Bornova'da +1 farkındalığı
21 Mart Dünya Down Sendromular Farkındalık Günü, Bornova Belediyesi’nin düzenlendiği kortej yürüyüşü ve hazırladığı özel programda, coşkuyla kutlandı. Büyük Park içerisindeki +1 Down Kafe’den başlayan etkinlikler, Mustafa Kemal Caddesi boyunca gerçekleşen kortejin ardından Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Yoğun ilgi gören kutlamalara farklı kentlerden katılanlar da oldu.
21 Mart Dünya Down Sendromular Farkındalık Günü, Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Down Sendromu Derneği ve AHBAP Platformu’nun desteğiyle kutlandı. Bornova Belediyesi’nin Down Sendromlu gençlerin çalışarak sosyal hayata katılmaları amacıyla Büyük Park’ta hizmete açtığı +1 Down Kafe’de toplanan katılımcılar, buradan başlayan kortej ile Bornova Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
Kortej; İzmir Klasik Otomobilciler Derneği, İzmir Motosiklet Kulübü, Eşpedal Derneği Bisiklet Grubu, Bornova Çarşamba Akşamı Bisikletçileri, İzmir Vos Vos Birlik ve Dayanışma Derneği, Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu ve Ege Otomobil Sporları Derneği’nin katılımıyla gerçekleşti. İBB Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü Bando Takımı’nın eşliğinde gerçekleşen yürüyüşte renkli ve coşku dolu görüntüler ortaya çıktı.
Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ile başladı. Down Sendrolu Bilge Su’nun Annesi Sevim Türkmen’in yaşadıklarını ve duygularını dile getirdiği konuşmasının ardından söz alan İzmir Down Sendromlular Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, Bornova Belediyesi’ne Down Sendromlu bireylere yönelik özel projeleri nedeniyle teşekkür etti. Gülnaz, “Bornova Belediyesi’nin bu yaklaşamı diğer yörel yönetimlere de örnek olmalı” diye konuştu. Down sendromlu arkadaşları adına söz alan Ayça Karagöz ise üniversiteyi bitirip, iş hayatına atıldığını anlattı.
Konuşmalar sonra eğlenceli etkinliklere geçildi. Başka kentlerden katılımcıların da yerini aldığı Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda, Yılmaz Demirtaş’ın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden dowm sendromlu bireyler, gönüllerince eğlendi. Down sendromlu gençlerin zeybek ve salsa gösterisi ile İnciraltı Ritm Dans Grubu’nun şovu büyük beğeni topladı. 21 Dünya Down Sendromular Farkındalık Günü etkinlikleri Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde Down Sendromlu çocuklar ve ailelerine verilen resepsiyonla son buldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da Endometriozis Farkındalığı
Bornova Belediyesi, 1–31 Mart Endometriozis Farkındalık Ayı kapsamında Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi...
Yuvamız İzmir’deki çocuklar çok şanslı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri bünyesindeki 4-5 yaş grubu...
Buca’da notalar farkındalık için yükseldi
Sanatın birleştirici gücü Buca’da sahneye yansıdı. Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen...
GÜNDEM Haberleri
TümüBakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...


