BIST 100 14.393,85 %0,77 Altın 6.785,91 ₺/gr %1,10 Bitcoin $77.331 %1,83 Dolar 48,50 ₺ %0,03 Euro 56,49 ₺ %0,07 Sterlin 65,74 ₺ %0,00 Gümüş 100,09 ₺/gr %4,59 Ethereum $2.467,32 %1,09 İsviçre Frangı 59,70 ₺ %0,28 Kanada Doları 35,09 ₺ %0,11 Avustralya Doları 34,75 ₺ %0,73 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,92 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,21 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,36 Çin Yuanı 7,22 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Bornova tarihine sahip çıkıyor

Bornova tarihine sahip çıkıyor

Bornova Belediyesi’nin hazırladığı projelerle ilçe sınırları içinde bulunan tarihi değerler yeniden hayat buluyor.

0Yorumlar
Bornova tarihine sahip çıkıyor

Kazım Dirik Mahallesi 367/3 sokakta bulunan Girit Anı Evi’nin ardından Ergene Mahallesi  455 ve Erzene Mahallesi 1 sokakta bulunan eski Rum ve Türk evleri de aslına uygun olarak yapılan restorasyon projeleriyle tarihe kazandırılacak. Bu çalışma ile yüzlerce yıllık 5 köşk yenilenerek Bornovalıların hizmetine sunulacak.

Bornova sınırları içerisinde bulunan ve İzmir tarihinde önemli yere sahip olan yapılar, Bornova Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde işlevsel olarak halkın hizmetine sunulacak. Bornova Belediyesi envanterinde yer alan 1 sokakta ki 2 tarihi yapı ile kamulaştırmayla satın alınan 455 sokaktaki 2 köşk ve Bornovalı hayırseverler Nigar Balın ve Zeynep Attila’nın bağışladığı  ve Girit Anı Evi’ne dönüştürülmesi planlanan  bina  kentin tarihi dokusunun canlandırılmasında önemli bir rol üstlenecek.

5 tarihi köşkü kente kazandırmaya hazırlandıklarını belirten  Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tarihi yapılar yönünden zengin bir kent olduklarını belirterek, bu binalara sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Başkan İduğ, “Restorasyon projelerimizle vatandaşlarımızın yaşadıkları kenti daha iyi tanıyabilmelerine ve yaşadıkları bölgenin tarihini görebilmelerine olanak yaratmak istiyoruz” dedi.

Tarihi değerleri orjinaline uygun olarak yenilediklerini belirten Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sevinç Eğercioğlu ise, “2’si belediyemiz bünyesinde bulunan, 2’si kamulaştırma, 1’i bağış yoluyla belediyeye geçen 5 tarihi yapımızın restorasyon çalışmalarına başladık. Bunlardan birini tamamladık. Diğerleri içinde proje aşamasındayız” diyerek konu ile ilgili  bilgi verdi.   

Tarihi Binalar

Yaşar Üniversitesi’nin arkasında 367/3 sokakta bulunan ve Bornova Belediyesi’ne bağışlanan 300 yıllık taş bina 250 metrekarelik alanda tek ve iki katlı iki bina ile müştemilattan oluşuyor. 455 sokak 21 numarada bulunan 2 katlı ve 1 katlı tarihi Rum Evi 281.60 metrekare alanda yer alırken, , 19/1 numarada bulunan 2 katlı 2 bina ve 1 katlı tek binadan oluşan Türk Evi ise 550.75 metrekare alanı kaplıyor.

Bornova Belediyesi’nin çalışmaları kapsamında Erzene Mahallesi 1 Sokak 11 numarada yan yana bulunan 100 ve 120 metrekarelere sahip 2 katlı 2 tarihi yapıdan birinin  restorasyonu ise tamamlandı. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Başkan Fıçı AK Parti rozetini taktı

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katıldı. Fıçı’nın...

5 saat önce

Foça Belediye Başkanı Fıçı, AK Parti Genel Merkezinde!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadın belediye başkanlarını kabul...

5 saat önce

Torbalı’da otoban kavşağına kilitlendi

Torbalı’daki OSB’lere çıkarma yapan İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, sanayici için kritik...

12 saat önce

Sanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...

14 saat önce

İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti

Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...

14 saat önce

YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...

YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...

1 gün önce

Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...

1 gün önce

İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...

9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...

2 gün önce

1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...

2 gün önce

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

4 gün önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

4 gün önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

4 gün önce