarıyla sözleşme imzalanacak. Belediye sistemin işleyişi hakkında esnafa ayrıntılı bilgi verecek" dedi. 
Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından Efeslim Kart Projesi’ne dahil olmak isteyen esnafın ön başvuruları kabul edildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce