BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.671 %0,99 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.373,47 %1,03 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Bornova Belediyesi'nden kamuoyuna önemli bilgilendirme

Bornova Belediyesi'nden kamuoyuna önemli bilgilendirme

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki imzalı açıklamada. Pazartesi başlayacak içi grevi için özellikle Bornovalı yurttaşlara bilgi verildi.

0Yorumlar
Bornova Belediyesi'nden kamuoyuna önemli bilgilendirme

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin açıklaması aynen şöyle: 

"Belediyemizde örgütlü DİSK’e bağlı Genel-İş 7 No’lu Şube ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında yaklaşık altı aydır devam eden görüşmeler maalesef tıkandı. Eğer uzlaşma olmazsa, Bornova Belediyesi işçileri Pazartesi gününden itibaren anayasal grev haklarını kullanacaklar.

Hem Bornovalıları hem de mesai arkadaşlarımı mağdur etmemek amacıyla önceki gün sürece bizzat ben de dahil oldum, SODEMSEN’in son teklifinin de üzerinde bir tutar önerdim. Fakat ne yazık ki bu teklifimiz de karşılık bulmadı, görüşmeden de bir uzlaşı çıkmadı.

Ben de emek cephesinde yıllarca mücadele etmiş, sendika şube başkanlığı yapmış, sendikacı bir ailede yetişmiş ve yine sendikacı olan bir kadının eşiyim. Tüm hayatımı buna göre yaşadım, göreve geldiğim günden bugüne kadar da bu doğrultuda hareket ettim.

Görevde olduğumuz kısa sürede bile bunun örneklerini yaşadık, ‘Emeğin yarı zamanı olmaz’ dedik ve tüm arkadaşlarımızı kadroya aldık, iş güvencesi sağladık. Tüm mesai arkadaşlarımızı, hatta benim adaylığım ilan edildikten sonra işe alınanları bile koruyup, gözettik.

Toplu iş sözleşmesi masasında da hem emekten yana tavrı sürdürdük hem de sorumlu bir kamu yöneticisi gibi davrandık. Bütçemiz, kapasitemiz ve hedeflerimiz doğrultusunda planladığımız yatırımlar için gereken bütçe payını ayırıp; ardından mesai arkadaşlarımıza ödeyebileceğimiz en üst rakamı hesapladık.

Sendika yöneticileri tarafından düşük bulunan, beğenilmeyen, ‘Greve gideriz’ diyerek itiraz edilen ücretleri büyük bir şeffaflıkla sizinle de paylaşıyorum:

Toplu iş sözleşmesinin yürürlük başlangıç tarihi olan 1 Temmuz 2024’ten geçerli olmak üzere mesai arkadaşımıza en düşük 44.535 TL teklif ettik. Kişilerin eğitimleri ya da yaptıkları işin koşullarına bağlı olarak kademeli olarak bu rakam 49.899 TL’ye kadar çıkıyor.1 Ocak 2025’ten sonra bu rakamlar 55.299 TL ile 61.583 TL arasında değişecek.

Bizler bu ücretlerin, belediyemizin imkânları ve çalışma yaşamının gerçekleri göz önünde bulundurulduğunda, vicdana uygun ve son derece adil olduğuna inanıyoruz.

Üstelik bu teklif sendika yönetimi tarafından işçiye sorulmadan, onları görüşü alınmadan dar bir grubun kararıyla reddedilmiştir. Çalışanlarımız karar sürecinde bulunmadıkları bir greve doğru sürüklenmektedir.

Elbette grev, anayasal bir haktır ve gerektiğinde kullanılır.

Fakat hem Bornovalının beklediği hizmeti gerçekleştirecek hem de sendikanın talep ettiği maaşları ödeyecek bir ekonomik yapımız yok. Bugün talebi kabul etsek dahi 3-4 ay sonra maaşları ödeyemeyen, geç ödeyen ya da taksit taksit ödeyen bir belediye durumuna geliriz. 

Bu gelişmeler ışığında içinde bulunduğumuz durumun altını bir kez daha çiziyorum, eğer bu teklifimizin üzerine çıkacak olursak,Bornovalının ihtiyaç duyduğu hizmetlerden fedakarlık yapmak mecburiyetinde kalırız. Bu da bizim kırmızı çizgimiz, asla kabul etmeyeceğimiz bir durumdur.

Umarım olmaz ama grev başlasa, bir gün ya da aylarca sürse de bu rakamın üstünde bir rakam telaffuz edemeyiz.

Bornovalılara hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.            

                            

 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

5 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

5 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

5 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

5 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

8 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

8 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

9 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

9 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

9 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

10 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

10 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

11 gün önce