BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Bergama'da tarihi kermese görkemli açılış!

Bergama'da tarihi kermese görkemli açılış!

İzmir'in Bergama ilçesinde 81 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen Türkiye'nin ilk yerel festivali olan tarihi Bergama Kermesi, bir kez daha ilçeyi bayram yerine çevirdi.

0Yorumlar
Bergama'da tarihi kermese görkemli açılış!

Türkiye'nin ilk yerel festivali olan tarihi Bergama Kermesi, 17- 21 Mayıs tarihleri arasında sergiler, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve konserlere ev sahipliği yapacak. Atatürk'ün talimatıyla 1937 yılından bu yana tam 81 yıldır kesintisiz devam eden Bergama Kermesi dün (çarşamba) Kaymakamlık tören alanında Atatürk heykeline çelenk konulmasıyla başladı. Atatürk Bulvarı'ndaki meslek lisesi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren geleneksel kermes yürüyüşüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda Bergama Kılıç Kalkan Ekibi ile yurt dışından ve içinden katılan halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Aegean Band müzik grubu coşkulu performansıyla müzikseverlere keyifli saatler yaşattı.

Bergama'da tarihi kermese görkemli açılış!

"KERMES IŞIĞI 81 YIL HİÇ SÖNMEDİ"

Kermesin açılış konuşmasını yapan CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "13 Nisan 1934 tarihinde ilçemizi onurlandıran Ulu Önder Atatürk'ün armağanı olan kermesi 81'inci kez düzenliyoruz. Çağdaş cumhuriyetimizin üzerine kara bulutların çöktüğü dönemlerde dahi sönmeyen kermes ışığı, Bergamalıların da benimsemesi ve sahiplenmesi ile bugünlere geldi. 81 yıl boyunca hiç sönmedi. Ben bugün burada olan herkese kermes coşkusunu, heyecanını paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi. Bergama ile Silifke'nin kardeş kent olması nedeniyle İzmir'i ve Bergama'yı ziyaret eden Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise iki ilçe arasındaki bağın resmileştirildiğini söyleyerek bunun onur ve gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bergama'da tarihi kermese görkemli açılış!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Atatürk'ün talimatıyla başlatılan Bergama Kermesi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk festivali olduğunu hatırlatarak "Bu sebeple Bergama Kermesi'nin bizlerde yeri başkadır" dedi. Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan ise; "Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan bir şenliğe, bir panayıra ev sahipliği yapıyoruz. Kermes UNESCO Dünya Mirası ilkler şehri Bergama'ya ayrı bir güzellik katıyor" dedi. Gecenin sonunda ise Türk Sanat Müziği'nin sevilen ismi Dilek Türkkan Bergamalılara muhteşem bir gece yaşattı. 21 Mayıs Pazar Günü sona erecek olan Bergama Kermesi, sergiler, konserler, halk oyunları, tiyatrolar, ata sporları ve yerel grupların müzik dinletileri ile şenlenmeye devam edecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce