BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $80.453 %1,05 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.579,83 %2,34 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Bornova Belediyesi'ne soruşturma!

Bornova Belediyesi'ne soruşturma!

Uşak Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasının ardından, Bornova Belediyesi’nde “çalışmadan maaş” iddiaları üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

0Yorumlar
Bornova Belediyesi'ne soruşturma!

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "A.A. isimli şahıs ile birlikte konuyla bağlantılı belediye yetkilileri hakkında 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçu ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır" denildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'la ilişkili olduğu iddia edilen bir kişinin İzmir'de Bornova Belediyesi bünyesinde işe alınması, fiilen görev yapmadığı halde belediyeden maaş aldığı yönündeki haber ve paylaşımlar üzerine "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçuyla soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, incelemelerde Yalım ile ilişkili olduğu iddia edilen bir kişinin, Bornova Belediyesi bünyesinde işe alındığı, fiilen görev yapmadığı halde belediyeden maaş aldığı yönünde haber ve paylaşımların açık kaynaklarda yer aldığının belirlendiği ifade edildi.Paylaşımların ihbar kabul edilmesi üzerine yürütülen çalışmalar kapsamında ilgili kişinin kimliğinin tespit edildiği belirtilerek, "A.A. isimli şahıs ile birlikte konuyla bağlantılı belediye yetkilileri hakkında 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçu ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır." denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Uşak Belediyesine yönelik iddialarla ilgili "rüşvet", "irtikap" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, 27 Mart'ta Uşak, Kocaeli ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, Uşak Belediye Başkanı Yalım'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alınmış, Yalım ile 8 şüpheli tutuklanmış, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İçişleri Bakanlığı, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak" ile "icbar suretiyle irtikap ve rüşvet alma" suçlarından tutuklanan Özkan Yalım'ın görevden uzaklaştırıldığını bildirmişti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Meteoroloji saat vererek uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Eylül Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

1 gün önce

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Aras Bulut İynemli ve...

İstanbul'da düzenlenen narkotik operasyonunda aralarında ünlü oyuncular Aras Bulut İynemli ve...

2 gün önce

Bereket teknolojiyle SAGREX’te buluştu

SAGREX 2026 coşkulu bir törenle başladı; çiftçinin emeğini teknolojiyle büyüten, kırsal...

3 gün önce

12 il için sarı kodlu alarm... Meteoroloji, saat vererek...

Meteoroloji, 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. 

3 gün önce

Meteoroloji açıkladı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Eylül Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.

4 gün önce

Didim’de sezonun son caretta caretta yavruları denize ulaştı

Didim’in Manastır Koyu’nda koruma altındaki yuvalardan çıkan sezonun son caretta caretta...

4 gün önce

Instagram'da Çıplak Fotoğraf Montajına Hapis: Yargıtay...

Instagram üzerinden bir kişinin fotoğraflarını montajlayarak paylaşan sanığa verilen hapis...

6 gün önce

Başkan Saygılı'dan Karabağlar'da TOKİ müjdesi!

''Engellemelere rağmen çalışıyor ve eserimizi ortaya koyuyoruz'' ‘’786 konut yükseliyor’’...

6 gün önce

Dijital Platformlar ve Oyun Sektörüne Yeni Düzenleme Geliyor

Türkiye'de dijital yayın platformları ve çevrimiçi oyun sektörüne yönelik kapsamlı yasal...

6 gün önce

Bakan Yusuf Tekin'den Öğretmenlere "Türkiye Yüzyılı" Mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılı mesleki çalışma dönemi başlangıcında...

6 gün önce

Kıvanç Tatlıtuğ’un evinde temizlik yapan işçi çatıdan...

Kıvanç Tatlıtuğ’un Göktürk’te bulunan evinde temizlik yapan işçi çatıdan düştü. Türkmenistan...

6 gün önce

Son Dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bugün Suriye'ye...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi...

7 gün önce