Bornova Kültür Adası projesi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentin tarihi açıdan büyük önem taşıyan Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve Levanten köşklerini kapsayan Bornova Kültür Adası projesinin ön tanıtım toplantısına katıldı.
Başkan Soyer projenin heyecan verici olduğunu belirterek “Levantenler İzmir'i İzmir yapan mayadır. Biz çok renk, çok ses, çok nefes diye tarif ettiğimiz iklimi, kültürü bu kentte yaşıyorsak ve Türkiye'nin her yerinden insanlar bugün İzmir'e gelmek istiyorlarsa bu maya olduğu içindir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova'nın tarihi ve kültürel değerlerini turizme kazandırmak için Dünya Kenti İzmir Derneği, Levantenler Derneği ile Hizmet Sektörü Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği öncülüğünde hazırlanan Bornova Kültür Adası projesinin ön tanıtım toplantısına katıldı. Kentin 8 bin 500 yıllık tarihine ışık tutan Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve mağaralarıyla Levanten köşklerini kapsayan Bornova Kültür Adası projesinin heyecan verici olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Bornova Kültür Adası Projesi fikri çok değerli. Sözcükler de doğru seçilmiş. Projenin belki en güçlü yanlarından biri sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülecek olması. Levantenler İzmir'i İzmir yapan mayadır. Biz çok renk, çok ses, çok nefes diye tarif ettiğimiz iklimi, kültürü bu kentte yaşıyorsak ve Türkiye'nin her yerinden insanlar bugün İzmir'e gelmek istiyorlarsa bu maya olduğu içindir. Yani bu farklılıkları bir zenginlik olarak gören bir iklim olduğu içindir” dedi.
Başkan Tunç Soyer, “Gastronomisinden tarihine, dansından kültürüne kadar her şeyini İzmirlilerle buluşturacağımız, güzelliklerini İzmirlilerle tanıştıracağımız bir festivale ihtiyaç var. Bu sadece eğlence olmamalı. Aynı zamanda tarihin ve bütün bu süreçlerin konuşulduğu, Levanten mirasının masaya yatırıldığı bir buluşma ortamı da olmalı. Bilimsel bir çalışma ile desteklenmeli. Biz bu festivale, kongreye ev sahipliği yapmaya hazırız” diye konuştu.
“Bu projenin içerisinde daha fazla yer almalıyız”
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da “Bugün bizi bu dokunuşla çok heyecanlandırdınız. Sizlerle birlikte bu projenin içerisinde daha fazla yer almamız gerektiğini söylemek isterim” dedi. Başkan Tunç Soyer, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve diğer katılımcılarla birlikte Levanten köşklerini inceleyerek bilgi aldı.

Bornova Kültür Adası Yürütme Kurulu şu isimlerden oluşuyor:
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Altan, Kooperatif Uzmanı-Bornova Kültür Adası Proje Yazarı Alper Akbulut, Milliyet Ege Yazarı Altan Altın, Dünya Kenti İzmir Derneği Başkan Yardımcısı Can Ersoy Dider, İletişim ve Strateji Danışmanı Gönen Orhan, Levantenler Derneği Başkanı Guiliano Guigliani, Hizmet Sektörü Çalışanları Dernek Başkanı Gülper Ergün, Bornova Belediyesi Kültür İşleri Koordinatörü Gürhan Dikmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı Ofisi Koordinatör Asistanı Merve Berkcan.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
'Ege'nin Maldivleri' olarak bilinen Kalem Adası'nın bir...
Kamuoyunda ‘Süleymancılar’ olarak bilinen yapılanmanın lideri Alihan Kuriş ve ailesinin tapu...
Flamingo Adası Bornova’da kanat açtı
Usta gazeteci Esat Erçetingöz’ün İzmir Kuş Cenneti’nde çektiği flamingo fotoğraflarından oluşan...
Bornova’da Muhtarlar Akademisi başlıyor
Bornova Kaymakamlığı, Bornova Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ve Bornova Muhtarlar Derneği’nin...
GÜNDEM Haberleri
TümüSanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...
İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti
Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...
YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...