BIST 100 14.012,42 %0,57 Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74 Bitcoin $79.891 %0,15 Dolar 48,49 ₺ %0,22 Euro 56,36 ₺ %0,25 Sterlin 65,48 ₺ %0,22 Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93 Ethereum $2.498,15 %0,82 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26 BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Bornova Belediye Başkanlığı makamı 23 Nisan’da çocukların...

Bornova Belediye Başkanlığı makamı 23 Nisan’da çocukların oldu

Atila: Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır

0Yorumlar
Bornova Belediye Başkanlığı makamı 23 Nisan’da çocukların oldu

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, makamını 23 Nisan’da temsili olarak çocuklara devretti. 23 Nisan’da asıl vurgulanması gerekenin ulusal egemenlik olduğunu söyleyen Atila, Yeşilova’daki Halil Atila İlkokulu’nda yapılan resmi törende çocuklara seslendi. Atila, “Geleceğimizin teminatı olan sizlerin Atatürk’ün ülkü ve ilkeleri doğrultusunda kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, çağdaş düşünceli insanlar olarak yetişmeniz en büyük dileğimizdir” diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bornova’da coşkuyla kutlanırken, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, makamını bu özel günde temsili olarak çocuklara devretti. Başkan Atila’nın misafirlerini aynı koltuklarda oturarak ağırladığı makam odasında ilkokul 4. sınıf öğrencisi Özge Deridüzen ile anaokulu öğrencisi kardeşi Güneş vardı. İki kardeş, Büyük Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği günde büyük mutluluk ve heyecan yaşadı.

Resmi törenler, Bornova Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da yerini aldığı törene, Bornova protokolü, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Resmi kutlamalar Yeşilova’daki Halil Atila İlkokulu’ndaydı

Bornova’da 23 Nisan resmi kutlamaları Yeşilova Halil Atila İlkokulu’nda devam etti. Renkli anlara sahne olan törende günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, şarkılar söylendi, dans gösterileri sunuldu. İlgiyle izlenen minik öğrenciler ayakta alkışlandı.

Başkan Atila’dan Egemenlik vurgusu

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu’n da katıldığı törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise 23 Nisan’da asıl vurgulanması gerekenin ulusal egemenlik olduğunu söyledi. 23 Nisan’ın Türk milletinin kendini kaderini eline aldığı, varolma savaşını yolunda TBMM’yi kurduğu ve bütün dünyaya duyurduğu tarih olduğuna dikkat çeken Atila, “Bu tarihten itibaren egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur” dedi. Çocuklara seslenen Başkan Olgun Atila, “Geleceğimizin, hayallerimizin ve umutlarımızın teminatı sizlersiniz. Bu yüzden Atatürk bu Bayramı sizlere armağan etti. 23 Nisan mevsim gibi bahardır. Çocuk gibi genç ve tazedir. 23 Nisan yağmursa çocuklarımız sevgi damlalarıdır. Geleceğimizin teminatı olan sizlerin Atamızın ülke ve ilkeleri doğrultusunda kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, çağdaş düşünceli insanlar olarak yetişmeniz en büyük dileğimizdir. Bu vatan, millet ve Cumhuriyet sizlere emanet. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bugünü yaşamamızı sağlayan Türk Ulusumuzun lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü, 1. Meclisimizin kahraman üyelerini ve vatan uğruna canları veren tüm şehitlerimiz saygıyla ve rahmetle anıyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

12 saat önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

12 saat önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

12 saat önce

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

1 gün önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

1 gün önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

1 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

1 gün önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

1 gün önce

İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...

Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...

1 gün önce

Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...

2 gün önce

Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki

Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...

2 gün önce

Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti

Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...

2 gün önce