Bornova’da sağlık için özel çalışmalar
Bornova Belediyesi vatandaşlarının sağlığı için yaptığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.
Diş Doktoru ve Diyetisyen hizmeti ile evde yaşlı, gebe ve lohusa bakım hizmetlerinin yanında hasta nakil ambulans hizmetleriyle de ihtiyaçlı vatandaşların yardımına koşuyor. Ayrıca Bornova Belediye’si düzenlediği seminerlerle vatandaşların bilinçlenmesi hedefleniyor. 2015 yılından bu yana halk sağlığı için farklı konularda 17 seminer düzenlendi.
Bornova Belediyesi bünyesinde hizmet veren Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi hasta naklinden evde bakım hizmetlerine, diş muayenesinden diyetisyene ve hasta nakil ambulans hizmetine kadar sağlıkla ilgili her türlü konuda çalışma yapıyor. Verilen hizmetlerin yananda halk sağlığı için de düzenlenen eğitim ve seminer de vatandaşlar bilinçlendiriliyor. 2015 yılından bu yana yapılan çalışmalar kapsamında 17 farklı dalda etkinlik düzenlendi.
Sağlık Halk Kongreleri
Birçok kurumla işbirliği içinde yapılan bilinçlendirme çalışmalarında her sene Mart ayında EÜ Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı işbirliği ile farklı konuların ele alındığı Sağlık Halk Kongreleri gerçekleştiriliyor. Bunların yanında 3 yıl içinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte Baş Dönmesi, Romatizma, Avrenizma, Enfeksiyonlarla Mücadele, Diyabet, Kısırlık ve Tüp Bebek Tedavisi başlıklarında da paneller düzenlendi. Ayrıca alanlarında uzman olan doktorların katılımıyla İrenbe Kadın Hastalıkları ve Doğum Dal – Tüp Merkezi işbirliğiyle Kısırlık Tedavisi ve Menopozda Kadın Sağlığı, İnvivak işbirliğiyle Sağlıklı Beslenme, Türkiye Osteoporoz Derneği işbirliği ile Osteoporoz, Türkiye Albenizm Derneği işbirliğiyle Albenizm seminerleri gerçekleşti.
Ege Otizmliler Derneği ve Işıldayan Özel Çocuklar Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen Gaps Diyeti ve Otizm panelinde de önemli konulara değinilirken, İzmir Denizlililer Derneği işbirliğiyle Alzhemier Paneli, İzmir Diş Hekimleri Odası İşbirliğiyle Ağız ve Diş Sağlığı Paneli’de Bornovalılardan ilgi gördü. İlçede yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Sağlık konusunda yapılan hizmetler çok önemli. Bunun için sağlık alanında da yaptığımız çalışmalarla tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.
Bornova Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 999 29 29 numaralı telefonundan dahili 2157’yi arayarak bilgi alabilir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiğli Belediyesi’nden Ücretsiz Sağlık Taraması
Çiğli Belediyesi, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıran çalışmalarını...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'den Melih Meriç'e...
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'in uğradığı bıçaklı...
Bornova’da 2.489 öğrenci ile sağlık seferberliği
Bornova Belediyesi 2026 yılında hayata geçirdiği geniş kapsamlı koruyucu sağlık seferberliği ile...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...