Bornova’da kursiyer oyunları ile kütüphane kuruluyor
Hem tiyatro yeteneklerini sergilediler hem de sosyal projeye katkı sağladılar
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu her yıl 7'den 70'e yaklaşık 500 kursiyere eğitim veriyor. Sezon sonunda da Kursiyer Oyunları Festivali ile seyirci ile buluşma sağlanıyor. Çeyrek asrı geride bırakan BBŞT bünyesindeki kursiyer oyunlarını izlemeye gelen seyirciler oyun biletlerini bir çocuk kitabı karşılığında aldı. Toplanan kitaplarla Bornova’da bir köy okulunda kütüphane kurulacak.
Sezon içinde repertuarındaki oyunları İzmir seyircisi ile buluşturmanın yanı sıra verdiği tiyatro eğitimi ile de adından söz ettiren Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) sosyal bir projeye de imza attı. Kursiyer Oyunları Festivali kapsamında sergilenen oyunların biletleri okunmuş bir kitap karşılığında verildi. Bornova'da bir köy okuluna kütüphane kurmayı amaçlayan proje kapsamında festival boyunca yaklaşık 2000 adet çocuk kitabı toplandı. Bu yıl 25. Yılını kutlayan BBŞT yakın zamanda bir köy okuluna kuracağı kütüphaneye “BBŞT 25. Yıl Kitaplığı” adını verecek. Projeye katkıda bulunmak isteyen hayırseverler Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ne kitap bağışında bulunabilir.
Eğitim alan kursiyerlerin kurs bitiminde sergiledikleri oyunlarda profesyonelleri aratmayan performans sergilediklerini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Bornova Belediyesi olarak her yaş grubuna hitap eden çeşitli oyunları seyirciyle buluşturuyoruz. Bunun yanı sıra açtığımız kurslarda verdiğimiz eğitimlerle bu alanda kendini geliştirmek isteyen 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza destek veriyoruz. Kurulacak kütüphanemiz de çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.
Yeni dönem kayıtları başlıyor
Bu arada Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Dönemi Yaz Kurs Kayıtları da 1 Ağustos 2017 tarihi itibariyle başlayacak. Tiyatroseverler kurs başvuru kayıtlarını www.bornova.bel.tradresinden gerçekleştirebilecek.
9 yaşından itibaren her yaş grubundan tiyatroseverin başvurduğu BBŞT tiyatro kursları ekim ayından itibaren başladı. Merkez sahne olan Sevda Şener Sahnesi ile Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi ve Mevlana Toplum ve Bilim Merkezin'de devam eden eğitimlere her yaştan yaklaşık 500 kursiyer katıldı. Genel tiyatro tarihi, oyunculuk ve sahne eğitimlerinin verildiği kurslarda, kursiyerler yıl boyunca edindiği bilgiyi yetenekleriyle birleştirip oyunlarında sergiledi.Nisan ayında başlayan festivalde 11 ayrı grup Türk ve Dünya tiyatro eserlerinin önemli örneklerini seyirci ile buluşturdu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Selçuk Efes Sanat Halk Oyunları Ekibi İzmir İl...
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen İzmir İl Yarışması’na katılan Selçuk Efes...
Efes Selçuk’ta 62. Kütüphane Haftası Etkinliklerle...
Efes Selçuk’ta 62. Kütüphane Haftası, Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik...
Selçuk Halk Oyunları Şenliği ile Buluşuyor
Efes Selçuk, 30 Mayıs Cuma günü Uluslararası Halk Oyunları Şenliği’ne ev sahipliği yapacak....
GÜNDEM Haberleri
TümüBakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...