Bornova Belediyesi 8 ayda 1374 kişiyi işe yerleştirdi
Bornova Belediyesi’nin, istihdam sorununu çözmek için özel firmalarla yaptığı işbirliği büyük başarı getirdi. Çalışmak için belediyeye başvuran gençleri özel firmalara yönlendiren Bornova Belediyesi, 8 ayda 1374 kişiyi çeşitli sanayi kuruluşları ve işletmelerde işe yerleştirdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gençlerin iş sahibi olup ekonomiye katılmaları için her türlü imkanı değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi
Bornova Belediyesi, iş arayanların en büyük yardımcısı oldu. Belediye bünyesinde oluşturulan birim, çalışmak için Bornova Belediyesi’ne başvuran gençlerin CV’lerini biraraya getirerek, büyük sanayi kuruluşları başta olmak üzere pek çok özel firmayla irtibata geçti. Bu kapsamda Bornova Belediyesi’ne bırakılan CV’ler, eğitim, kişisel yetenek ve özelliklere göre gruplandırıldı. Tasnif çalışmasının ardından irili ufaklı pek çok firmayla irtibata geçen Bornova Belediyesi, bu firmaların ihtiyaç duyduğu elemanları ve özelliklerini belirledi. Belediye’ye gelen CV’ler içinden uygun özelliklere sahip kişiler firmaların insan kaynakları yöneticileriyle buluşturulurken, muhtarlıklara da hangi özellikte elemanlara ihtiyaç duyulduğunu anlatan ilanlar asıldı.
İş arayan gençlerle işçi arayan firmaların buluşturulduğu toplantılar meyvesini kısa sürede verdi. 8 ayda 1374 kişi bu çalışma kapsamında işe yerleştirildi.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çalışmak üretmek isteyenlerin iş sahibi olmalarına aracı olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. 8 ayda 1374 kişiyi işe yerleştirdiklerini belirten Başkan Olgun Atila, “İşsizlik ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de önemli sorunların başında geliyor. İŞKUR, esnaf ve sanayiciyle biraraya gelerek işsizlik sorununu birlikte çözmeye çalışıyoruz. Birçok vatandaşamıza iş imkanı sunduk. Bunu daha da artırmak istiyoruz. Bütün KOBİ’lerden esnafımızdan üreticimizden, sanayicilerimizden destek olmalarını bekliyoruz. İşe giren arkadaşlarımızın da daha çok çalışarak diğer arkadaşlarımıza örnek olmasını önemsiyoruz. Bornova bizim evimiz diyoruz. Çocuklarımızın geleceği için anne ve babalarına daha iyi iş olanakları yaratmak amacıyla kurduğumuz ekiple çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
İş arayanlara özel eğitim
Öte yandan iş arayanlarla firmları buluşturan Bornova Belediyesi, lise son sınıf öğrencilerine de gelecekte yaşayacakları iş arama süreçlerinde daha başarılı olmaları için İŞKUR işbirliğiyle eğitim verdi. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen toplantıda, kurumun iş ve meslek danışmanları Mustafa Güler, Sibel Çitim, Samet Barışsever ve Seher Özdemir sunum yaptı.
Toplantıda meslek seçiminde gözönünde bulundurulması gereken kriterler, yanlış meslek seçiminin sonuçları gibi pek çok konu üzerinde duruldu. Doğru meslek seçiminde insanın kendisini ve çevresini iyi tanımasının etkiliği olduğunun belirtildiği toplantıda, hedef belirledikten sonra planlı bir şekilde bu hedefe ulaşmak için çalışmanın önemine değinildi. Ayrıca üniversiteden mezun olduktan sonra CV hazırlayıp firmalara iş başvurusu yapacak gençlere bu konuda da bilgi verildi. Uzmanlar, iş arayanları bir adım öne çıkaracak özelliklerin CV’ye yazılmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, bunların yazılabilmesi için şimdiden çok çalışılması gerektiğini anlattı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Balçova Belediyesi’nden Afetlere Karşı Hazırlık
Balçova Belediyesi, olası afetlerde hızlı müdahale ve koordinasyonu sağlamak amacıyla ilçenin...
CV Bank, altı ayda 500 kişiyi iş sahibi yaptı
İş arayan yurttaşlarla personel arayan firmalar arasında köprü görevi gören Gaziemir Belediyesi...
İzmir’de bir ayda 26 bin 260 hektar alan yandı
Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü boyutlara ulaştı.
GÜNDEM Haberleri
TümüTarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...
AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...
Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz
TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....
Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum
TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...
Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi
Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...
YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...
Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...
YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...
Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...