Bornova’da gündem dört gün bilim olacak
TÜBİTAK destekli bilim etkinlikleri Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda başlıyor
Bornova Belediyesi TÜBİTAK destekli projesi kapsamında 16-19 Eylül tarihleri arasında Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda Bilim Etkinliği gerçekleştiriyor.
TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) “Bilimi Destekleme Programı” kapsamında Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin başvurusunu kabul etti. “Temiz Enerji, Temiz Çevre” isimli proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldü. Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve bünyesindeki Güneş Enerjisi Enstitüsü, Fen Fakültesi, Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yoğun işbirliği çerçevesinde yürütülecek etkinlik 16-19 Eylül tarihleri arasında Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda yapılacak. Bu kapsamda, 37 farklı bilim temalı etkinlik gerçekleştirilecek.
Dünyaca ünlü bilim insanları ile sohbet
Enerji temalı atölyeler, bilim şovları, bilimsel temalı oyunlar ve bilim kafe gibi etkinliklere yer verilecek. Davet edilen bilim insanları ile sohbetler gerçekleştirilecek. Ayrıca E.Ü. Güneş Enerjisi Enstitüsü, E.Ü. Fen Fakültesi’ne bağlı Astronomi ve Fizik bölümlerinden davet edilen bilim insanları seminerler verecek, teleskoplarla gece gökyüzü gözlemleri yapılacak. Etkinlik alanında kurulacak stantlarda farklı sergiler de bulunacak. Etkinliğe katılanlar E.Ü. Güneş Enerjisi Enstitü tarafından getirilecek güneş enerjili araba ve farklı enerji sistemlerini alanda inceleme şansı da bulacak.
Temiz enerji ve temiz çevre temalı bilim etkinliğinde 44 kişilik bir ekip görev alacak. Büyük küçük her yaştan insana hitap edecek etkinliklerden yenilenebilir enerji ve çevre ile ilgili atölye etkinlikleri özellikle 7-14 yaş aralığında bulunan çocuk ve gençleri hedef alıyor. Etkinliklerde çevre duyarlılığının oluşturulmasının yanı sıra, temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini” amaçlanıyor.
Ayrıca projenin önümüzdeki yıllarda belirlenecek farklı temalar ile sürdürülebilir bir hale getirilmesi, “Bornova Bilim Etkinliği” olarak geleneksel hale dönüştürülmesi de hedefleniyor.
Başta çocuklar ve gençler olmak üzere etkinliklere tüm vatandaşları davet eden Bornova Belediye Başkan Atila “Toplumların gelişmesinde bilimin rolü çok büyük. Etkinliklere katılanlar seminer verecek dünyaca ünlü bilim insanlarının bilgi ve deneyimlerinden faydalanabilecekler” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
YENİ Partili Bakan’dan İçişleri Bakanı’na “Polis...
Dört ilde, bir günde, farklı birimlerde görevli dört kolluk kuvvetinin intihar ettiğine dikkat...
Alperen Şengün gündem olan videoyla ilgili konuştu
Alperen Şengün, sosyal medyada gündem olan LeBron James videosuyla ilgili konuştu.
Bornova Belediyesi Bilim Ekibinden büyük başarı: Dört...
Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi Bilim Ekibi, gökbilim alanında önemli bir...
GÜNDEM Haberleri
TümüGirne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...
Silivri gemi faciasında çarpıcı rapor: Gözcü yoktu
Silivri açıklarında iki geminin çarpışmasıyla batan Tuğberk İmamoğlu'ndaki 10 denizci aranırken,...
RC Medya Grup’tan Yayıncılıkta Yeni Dönem
İzmir Türk TV ailesi büyüyor, yayın yelpazesi genişliyor!
Mehmet İşler: Odyssey rotasında İzmir ve Foça olmalı
ETİK Başkanı Mehmet İşler, Homeros ve Sirenler bağlantısıyla Odyssey rotalarına İzmir ve...