BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.761,67 ₺/gr %1,05 Bitcoin $62.955 %0,74 Dolar 47,89 ₺ %0,11 Euro 55,52 ₺ %0,43 Sterlin 64,97 ₺ %0,42 Gümüş 100,19 ₺/gr %1,06 Ethereum $1.880,34 %0,05 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,44 Kanada Doları 34,53 ₺ %0,54 Avustralya Doları 33,97 ₺ %0,56 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,04 ₺ %0,11 Rus Rublesi 0,56 ₺ %2,70 Çin Yuanı 7,10 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Bornova’da ‘Kadim Topraklarda Arıcılık’

Bornova’da ‘Kadim Topraklarda Arıcılık’

Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ sloganı ile yaptığı çalışmalar kapsamında ‘Kadim Topraklarda Arıcılık’ söyleşisine ev sahipliği yaptı.

0Yorumlar
Bornova’da ‘Kadim Topraklarda Arıcılık’

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Arıcılık Araştırma Merkezi Başkanı Mustafa Köseoğlu ile Çevre ve Arı Koruma Derneği (ÇARIK) Başkanı ve ApKoop Kurucusu Şamil Tuncay Beştay ‘ın konuk olduğu etkinlik Bornova Belediyesi Kent Arşivi Müzesi Dramalılar Köşkü’nde yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi, Çevre ve Arı Koruma Derneği, Api Koop ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü işbirliği ile yapılan etkinlik arı yetiştiriciliği yapan Bornovalılardan yoğun ilgi gördü. Arıcılık sektörünün ele alındığı panelde arıcılığın ve kovanların tarihinin M.Ö. 10.000 yıllarına dayandığı ve zaman içinde de farklı kültürler ve uygulamalarla geliştirildiği gibi konular anlatıldı. Arıcılık çalışmaları kapsamında geçmişte yapılanlar, bugünkü çalışmalar ve gelecekte yapılması gerekenler konularında da  bilgiler aktarılarak fikir alışverişinde bulunuldu. Ürün, arı ve bilgi değişiminin önemine vurgu yapıldı.

Doğa ile uyumlu olmak

Söyleşiye katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç, ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ ifadesinin içeriğinden bahsederek, iklim değişikliğine karşı mücadelenin her alanda devam ettiğine vurgu yaptı. Meriç, son zamanlarda yaşanan yangınlar gibi çeşitli doğal afetlerin arıcılık üzerindeki etkilerini de anlatarak, “Dünya lideri olduğumuz çam balı üretiminde maalesef acı sonuçlarla karşılaştık. Bu konuda el birliği ile çalışmalar yapmamız ve bir an önce önlemler almamız gerekiyor. Bunların başında da doğa ile barışık hareket etmek geliyor”dedi.

Bornova’da Arıcılık çalışmaları

Bornova Belediyesi'nin tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çalışmalar yaptığını ve bu kapsamda arı yetiştiriciliği kursları düzenlendiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Arı yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için çalışmalar yapıyoruz. Kayadibi Mahallesi’nde belediyemize ait arılığımız var. Ayrıca kurslarımızda katılımcılara temel arıcılık eğitimleri, ana arı yetiştiriciliği, arıcılıkta aromatik bitkiler gibi çeşitli konularda eğitim veriyoruz. Uygulamalı derslerle, teorik bilgilerin pratiğe dönüşmesini sağlıyoruz. Program sonunda da katılımcılara çeşitli arıcılık destek araç gereçleri veriyoruz. Eğitimler ile mevcutta arıcılıkla uğraşan vatandaşların teknik bilgi ve becerileri geliştirilirken, diğer taraftan yeni arıcılar da yetiştirilmiş oluyor” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Tarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...

AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...

12 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...

1 gün önce

Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz

TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....

3 gün önce

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum

TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...

3 gün önce

Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi

Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...

3 gün önce

YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

4 gün önce

Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...

YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...

4 gün önce

Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...

4 gün önce

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

5 gün önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

5 gün önce

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

5 gün önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

6 gün önce