Bornova Belediyesi’nden yerelde kalkınma hamlesi
Bornova Kiraz Festivali’ne dördüncü yılında da büyük ilgi
Bornova Belediyesi’nin Kiraz Festivali dördüncü yılında da büyük ilgi gördü. Bornova’da en çok kiraz üretilen bölgelerden biri olan Beşyol Mahallesi’nde gerçekleştirilen Kiraz Festivali’ne binlerce İzmirli katılarak üreticiye destek oldu. Festival kapsamında düzenlenen yarışmada en iyi kirazları yetiştiren üreticilere ödülleri verildi. Kiraz üreticileri dalından topladıkları ürünlerini doğrudan tüketiciye ulaştırma imkanı bulurken, 34 dernek ile 50’ye yakın sebze meyve üreticisi de stantlarıyla Festival’e renk kattı.
Bornova Belediyesi’nce yerelde kalkınma hedefiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kiraz Festivali büyük bir coşkuya sahne oldu. Bornova Belediyesi’nin mahalle statüsü alan köyleri ekonomik ve sosyal olarak kalkındırmak amacıyla başlattığı ‘Doğa ve Köy Turizmi’ projelerinin ilki olarak hayata geçirilen festivalin dördüncüsü de, başta Bornovalılar olmak üzere pek çok İzmirliyi Beşyol’da buluşturdu. Festivale Başkan Olgun Atila’nın yanısıra CHP İzmir eski Milletvekili Oğuz Oyan, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, MHP İzmir eski Milletvekili Murat Koç, Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, İlçe Tarım Müdürü Ruhşan Özdemir, Çiftçi, Bornova Ziraat Odası Başkanı Cengiz Derici, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.
En güzel kiraz seçildi
Bornova Belediyesi’nin kaldırdığı servislerle ve kendi imkanları ile festival alanına gelen vatandaşlar renkli bir gün geçirdi. Üreticiler Festival alanındaki stantlarında kirazlarını sergileyip satış yaptı. Kiraz üreticilerinin yanısıra 50’ya yakın sebze meyve üreticisi de Festival’e katıldı. 34 dernek de stantlarında doğal ve el emeği ürünlerini sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde Ege Yörükleri Derneği ve İZFEM Halkoyunları Ekibi’nin folklor gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi. Etkinlikte, Selda Kesgi, Nevin Korkmaz ve Ceyhun Şişmanoğlu sahne aldı. ‘Kiraz Yetiştiriciliği Teşvik Yarışması’nda en güzel kirazlar belirlendi. Yarışma’ya 30 kiraz üreticisi katılırken birinci Bayram Baydu, ikinci Nevzat Davran, üçüncü de Emine Bahşi oldu. Dereceye giren üç üreticiye çeşitli tarım aletleri ödül
olarak verildi.
Tarafsızlığımızı koruyoruz
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kiraz Festivali’ne gösterdikleri ilgi nedeniyle katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederek şöyle konuştu: “Dördüncüsünü düzenleme onurunu yaşadığımız Kiraz Festivalimiz her geçen yıl daha da gelişiyor. Daha renkli hale geliyor. Hep birlikte üreticimize destek oluyoruz. Burada türkülerimizle, danslarımızla birlik ve beraberliğimizi ortaya koyuyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan, barış ve huzur içinde halkımız için çalışmaya devam ediyoruz. Tarafsızlığımızı her zaman koruyoruz. Üzerimizde çok büyük bir sorumluluk var. Üzerimizde çok büyük bir sorumluluk var. Her zaman Cumhuriyetimize, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı kalarak şehitlerimize olan borcumuzu ödemek zorundayız. Bunu bulunduğumuz her alanda mücadele ederek yapmak zorundayız.”
Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, dördüncüsü düzenlenen Kiraz Festivali’nin uzun yıllar devam etmesini dilediğini belirterek, “Kiraz Festivali, Bornova’yı sevmemiz için bir neden daha oluşturdu. Eğitim, sağlık üssü, sanayi kenti Bornova’yı tarihiyle, kültürüyle çok seviyoruz” dedi. Beşyol’da üretilen kirazın Bornova’ya renk kattığını dile getiren Kaymakam Gündoğan, “Bu Festival Beşyol’da üretilen kirazın tanıtılması için çok önemli. Emeği geçen başta Bornova Belediye Başkanı Olgun Atia olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Festivale katılan herkese teşekkür eden Beşyol Mahallesi Muhtarı Mustafa Bahşi, Bornova Belediyesi’nin köylerinde Kiraz Festivali düzenlemesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Festival’e dört yıldır katılarak destek veren tüm İzmirlilere teşekkür eden Bahşi, “Kirazımızı tanıtmak, çiftçilerimize destek olmak amacıyla bu festivali düzenleyen Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila’ya teşekkür ediyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da ulaşım hamlesi
Bornova Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü büyük ulaşım hamlesi kapsamında bugüne kadar...
Bornova’da çifte merdiven hamlesi
Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...
Kooperatiflerle planlı tarım hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir tarımını kooperatifler aracılığıyla...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...